Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Αλαλούμ από Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής: Δεν δώσαμε εντολή εκκένωσης στο Μάτι!

αντιπεριφερειάρχη

Τις εγκληματικές ευθύνες της Περιφέρειας και συνολικά της κυβέρνησης και δημόσιων αρχών αναδεικνύουν όσα αποκαλυπτικά ομολόγησε ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου.
Σοκάρουν τα όσα ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, γιατί δεν έγινε εκκένωση των περιοχών της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, παραδέχθηκε την έλλειψη σχεδίου λέγοντας «τρέχαμε πίσω από τα γεγονότα» και μεταβιβάζοντας την ευθύνη στους κατοίκους είπε: «Ποιός σας είπε ότι αν λέγαμε στον κόσμο να φύγει, θα έφευγε;»(!).
Ο κ. Φιλίππου παραδέχθηκε ότι δεν βρισκόταν στην Ελλάδα την περασμένη Δευτέρα (!), αλλά «πήρε το πρώτο αεροπλάνο και γύρισε», ενώ επιχείρησε να ακυρώσει τη σημασία του μέτρου της εκκένωσης, λέγοντας ότι είναι προληπτικό και στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Τί να κάναμε; Να παίρναμε ντουντούκα μέσα στη φωτιά; Πώς θα γινόταν πρακτικά; Ποιοί θα έμπαιναν στη φωτιά; Και οι αστυνομικοί άνθρωποι είναι…».
Και επιμένοντας στην ορθότητα των κρατικών ενεργειών διαχείρισης της κατάστασης, που στοίχισε τη ζωή σε 83 ανθρώπους μέχρι τώρα, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, είπε: «Έστω κι έβγαινε η ανακοίνωση. Σπίτι-σπίτι πως θα πας για να ελέγξεις
Σε ερώτηση αν υπάρχουν σχέδια εκκένωσης, ο κ. Φιλίππου υποστήριξε ότι υπάρχουν σχέδια, «αλλά έχουμε και τον απρόβλεπτο παράγοντα. Σχέδια έχεις με φυσιολογικές συνθήκες. Η φωτιά εξαπλώθηκε μέσα σε ένα τέταρτο» και κάλεσε τους δημοσιογράφους να αναρωτηθούν «γιατί δεν πέρασαν περιπολικά να διώξουν τον κόσμο».
Τέλος, ο κ.Φιλίππου σημείωσε ότι αν γύριζε ο χρόνος πίσω δεν ξέρει αν θα έκανε κάτι διαφορετικό και εκτίμησε ότι οι άνθρωποι που χάθηκαν δεν μπορούσαν να σωθούν και συμπλήρωσε ότι αν η Λεωφόρος Μαραθώνος είχε μείνει ανοιχτή «θα είχαν χαθεί κι άλλοι τόσοι».
https://iskra.gr/%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου