Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Πελετίδης: «Αυτοί που χάνουν πρέπει να είναι ενωμένοι απέναντι σ’ αυτούς που κερδίζουν»



Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου. Από το πρωί το Δημαρχείο ήταν ανοιχτό και εκατοντάδες δημότες το επισκέφθηκαν μετά την Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, για να ανταλλάξουν ευχές.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην οποία συμμετείχε και έδωσε τις δικές του ευχές ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκοψε το πρώτο κομμάτι της πίτας για τον Πατραϊκό λαό, που υποφέρει από τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται από τις αστικές κυβερνήσεις.
Ευχήθηκε σε όλους τους παραβρισκόμενους, προσωπική και οικογενειακή υγεία, γνωρίζοντας ότι και το 2017 «τα προβλήματα θα αυγατίζουν». Θα είναι μια ακόμα δύσκολη χρονιά για το λαό, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους, με περικοπές συντάξεων, φοροεπιδρομές, νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Ευχήθηκε με την κινητοποίηση των λαών και την κοινή τους δράση να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι καταστροφές, ο ξεριζωμός εκατοντάδων χιλιάδων αθώων θυμάτων, η προσφυγιά.
Ανέφερε ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες για όλα τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, γιατί οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας δεν μπορούν να καλυφθούν με μια σακούλα τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο, ούτε από τα συσσίτια και τα επιδόματα.
Και τόνισε: «Με γνώμονα τα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους, θα συνεχίσουμε με νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάλυψη όλων των αναγκών του Δήμου μας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την οριστική παραχώρηση της λιμενικής ζώνης, την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών για αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών, έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής (αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα πλατείες, παιδικές χαρές).
Έχουμε καταθέσει και διεκδικούμε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων, έργα αναγκαία για την πόλη μας και το λαό της».
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος τόνισε χαρακτηριστικά: «Στην κρίση δεν χάνουν όλοι. Αυτοί που χάνουν πρέπει να είναι ενωμένοι απέναντι σ’ αυτούς που κερδίζουν».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Κώστας Χριστόπουλος, Χρήστος Πατούχας και Νίκος Τζανάκος και Ανδρέας Φίλιας, ο βουλευτής Αχαΐας και επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Κώστας Σπαρτινός, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αναστασία Τογιοπούλου, Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι Συλλόγων και άλλων φορέων.
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/peletidis-aftoi-pou-xanoun-prepei-na-einai-enomenoi-apenanti-s-aftous-pou-kerdizoun/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου