Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Εργαζόμενοι κατά συνδικαλιστικής παράταξης ΣΥΡΙΖΑ: «Όργιο» αδιαφάνειας στις εκλογές Σούπερ Μάρκετ



Για «όργιο αδιαφάνειας» και εργοδοτικό συνδικαλισμό, καταγγέλλουν την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο των Σούπερ Μάρκετ, οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΕΝΕΡΓΑ»

Η συγκεκριμένη παράταξη που συμμετείχε για πρώτη φορά στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας το 2016 και που σήμερα εκπροσωπείται στο προεδρείο της ΟΙΥΕ με το αξίωμα του Προέδρου του ΔΣ, καταγγέλλει συγκεκριμένα το όργιο αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας στις εκλογές του πρωτοβάθμιου σωματείου με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ».
Οι εκλογές «παρωδία» στα super markets, σημειώνουν οι «Ενωμένοι Εργαζόμενοι» με τα «ανοιχτά» μητρώα και τους διευθυντές να συνοδεύουν «χεράκι χεράκι» τους τρομοκρατημένους και άγρια εκμεταλλευόμενους συνάδελφούς μας, με έτοιμους τους φακέλους με «σταυρωμένα» ψηφοδέλτια, φέρουν τη σφραγίδα της παράταξης ΕΑΚ (που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ) στην ΟΙΥΕ.
Οι καταγγελίες εργαζομένων, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση: “Επιβεβαιώνονται καθημερινά. Η παράταξη ΕΑΚ συνιστά εδώ και πολλά πολλά χρόνια το «μακρύ χέρι» της εργοδοσίας στον κλάδο. Τα στοιχεία για τις παρεμβάσεις της εργοδοσίας στις εκλογές συλλόγων εργαζομένων καταφθάνουν βροχή. Η θρασύτητα με την οποία παραβιάζεται ο Νόμος 1264/1982, με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών στελεχών, υποτίθεται ταγμένων στην προάσπιση των «ιερών και οσίων» του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι το πρόβλημα.
Με βεβαιότητα πλέον καταγγέλλουμε ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας». Και στο «βασίλειο» της ΟΙΥΕ, αυτό το σάπιο πρέπει να ξεριζωθεί. Πρέπει οι εργαζόμενοι με τις επιλογές και την ψήφο τους να στείλουν αυτή τη σαπίλα στη χωματερή… στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, εκεί που καταγράφονται οι μαύρες και ντροπιαστικές στιγμές και του συνδικαλιστικού κινήματος. Η ευθύνη των δικαστικών αντιπροσώπων για τα «ανοιχτά» μητρώα είναι μεγάλη. Μια διαδικασία που κατά περίεργο τρόπο είναι διαχρονική…από την περίοδο που την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογικών διαδικασιών είχαν δικαστικοί. Τους καλούμε να εφαρμόσουν το νόμο απαρεγκλίτως και χωρίς «περιστολές».
Επιτέλους να απεγκλωβιστούν οι δυνάμεις του κόσμου της μισθωτής εργασίας από την «σφικτή αγκάλη» της εργοδοσίας”.
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/ergazomenoi-kata-sindikalistikis-parataxis-siriza-orgio-adiafaneias-stis-ekloges-souper-market/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου