Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΟΓΕΓΥ: Χωρίς διαβούλευση η τροποποίηση του Οργανογράμματος της Π. Αττικής



Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΓΕΓΥ αναφορικά με το «Οργανόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής», τονίζει τα κάτωθι:

Ενημερώνουμε τους Συναδέλφους Γεωτεχνικούς ότι εκδόθηκε τροποποίηση του Οργανογράμματος της Περιφέρειας Αττικής (Φ.Ε.Κ. 3051/Β/2017). Είναι μια τροποποίηση η οποία έρχεται μέσα σε λίγους μήνες από την έκδοση του αρχικού μνημονιακού οργανογράμματος της Περιφέρειας (Δεκέμβριος 2016). Τα οργανογράμματα αυτά εκδόθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς να υπάρξει καμία ευρύτερη διαβούλευση.
Ο Οργανισμός που παρουσιάζεται είναι ένα μίγμα μνημονιακών συμβουλών προς την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας (περιγράμματα θέσεων, στοχοθεσία για να δέσει με την «αξιολόγηση») το οποίο όμως παρουσιάζει και την κλασσική συνταγή της ισοπέδωσης θέσεων και καθηκόντων όπου ο καθένας μπορεί να υπηρετεί και να προΐσταται οπουδήποτε στην λογική του άσχετου μάνατζερ. Μίγμα νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού.
Στα πλαίσια αυτά ενημερώνουμε τους ιθύνοντες της σύνταξης ότι ο Γεωπόνος ή Κτηνίατρος είναι ΠΕ Γεωτεχνικός και επομένως στα τυπικά προσόντα θέσης η αναφορά σε «ΠΕ Γεωπόνους ή ΠΕ Κτηνιάτρους……ή ΠΕ Γεωτεχνικούς» δείχνει τουλάχιστον άγνοια βασικών σημείων της δημόσιας διοίκησης. Τα υπόλοιπα παράλογα του Οργανισμού αυτού δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε παρά μόνο την βασική προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε στο άμεσο μέλλον όλοι οι υπηρετούντες στην Περιφέρεια Αττικής να θεωρούνται διοικητικοί υπάλληλοι.
Σε κάθε περίπτωση συγχαίρουμε την Περιφέρεια Αττικής για την τόσο γρήγορη προσαρμογή της στις υποδείξεις των «εταίρων» και καλούμε τους Συναδέλφους Γεωτεχνικούς να σταθούν στο πλευρό της Ομοσπονδίας για την ανατροπή στην πράξη του Οργανισμού εκτρώματος που ισοπεδώνει τις σπουδές τους και την επιστημονική τους υπόσταση και προσφορά.
http://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/pogegi-xoris-diavoulefsi-tropopoiisi-tou-organogrammatos-tis-p-attikis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου