Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

(Χωρίς σχόλια)! Δε ζούμε με τα σκουπίδια – Στέλνουμε στα σκουπίδια την αντιλαϊκή πολιτική

σκουπίδια
Η πρόσφατη κινητοποίηση των σωματείων και των φορέων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικήςανάγκασε την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου να ομολογήσει με κυνικό τρόπο τη συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής και τη δημιουργία νέων χωματερών στο Γραμματικό, στα παλιά λατομεία Μουσαμά, Μελετάνι αλλά και αλλού, απειλώντας μάλιστα το εργατικό – λαϊκό κίνημα της περιοχής ότι «θα τη βρει απέναντί του».

Το πρόσφατο ρήγμα στο χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Φυλής, που είχε ως συνέπεια το κλείσιμο της χωματερής και τόνους σκουπιδιών στις γειτονιές της Αττικής, είναι μια ακόμα απόδειξη του υπερκορεσμού της χωματερής. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα στοιχεία που καταδεικνύουν το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί η συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής στην υγεία του λαού της περιοχής και στο περιβάλλον.
Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής αγωνίζονται στο πλευρό των Σωματείων και των Φορέων της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής που στέλνουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που εδώ και 60 χρόνια αναγκάζει τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να ζουν δίπλα στη χωματερή, που βλάπτει την υγεία και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής τους.
Για την κατάσταση αυτή, σημειώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), «οι ευθύνες βρίσκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κεντρική γραμμή αυτής της πολιτικής είναι ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πεδίο κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η Περιφέρεια Αττικής είναι συνυπεύθυνη γιατί στηρίζει αυτήν την πολιτική, ενώ προεκλογικά υποσχόταν το άμεσο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και δήλωνε ότι στηρίζει τους αγώνες των κατοίκων της περιοχής, εξαπατούσε δηλαδή συστηματικά το λαό και τη νεολαία. »Ευθύνες έχει και η σημερινή διοίκηση του Δήμου Φυλής που στηρίχτηκε από τη ΝΔ και πάει χέρι – χέρι με τη διοίκηση της Περιφέρειας και την κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών στην Αττική».
Ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι σταθερά και αταλάντευτα διεκδικούν:
– Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
– Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία Μουσαμά και Μελετάνι. Η εξεύρεση νέων χώρων να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, να γίνει με ευθύνη της κυβέρνησης και με κριτήριο την ποιότητα ζωής του λαού.
 Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση, στις ΣΔΙΤ και στις συμβάσεις παραχώρησης.
– Όχι στην καύση των απορριμμάτων.
– Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
– Καμιά πρόσθετη φορολογία. Ήδη η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ψήφισε, πριν λίγες μέρες, την αύξηση των τελών κατά 5 ευρώ τον τόνο από 44 στα 49 με άμεσο αντίκτυπο στα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε.
– Να διασφαλισθούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
*Πηγή: ergasianet.gr

https://iskra.gr/%CE%B4%CE%B5-%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%83/
https://odofragma-skas.blogspot.com/2018/07/blog-post_30.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου