Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Κόρινθος: Κατάληψη του δημαρχείου από απολυμένους συμβασιούχους & μέλη του ΠΑΜΕ (βίντεο)



Σε κατάληψη του δημαρχείου Κορίνθου προχώρησαν απολυμένοι συμβασιούχοι και μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτυρόμενοι για το ζήτημα της παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων στους δήμους. Όπως υποστηρίζουν, «ενάντια στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά στέκονται συστηματικά η Κυβέρνηση και η πλειοψηφία των Δημοτικών Αρχών, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάζοντας νομικίστικα εμπόδια, που εκφράζονται με τις αντικρουόμενες απόψεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, (απόρριψη δαπανών για συμβασιούχους καθαριότητας) τις διάφορες και αντιφατικές δηλώσεις της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τα δελτία τύπου  του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά, με την δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων, κάλυψης δαπανών των συμβασιούχων κ.λ.π αλλά και η πλειοψηφία της Κ.Ε.Δ.Ε».
Αυτά που ζητούν, μεταξύ άλλων, είναι τα εξής:
«ΤΩΡΑ!  Επιτακτικά να απαιτήσουμε να σταματήσει το καθεστώς των συμβάσεων (σήμερα υπάρχουν 60 ειδών συμβάσεις στους Δήμους)
ΤΩΡΑ!  Να σταματήσουν  οι Δήμαρχοι να κλείνουν το μάτι στους ιδιώτες, απαξιώνοντας τις υπηρεσίες των Δήμων για να τις παραδώσουν στη συνέχεια στους ιδιώτες εργολάβους.
ΤΩΡΑ!   Να απαιτήσουμε ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΤΩΡΑ!   Καθημερινά, στους ΔΡΟΜΟΥΣ του ΑΓΩΝΑ  για να το πετύχουμε.
Απέναντι σε αυτή την επίθεση της κυβέρνησης και των Δημοτικών Αρχών, ο αγώνας των συμβασιούχων αλλά και όλων των εργαζομένων στον κλάδο αποτελεί μονόδρομο. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».
Επιπλέον, καλούν την δημοτική Αρχή του δήμου Κορινθίων:
«Να σταματήσει να κοροϊδεύει τους συναδέλφους συμβασιούχους και να προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση των συμβάσεων με την υπογραφή των διαπιστωτικών Πράξεων.
Να μη γίνουν οι εργαζόμενοι και το δικαίωμά τους στη δουλειά μπαλάκι των ελεγκτικών μηχανισμών.
Να ξεκινήσει η διαδικασία για τη μονιμοποίησή τους.
Να μη θέσουν κυβέρνηση και ΚΕΔΕ σε μια ακόμη δοκιμασία τους δήμους και τη λειτουργία τους.
Να μην παραδώσουν το χώρο της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων ως λεία στα επιχειρηματικά συμφέροντα που διακαώς τον ορέγονται».
Κλείνοντας, απευθύνουν κάλεσμα «σε όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς του Νομού μας να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των συμβασιούχων, γιατί από πρώτο χέρι γνωρίζουμε ότι και αναγκαίοι είναι και χρειάζονται πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι στους δήμους και τις υπηρεσίες τους, ώστε να λειτουργήσουν στοιχειωδώς για τις ανάγκες των δημοτών. Γιατί για εμάς είναι καθαρό ότι το μόνιμο προσωπικό είναι βασική προϋπόθεση για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών και ειδικότερα στη διαχείριση των απορριμμάτων. Γιατί γνωρίζουμε ότι τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν για υπηρεσίες που πλημμελώς σήμερα απολαμβάνουν και αυτός ο εμπαιγμός οφείλει κάποτε να σταματήσει».


http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/korinthos-katalipsi-tou-dimarxeiou-apo-apolimenous-simvasiouxous-meli-tou-pame-vinteo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου