Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

(Τα σημαντικά επαναλαμβάνονται έως ότου εμπεδωθούν προς αποφυγήν... παρεξηγήσεων)! ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                Αθήνα,  26 Ιανουαρίου 2017
ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α                            
Description: image (4).jpeg                                            
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH


Συνεδρίασε την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων  στον ΕΔΣΝΑ   προκειμένου να καθορίσει τις παρεμβάσεις του για ζητήματα των εργαζομένων που απαιτούν άμεσα λύσεις.
  • Στο θέμα της μη καταβολής των αποδοχών των συναδέλφων με
Συμβάσεις ορισμένου χρόνου (οκτάμηνα), καλούμε την διοίκηση να υλοποιήσει την δέσμευση της για καταβολή των αποδοχών τους στις 10 Φεβρουαρίου. Επισημαίνουμε ότι οι συνάδελφοι παρέχουν τις Υπηρεσίες τους για χρονικό διάστημα 2,5 και πλέον μηνών χωρίς να τους καταβάλλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές τους και ζώντας σε καθεστώς ανασφάλειας για το πότε  θα πληρωθούν. Το πιο σκληρό για τους συναδέλφους είναι ότι στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες,  έχοντας διακόψει το ταμείο ανεργίας αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα και  βρίσκονται σε απόγνωση. Την  αξιοπρεπή διαβίωση των συναδέλφων κανείς δεν μπορεί να τους την στερήσει.

  • Σχετικά   με  την  παρακράτηση  εισφορών  υπέρ  ΤΣΜΕΔΕ  σε
συναδέλφους  Διπλ. Μηχανικούς, που  χωρίς την σχετική αίτηση τους όπως ρητά προβλέπεται στο άρθρο 36 παρ. 3, 4 του Ν.4387/26, παρακρατήθηκαν τέτοιες εισφορές, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την οικονομική τους κατάσταση, ζητάμε την άμεση καταβολή σε αυτούς  των αδικαιολογήτως παρακρατηθέντων πόσων.
  • Σε ότι αφορά την υλοποίηση των αιτημάτων μας, τα οποία έχει
αποδεχθεί η Διοίκηση και αφορούν τις συνθήκες υγιεινής των εργαζομένων στο χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής, ζητάμε την επίσπευση της διαδικασίας υλοποίησης των.
  • Η  φύλαξη του  ΧΥΤΑ  Φυλής παρουσιάζει  σοβαρά
προβλήματα καθώς παρά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από την ημερομηνία εγκατάστασης του αναδόχου, εξακολουθούν να εισέρχονται εντός του ΧΥΤΑ μεγάλες ομάδες ξένων ατόμων και ειδικότερα μετά τις 14:00μμ  και έτσι να ελοχεύει ο κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και των χρηστών του χώρου.  Οι όροι της οποιαδήποτε σύμβασης είναι δεσμευτικοί για τους συμβαλλόμενους και πρέπει να τηρούνται, σε διαφορετική περίπτωση αυτή  λύεται.


Το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων απαιτεί άμεσα λύσεις σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και οι δεσμεύσεις  χρειάζονται πράξεις και σαφή χρονοδιαγράμματα.
Οι εργαζόμενοι ότι κέρδισαν το κέρδισαν με διαρκείς και ανυποχώρητες διεκδικήσεις.
Στις 9-2-2017 το διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, προκειμένου να εκτιμήσει εκ νέου τα δεδομένα και να καθορίσει την στάση του.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                             Ι. ΠΑΣΧΑΛΗΣ

https://docs.google.com/document/d/12jMn6hPcCec2OA8y4tlyzduf3Ilaiee16kO1A1s1nfQ/edit#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου