Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΠΑ: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση συμβασιούχων συναδέλφων



Την απαίτηση για προώθηση άμεσα των διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, σε κρίσιμες ειδικότητες, προτάσσει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ).
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΠΑ, σε ανακοίνωση του, σημειώνει:

«Είναι γνωστή σε όλους η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, σε κρίσιμες μάλιστα ειδικότητες, καθώς και ότι συνεχώς προστίθενται νέες αρμοδιότητες.
Και εγγράφως και στην συνάντηση, που είχαμε μαζί σας στις 24-7-17 σας θέσαμε το ζήτημα αυτό καθώς και το αίτημα για μονιμοποίηση των ελάχιστων συμβασιούχων «παρατασιούχων» συναδέλφων, που εργάζονται κυρίως στην καθαριότητα των κτηρίων.
Παρόλα αυτά και παρά τις διατυπωθείσες εκ μέρους σας υποσχέσεις, βλέπουμε ότι δεν ζητήσατε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ούτε ζητήσατε την νομοθέτηση ρύθμισης μονιμοποίησης των συμβασιούχων-παρατασιούχων συναδέλφων μας.
Αντί αυτών προτείνατε την τροποποίηση της 101/2017 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που αφορούσε την υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών για πρόσληψη συνολικά εκατόν τριών (103) ατόμων ως εποχικό προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών, μειώνοντας τον αριθμό σε τριάντα πέντε (35) !!! με την αριθμ. 320/14-9-2017 Απόφαση του ΠΣ.
Με την Απόφασή σας αυτή κάνατε πίσω… και συνεχίζετε να αποδέχεστε την «απαγόρευση» των προσλήψεων, την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την ανακύκλωση της ανεργίας, τις εργολαβίες και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Η κατάσταση αυτή η οποία έχει αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και στα εργασιακά μας δικαιώματα δεν μπορεί να συνεχίζεται.
Απαιτούμε μόνιμους διορισμούς καθώς και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων «παρατασιούχων» συναδέλφων, που εργάζονται κυρίως στην καθαριότητα των κτηρίων της Περιφέρειας και καλύπτουν σημαντικές ανάγκες.
ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ».
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/sipa-proslipseis-monimou-prosopikou-monimopoiisi-simvasiouxon-sinadelfon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου