Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Το ΜΕΤΑ ψήφισε ΠΑΣΚ στην ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης!

 Το ΜΕΤΑ ψήφισε  ΠΑΣΚ στην ΑΔΕΔΥ  Θεσσαλονίκης!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΕΑΣΙΔΗΣ

Η πρωτοφανής συναλλαγή μεταξύ των παρατάξεων ΜΕΤΑ (ΛΑΕ) και Πρωτοπορίας (πρώην ΠΑΣΚ) σφράγισε την εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής από το Γενικό Συμβούλιο της ΕΔΟΘ, το μεγαλύτερο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ με 23.000 μέλη (Θεσσαλονίκη). Οι εκπρόσωποι του ΜΕΤΑ, ο προερχόμενος από τη ΔΕΑ Νίκος Δασκάλου και ο Μηνάς Μοναστηρίδης, όπως και η «ανεξάρτητη» Διέξοδος, ψήφισαν την παράταξη του ΠΑΣΟΚ ώστε να βγει πρώτη στην ψηφοφορία, αν και έχει λιγότερες έδρες από τη ΔΑΚΕ, προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου της ΕΔΟΘ. Σε αντάλλαγμα η Πρωτοπορία είχε ψηφίσει στις 28/8 τον Δασκάλου για τη θέση του προέδρου του ΓΣ, που έχει τη ευθύνη των συνεδριάσεων.
Το ΜΕΤΑ δεν δίστασε να προχωρήσει σε αυτή την κατάπτυστη ενέργεια, παρά το γεγονός ότι αυτή θα είχε σαν συνέπεια την υφαρπαγή μιας έδρας από τις Παρεμβάσεις, οι οποίες θα  εξέλεγαν δυο έδρες στην ΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλοιωνόταν ο συσχετισμός στο 50μελές ΓΣ που ανέδειξε το πρόσφατο συνέδριο της ΕΔΟΘ (ΔΑΚΕ 12 έδρες, Πρωτοπορία 10, ΠΑΜΕ 9, Αγ. Συνεργασία/ΣΥΡΙΖΑ 8, Παρεμβάσεις 6, Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή 2, ΜΕΤΑ 2, Διέξοδος 1)
Οι Παρεμβάσεις τήρησαν στάση αρχών και κρατήθηκαν μακριά από αυτές τις αθλιότητες. Δεν διαπραγματεύτηκαν, δεν ζήτησαν και δεν υποσχέθηκαν ψήφους. Κατά την εκλογή του προέδρου του ΓΣ, είχαν στηρίξει την υποψηφιότητα του ΜΕΤΑ, εξηγώντας με δήλωση ότι γίνεται γιατί αφορά παράταξη εκτός μνημονιακού φάσματος με αγωνιστικές αναφορές. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι Παρεμβάσεις κατήγγειλαν την αθλιότητα, ενώ ο Δασκάλου με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι θα παραιτηθεί, χωρίς όμως να κάνει ουσιαστική αυτοκριτική. Συγκριμένα δήλωσε αόριστα ότι παραιτείται γιατί έκανε το λάθος να ακολουθήσει τη λογική του μικρότερου κακού. Είναι η υπερψήφιση της παράταξης του ΠΑΣΟΚ με τις κορυφαίες ευθύνες για τον αφοπλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος «μικρότερο κακό»; Πολύ περισσότερο όταν αυτό συνδυάζεται με την υφαρπαγή της έδρας των Παρεμβάσεων; Όσο για τον Μοναστηρίδη, επιχείρησε με δήλωση να αποδώσει στις Παρεμβάσεις τις ευθύνες για την κατρακύλα του ΜΕΤΑ. Η ΛΑΕ και το ΜΕΤΑ για την ώρα δεν έχουν πάρει θέση.
http://prin.gr/?p=16468

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου