Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Συνδικάτο ΟΤΑ: Καταγγέλλει Σκουρλέτη για τους απολυμένους συμβασιούχουςΤην κυβέρνηση και τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη «που συνεχίζει να αρνείται να φέρει νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου των συναδέλφων συμβασιούχων στην καθαριότητα, την στιγμή που οι συνάδελφοι απολύονται με ευθύνη της κυβέρνησης και οι δήμοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς προσωπικό για την αποκομιδή απορριμμάτων μέσα στο καλοκαίρι», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ που συνδιοργάνωσε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΣ για τους απολυμένους «παρατασιούχους» του δήμου Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του υπουργού Εσωτερικών Σκουρλέτη που συνεχίζει να αρνείται να φέρει νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου των συναδέλφων συμβασιούχων στην καθαριότητα, την στιγμή που οι συνάδελφοι απολύονται με ευθύνη της κυβέρνησης και οι δήμοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς προσωπικό για την αποκομιδή απορριμμάτων μέσα στο καλοκαίρι. Τα γνωστά προσχήματα περί αντισυνταγματικότητας δεν τα πιστεύει πια κανείς. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης, η οποία για μία ακόμα φορά, υπηρετεί πιστά τις κατευθύνσεις του ΣΕΒ και της ΕΕ και χτυπάει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα. Στην ίδια γραμμή με τη κυβέρνηση είναι και η πλειοψηφία των δημάρχων στη ΚΕΔΕ.
Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή εργασία. Καλούμε τα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα να μη σταματήσουν ούτε λεπτό να βρίσκονται στο πλευρό των συναδέλφων και να οργανώνουν τον αγώνα τους για:
  • Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή των συμβάσεων όλων των συναδέλφων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
  • Καμία απόλυση συμβασιούχου.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/syndikato-ota-katangelli-skourleti-gia-tous-apolymenous-symvasiouchous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου