Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

(Η Helector των Μπόμπολα - Κατρή έκλεβαν και στο ζύγι στην Κύπρο; Βρε, τι μου θυμίζει... τι μου θυμίζει).... ΧΥΤΑ Πάφου: Διάταγμα κράτησης στον «ολιγομίλητο» Κοκότση - «Πλοκάμια» του σκανδάλου και σε Λεμεσό

- Η Αστυνομία πέτυχε την έκδοση διατάγματος κράτησης του Δ/ντη της Helector στο δικαστήριο
- Χωρίς τις ειρωνίες της προηγούμενης περιόδου και "ολιγομίλητος" στο δικαστήριο ο κ. Κοκότσης
- Χθες προσήλθε οικοιοθελώς στην Κύπρο οπότε και συνελήφθη, ωστόσο δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
- Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία είτε μιλήσει είτε όχι έχει "δέσει" καλά την υπόθεση
- Αναμένονται τα τραπεζικά στοιχεία των συλληφθέντων για περαιτέρω διερεύνηση
- Δημοσίευμα "βλέπει" πλοκάμια του σκανδάλου του ΧΥΤΑ Πάφου να εξαπλώνονται και στην Λεμεσό
- Αρχές του 2000 οι προσφορές γίνονταν με σύμβουλο του Κράτους την Helector που στο τέλος ανέλαβε και το έργο!

 νώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου οδηγήθηκε σήμερα ο Διευθυντής της εταιρείας Helector, Γιάννης Κοκότσης, ο οποίος ήρθε χθες στην Κύπρο και τέθηκε στη διάθεση των ανακριτικών αρχών. Η Αστυνομία αιτήθηκε και πέτυχε την ανανέωση του διατάγματος κράτησης επί 8 ημέρες για τον Ελλαδίτη διευθυντή της Helector, για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης για τον ΧΥΤΑ Πάφου, υπόθεση η οποία φέρεται να έχει πλοκάμια σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για το σκάνδαλο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Πάφου, που αφορά μίζες και υπερχρεώσεις στα τιμολόγια σκυβάλων, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και δημοσίευμα του "ΠΟΛΙΤΗ" πλοκάμια του σκανδάλου αυτού εξαπλώνονται στην Λεμεσό και πιθανότατα και σε άλλες πόλεις της Κύπρου.

Ωστόσο, ο κ. Κοκότσης αν και αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, εντούτοις μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα ολιγομίλητος, αρνούμενος επί της ουσίας να συνεργαστεί με τους Ανακριτές, απαντώντας σχεδόν πάντα μονολεκτικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κοκότσης δεν εμφανίζεται πλέον ειρωνικός όσο κατά το πρόσφατο παρελθόν, ειδικά όταν σχολίαζε τις δηλώσεις του νυν Δημάρχου, Φαίδωνα Φαίδωνος, αναφορικά με το "κλέψιμο στο ζύγι", καθώς ανέφερε σκωπτικά τότε ότι η Helector, εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας και με μεγάλα συμβόλαια σε όλα τα Βαλκάνια δεν μπαίνει σε τέτοιου είδους παράνομες διαδικασίες...  

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, οι εξετάσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Η ανακριτική ομάδα, η οποία έχει συσταθεί για να διερευνήσει την συγκεκριμένη υπόθεση, εξετάζει, μεταξύ άλλων, διάφορα έγγραφα, ενώ αξιολογεί όλες τις μαρτυρίες, που έχουν προκύψει μέχρι τώρα και προχωρεί με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Στην υπόθεση του κ. Κοκότση ωστόσο και σε αντίθεση με τα όσα είχαν γίνει στην υπόθεση ΣΑΠΑ, η Αστυνομία διαθέτει ισχυρή μαρτυρία σε βαθμό που να μην είναι απαραίτητη η συνεργασία του Διευνθυντής της Helector, ωστόσο για το καλύτερο "δέσιμο" της υπόθεσης και προκειμένου να μην βρεθούν κάποιοι από υπόδικοι κατήγοροι, η μαρτυρία Κοκότση θα διευκόλυνε το ανακριτικό έργο. 
Παράλληλα, η Αστυνομία αναμένει την αποδέσμευση τραπεζικών στοιχείων των εμπλεκομένων και συλληφθέντων στο σκάνδαλο του ΧΥΤΑ, απ' όπου ενδεχομένως διαφαίνεται και η διασύνδεση της υπόθεσης του ΧΥΤΑ με αντίστοιχες περιπτώσεις και σε άλλες πόλεις της Κύπρου.
Για την υπόθεση τελούν, ήδη, υπό κράτηση ο τελών σε διαθεσιμότητα οικονομικός Διευθυντής του Δήμου Πάφου και τρεις υπάλληλοι της εταιρείας. Ο τέως Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, αφού ανακρίθηκε για την υπόθεση ΧΥΤΑ επέστρεψε στο χώρο προστασίας μαρτύρων, όπου κρατείται μετά την καταδίκη του για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ Η HELECTOR ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - "ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ"

Η εταιρεία Helector εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται στους τομείς της διαχείρισης απορριμάτων στην Κύπρο, ενώ είναι θυγατρική του κολοσσού "ΕΛΛΑΚΤΩΡ", συμφερόντων Μπόμπολα, του επιχειρηματία του οποίου οι δραστηριότητες επεκτείνονται και στα ελλαδικά ΜΜΕ, με συμμετοχή και στο τελευταίως χειμαζώμενο MEGA CHANNEL. 

Αξίζει για την ιστορία να σημειωθεί ότι η Helector στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έπαιζε ένα ρόλο διττό και λίαν προβληματικό από νομικής πλευράς, καθότι ενώ είχε προσληφθεί ως εταιρεία-σύμβουλος του Κράτους για τον καθορισμό και την τήρηση των όρων των συμβολαίων στους ΧΥΤΑ-ΧΥΤΗ, εντούτοις στο τέλος κατόπιν διαγωνισμού κατέληγε να κερδίζει στις προσφορές αυτές! 

Υπό αυτό το πρίσμα πλέον, οι έρευνες διευρύνονται αναγκαστικά προς πάσα κατεύθυνση και σε όλες τις πόλεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκάνδαλο ΧΥΤΑ Πάφου: Στη διάθεση των ανακριτικών αρχών ο Κοκότσης - Αφίχθη το μεσημέρι στην Κύπρο

Μαλληκίδης: Δεν είδα τον Μπάφα να δίνει χρήματα στον Σαρίκα για το συμβόλαιο της Α΄φάσης του έργου 

Φ. Φαίδωνος: Διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης των τιμών χρέωσης για Χ.Υ.Τ.Α Πάφου


http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=187471&catid=31

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου