Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Την Πέμπτη 5 Ιούλη στην Ομόνοια η νέα κινητοποίηση για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή



Με αίτημα να κλείσει οριστικά η χωματερή στη Φυλή και να γίνει διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού, Σωματεία και Φορείς της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής προχωρούν σε νέα κινητοποίηση, τηνΠέμπτη 5 Ιούλη, στις 7.00 μ.μ., στην Ομόνοια. 
Στην ανακοίνωση - κάλεσμά τους τα Σωματεία και οι Φορείς αναφέρουν:
 
«Η μαζική κινητοποίηση του λαού της περιοχής της Δυτικής Αθήνας και του Θριασίου στις 6 Ιούνη στα Α. Λιόσια έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που μας αναγκάζει εδώ και 60 χρόνια να ζούμε δίπλα στη χωματερή, που βλάπτει την υγεία και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής του λαού της περιοχής.
Σε πρόσφατη κινητοποίηση των σωματείων και των φορέων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η κ. Δούρου, όχι μόνο δεν δεσμεύτηκε για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά η πίεση του κόσμου την ανάγκασε να ομολογήσει με κυνικό τρόπο τη συνέχιση της λειτουργίας του και τη δημιουργία νέων χωματερών στο Γραμματικό, στο παλιό λατομείο Μουσαμά κ.α., απειλώντας μάλιστα το εργατικό - λαϊκό κίνημα της περιοχής ότι "θα τη βρει απέναντί του".
Το πρόσφατο ρήγμα στο χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Φυλής, που είχε ως συνέπεια το κλείσιμο της χωματερής και τόνους σκουπιδιών στις γειτονιές της Αττικής, είναι μια ακόμα απόδειξη του υπερκορεσμού της χωματερής. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα στοιχεία που καταδεικνύουν το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί η συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής στην υγεία του λαού της περιοχής και στο περιβάλλον.
Για την κατάσταση αυτή οι ευθύνες βρίσκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛπου συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κεντρική γραμμή αυτής της πολιτικής είναι ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πεδίο κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η Περιφέρεια Αττικής είναι συνυπεύθυνη γιατί στηρίζει αυτήν την πολιτική, ενώ προεκλογικά υποσχόταν το άμεσο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και δήλωνε ότι στηρίζει τους αγώνες των κατοίκων της περιοχής, εξαπατούσε δηλαδή συστηματικά το λαό και τη νεολαία.
Ευθύνες έχει και η σημερινή διοίκηση του Δήμου Φυλής που στηρίχτηκε από τη ΝΔ και πάει χέρι - χέρι με τη διοίκηση της Περιφέρειας και την κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών στην Αττική.
Ας το ακούσουν όλοι τους καλά! Δεν έχουμε δυο ζωές για να τους χαρίσουμε αυτή!
Μας καταδικάζουν να ζούμε δίπλα στα σκουπίδια, στέλνουμε στα σκουπίδια την αντιλαϊκή πολιτική τους που θέλει να μας συμβιβάσει με τη φτώχεια, την ανεργία και τη χωματερή.
Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα! Σταθερά και αταλάντευτα διεκδικούμε:
-Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
-Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία Μουσαμά και Μελετάνι. Η εξεύρεση νέων χώρων να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, να γίνει με ευθύνη της κυβέρνησης και με κριτήριο την ποιότητα ζωής του λαού.
-Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
-Όχι στην καύση των απορριμμάτων.
-Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
-Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία. Ήδη η διοίκηση του συνδέσμου ψήφισε, πριν λίγες μέρες, την αύξηση των τελών κατά 5 ευρώ τον τόνο από 44 στα 49 με άμεσο αντίκτυπο στα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε.
-Να διασφαλισθούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
Όλοι την Πέμπτη 5 Ιούλη στις 7 μ.μ. στη συγκέντρωση στην Ομόνοια και στην πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.
Σωματεία και Φορείς Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής».  

Καλέσματα συμμετοχής

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει η δημοτική αρχή Πετρούπολης.
Επίσης το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής (Διαβάστε σχετικά στο συνημμένο). Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού. (Διαβάστε σχετικά στο συνημμένο) και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φυλής. (Διαβάστε σχετικά στο συνημμένο). Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής. (Διαβάστε σχετικά στο συνημμένο).

Πούλμαν για την συγκέντρωση

Εξάλλου για την συγκέντρωση δρομολογούνται πούλμαν ως εξής:
  • 5.45 μ.μ., από Ολυμπιακό Χωριό (Κακλαμανάκη 21)
  • 6 μ.μ., από Μενίδι (πλατεία Καράβου)
  • 6.15 μ.μ., από Κόκκινο Μύλο (τριγωνική πλατεία)
  • 6 μ.μ., από Ανω Λιόσια (τριγωνική πλατεία, πίσω από το δημαρχείο)
  • 6.10 μ.μ., από Ζεφύρι (στάση Προαστιακού)
  • 5.45 μ.μ, από Πετρούπολη (πλατεία Ηρώ)
  • 6 μ.μ., από Ιλιον (ΟΤΕ)
  • 6.15 μ.μ., από Αγίους Αναργύρους (παλιό δημαρχείο)
ΣΧΕΤΙΚΑ

https://www.902.gr/eidisi/koinonia/162267/nea-kinitopoiisi-stis-5-ioyli-stin-omonoia-me-aitima-na-kleisei-oristika-i

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου