Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για εργαζόμενους Κοινωφελούς: “Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα”



Λύση στο πρόβλημα των χιλιάδων εργαζομένων του προγράμματος της Κοινωφελούς δόθηκε μετά από παρέμβαση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, όπως ισχυρίζεται το τελευταίο με ανακοίνωση που εξέδωσε.
Συγκεκριμένα:

“Με παρέμβαση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ η Διοίκηση του ΕΦΚΑ έδωσε λύση για τους χιλιάδες συναδέλφους που δουλεύουν στους δήμους μέσα από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα 18 του Σεπτέμβρη το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και Σωματεία των Δήμων προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Πρόεδρο του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) διότι το σύνολο των συνάδελφων που δουλεύουν στους δήμους μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ουσιαστικά είναι ανασφάλιστοι ενώ οι ασφαλιστικές τους εισφορές είναι κανονικά τακτοποιημένες από τους δήμους.
Στη συνάντηση μας αναδείξαμε τις τεράστιες ευθύνες της Διοίκησης και απαιτήσαμε από το πρόεδρο του ΕΦΚΑ ότι θα πρέπει αυτή η κωλυσιεργία του τμήματος μηχανογράφησης να σταματήσει. Δεν μπορεί οι συνάδελφοι των 495 ευρώ να μην μπορούν να προχωρήσουν σε ιατρικές εξετάσεις, να μη μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακα τους ή να μη μπορούν να πάρουν αναρρωτική άδεια. Δεν μπορεί να πηγαίνουν στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ και ενώ το σύστημα να τους δείχνει κανονικά τακτοποιημένους επί της ουσίας να μην είναι διότι η κεντρική μηχανογράφηση δεν έχει οριστικοποιήσει τα ένσημα τους. Επίσης του τονίσαμε ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο αυτή τη κατηγορία συναδέλφων αλλά και τους συναδέλφους με συμβάσεις που προέρχονται από μακροχρόνια ανεργία.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος μας δήλωσε ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τακτοποίησης των ενσήμων σε ποσοστό 98% με 99% και ότι από εδώ και πέρα κάθε μήνα θα δίνετε προτεραιότητα σε αυτούς τους συναδέλφους όπως και στους συναδέλφους με μακροχρόνια ανεργία που έρχονται στους δήμους ως συμβασιούχοι.
Από τη μεριά μας καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα. Μόλις το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ανακοίνωσε τη κινητοποίηση. Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ βρήκε λύση.
Συνάδελφοι για τίποτα δεν μπορεί να είμαστε σίγουροι. Κάθε μέρα θα πρέπει να δίνουμε αγώνα ακόμα και για τα αυτονόητα. Από αύριο θα είμαστε όλοι στους χώρους δουλειάς προκειμένου να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας, ταυτόχρονα δυναμώνουμε την οργάνωση μας και σε κάθε δήμο δημιουργούμε επιτροπή εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας πλάι στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και στα ταξικά σωματεία.”
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/sindikato-ota-attikis-gia-ergazomenous-koinofelous-o-agonas-fernei-apotelesmata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου