Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

(Ο περίεργος φιλο-ρωσικο-ποντιακός ρόλος του Δημάρχου Μελετίου στην καρδιά της ελληνικής οικονομίας, στο Θριάσιο)!Δ. Ασπροπύργου: Αρχίζουν οι εγγραφές για τμήματα εκμάθησης της Ρώσικης Γλώσσας



Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κ. Νικόλαος Μελετίου, με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, από την υποδοχή που τυγχάνει ένας ακόμη πρωτοποριακός θεσμός του Δήμου, ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο πως, για τέταρτη (4η) συνεχόμενη χρονιά, θα λειτουργήσουν τα Τμήματα Εκμάθησης της Ρωσικής Γλώσσας, για Μαθητές από οχτώ (8) ετών και άνω, αλλά και Ενήλικες.

Η απίστευτη συμμετοχή στο Πρόγραμμα, που το παρακολουθούν, όχι μόνον Ασπροπύργιοι αλλά και Μαθητές από όλη την Αττική, μέχρι και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας, η άψογη συνεργασία, με το Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, αποδεικνύουν ότι, η πρωτοβουλία του Δήμου, πριν από τέσσερα (4) χρόνια, να ιδρύσει και να λειτουργήσει το Πρότυπο Σχολείο Εκμάθησης της Ρωσικής Γλώσσας, με αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Σπουδών, όχι μόνο κάλυψε μια πραγματική αναγκαιότητα, με βάση και τις συνιστώσες του πληθυσμού της πόλης, αλλά έδωσε διέξοδο στις μορφωτικές αναζητήσεις πολλών ακόμη Νέων και Επαγγελματιών, απ΄ τον Ασπρόπυργο και όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής.
Για τις εγγραφές, στο Πρόγραμμα της νέας Σχολικής χρονιάς, 2017-2018, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται καθημερινά, στη Γενική Γραμματεία του Δήμου Ασπροπύργου, από 09:00 έως 14:00, στον 1ο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Λεωφ. Δημοκρατίας 141, πρώην 18), ή στη Γραμματεία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, από 11:00 έως 19:00, οδός Aλέκου Παναγούλη 13, 1ος όροφος, δίπλα απ΄ το Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Πληροφορίες δίδονται και στα τηλέφωνα 2132006514, 2132006542, 2105577191.
Τα Τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων, θα λειτουργήσουν, όπως πάντα, κάθε Σάββατο, στο Τρίτο (3ο) Γυμνάσιο Ασπροπύργου (συνοικία ¨Γερμανικά¨), και στο Δέκατο (10ο) Δημοτικό Σχολείο (συνοικία Γκορυτσά). Δεδομένου του ενδιαφέροντος που υπάρχει, από κάθε γωνιά της Αττικής, ο Δήμος υπογραμμίζει πως, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής και παρακολούθησης των μαθημάτων και σε μη Δημότες του Ασπρόπυργου. Τέλος, οι Εξετάσεις, για την απόκτηση αναγνωρισμένων, από το ΑΣΕΠ, Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας, θα γίνουν τον Ιούνιο του 2018, στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο Αθηνών, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης.
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/d-aspropirgou-arxizoun-oi-engrafes-gia-tmimata-ekmathisis-tis-rosikis-glossas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου