Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

«Στη δουλειά & στον αγώνα»: Η Ευαγγελία και η Βάσω «καθαρίζουν» την ποινικοποίηση των αγώνων και τα μνημονιακά «απόνερα»

    Στην εκπομπή για τον κόσμο της εργασίας, που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen και τους 106,7 FM [διαδικτυακά μπορείτε να τον ακούσετε μέσω της ιστοσελίδας της (ΕΔΩ) ή μέσω του live24.gr (ΕΔΩ)], αυτό το Σάββατο 14 Γενάρη μιλούν:

    1) Η Ευαγγελία Αλεξάκη, μια από τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, τόσο για τη δίκη του αστυνομικού των ΥΜΕΤ που τη χτύπησε (σ.σ.: μαζί με τη Βάσω Γκόβα), στις 10 Ιούλη του 2014, μπροστά στο υπουργείο, όσο και για τον εργασιακό μεσαίωνα στον κλάδο των καθαριστριών. Να σημειωθεί πως η δίκη του αστυνομικού των ΥΜΕΤ διεξάγεται στις 25 Γενάρη στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.
    Το ΜΕΤΑ έχει εκφράσει με ανακοίνωσή του την αλληλεγγύη του στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και έχει ζητήσει «την τιμωρία των υπευθύνων, καθώς και να μπει τέλος στην ποινικοποίηση των αγώνων και σε κάθε δίωξη εργαζομένου που μάχεται για το δικαίωμά του στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, γεγονός που δυστυχώς συνεχίζεται και σήμερα».
    2) Η Βάσω Αμπελογιάννη, γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Άρτας, επίσης, για τις καθαρίστριες και τη φενάκη των ατομικών συμβάσεων. Επιπλέον, μιλά για τη στοχοθεσία και την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο και απαντά στο πού αποσκοπούν, για την υποβάθμιση των δημόσιων αγαθών και κοινωνικοπρονοιακών υπηρεσιών, όπως είναι η Υγεία, η Παιδεία, το ξεπούλημα του Νερού κ.λπ., αλλά και για τη 2η Συνδιάσκεψη του ΜΕΤΑ, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μάρτη.
    http://ergasianet.gr/2017/01/11/%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου