Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Αδικαιολόγητο εξώδικο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Αδικαιολόγητο εξώδικο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη


Την ημέρα που αποκαλύφθηκε η υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα το zougla.gr ανήρτησε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα σχετικά με την εμπλοκή του ρωσικού παράγοντα στα πολιτικά πράγματα της χώρας με αιχμή το «Μακεδονικό». Μεταξύ των άλλων στοιχείων ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δραστηριότητα του επιχειρηματία ρωσικής καταγωγής Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο τα στοιχεία που διαθέτουν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ελλάδας εμπλέκουν σε αυτόν τον «Πόλεμο των Κατασκόπων», κυρίως στις βόρειες περιοχές της χώρας. Λίγες ημέρες αργότερα, αποκαλυπτικά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ των Δυτικών Βαλκανίων (ΠΓΔΜ και Σερβία) ανέδειξαν τη δραστηριότητα του εν λόγω επιχειρηματία και σε εκτός Ελλάδος περιοχές της Βαλκανικής, πάντα στη γραμμή της αποτροπής της εισόδου της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. 

Μερικές ημέρες αργότερα, άλλο δημοσίευμα αποκάλυπτε τον ρόλο του ρωσικού παράγοντα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αυτήν τη φορά με αρθρογραφία στην εφημερίδα «Financial Times». Έπειτα από δύο ημέρες ένα άλλο δημοσίευμα ενέπλεξε στην ίδια υπόθεση και την κατασκευαστική εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ και την οικογένεια Μπόμπολα, η οποία φέρεται να συμμετείχε στην ίδρυση του ελληνικού τμήματος της ρωσικής οργάνωσης «Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση» και μάλιστα με το ιδρυτικό τελετουργικό να εκτυλίσσεται στη Μητρόπολη Βεροίας, παρουσία του εκεί ιεράρχη.

Αναφέρουμε όλα τα παραπάνω ώστε να καταδειχθεί η σοβαρότητα της υπόθεσης καθώς και η πολυπλοκότητά της.

Μόλις σήμερα, Πέμπτη 26 Ιουλίου, έφθασε στα γραφεία του zougla.gr εξώδικο του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, διά του οποίου διαμαρτύρεται για την αναφορά του ονόματός του σε ένα σημείο στο τέλος του εν λόγω δημοσιεύματος «Πόλεμος των Κατασκόπων». Είναι φανερό πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι σύμβουλοί του δεν διάβασαν καλά το δημοσίευμα. Στο τέλος του άρθρου αναφέρεται η επίσημη δήλωση της κυβέρνησης και του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου, σε ανύποπτο χρόνο και πάντως πριν ξεσπάσει η υπόθεση με τους Ρώσους διπλωμάτες. Το Μαξίμου τότε ανέφερε δύο επιχειρηματίες, έναν εκ Θεσσαλονίκης και έναν εκ Πειραιώς, «οι οποίοι επιχειρούν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση». Ο ένας εξ αυτών, ο Ιβάν Σαββίδης εκ Θεσσαλονίκης, εμπλέκεται στην υπόθεση της δραστηριοποίησης του ρωσικού παράγοντα στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Δεδομένου ότι οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας διέθεταν στοιχεία για την ιστορία αυτή εδώ και έξι μήνες καθίσταται σαφές πως η αναφορά του Μαξίμου στο όνομα του ρωσικής καταγωγής επιχειρηματία «ότι υπονομεύει την κυβέρνηση» συνδέεται άμεσα με την εν εξελίξει υπόθεση του «Πολέμου των Κατασκόπων». Η αναφορά τώρα του άρθρου στο όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι απλώς επεξηγηματικού χαρακτήρα ως προς τη δήλωση του κ. Τζανακόπουλου για «τον επιχειρηματία από τον Πειραιά». Σε κανένα σημείο του επίμαχου άρθρου ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν αναφέρεται ως εμπλεκόμενος στην πολύπλοκη ιστορία της δραστηριότητας του ρωσικού παράγοντα. 

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποια «μύγα τσίμπησε» το νομικό τμήμα των επιχειρήσεων Μαρινάκη, αλλά ομολογουμένως δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τον λόγο για τον οποίο εστάλη εξώδικο στο zougla.gr για ένα δημοσίευμα το οποίο αυτήν τη φορά δεν αφορά καθόλου τον εφοπλιστή, επιχειρηματία και εκδότη. 

Για του λόγου το αληθές και για τη δική σας πλήρη ενημέρωση διαβάστε το επίμαχο δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο zougla.gr και βεβαίως το κείμενο του εξωδίκου που έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

http://www.zougla.gr/greece/article/adikeologito-eksodiko-apo-ton-vageli-marinaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου