Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Παντεχνική κινητοποίηση στο υπ. Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης για το ΤΣΜΕΔΕ

pantexniki2
Κάλεσμα από Αυτόνομο Δίκτυο Μηχανικών «Τομή» στο ΤΕΕ: Όλοι και όλες την Τρίτη στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας. Να καταργηθούν οι μνημονιακές αυξήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ.

Το τελευταίο διάστημα όλοι οι μηχανικοί αναμένουμε τι θα γίνει επιτέλους με τα ειδοποιητήρια του Α’ εξαμήνου του ΤΣΜΕΔΕ, αν θα νομοθετηθεί η κατάργηση των μνημονιακών αυξήσεων σε πρώτη φάση, και στη συνέχεια να δοθεί συνολικότερη λύση στη βάση των πραγματικών εισφοροδοτικών δυνατοτήτων των ασφαλισμένων, με βάση και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.
Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΣΜΕΔΕ έδωσε πολλαπλές παρατάσεις για την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων ώστε να υπάρξει ο χρόνος για νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος, αλλά το Υπουργείο, πέραν διαρροών, τηρεί σιγή ιχθύος, απαντώντας αόριστα και σε ερωτήσεις βουλευτών.
Η μη συμπερίληψη οποιασδήποτε πρόνοιας στο “μίνι-ασφαλιστικό” του Υπουργείου, αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο των μηχανικών, που με κινητοποιήσεις επί μακρόν είχε κατορθώσει να παγώσει τις αυξήσεις, έως την πραξικοπηματική εφαρμογή τους από τον τέως υπουργό Γ. Βρούτση.
Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, δεν αναμένουμε άλλο, να κινητοποιηθούμε για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.
Ως ΤΟΜΗ έχουμε τοποθετηθεί διεκδικώντας την άμεση υλοποίηση των παρακάτω αιτημάτων από το Υπουργείο, ως ένα πρώτο βήμα για συνολικότερη αναμόρφωση:
• Να καταργήσει, ως πρώτο βήμα, τις μνημονιακές προβλέψεις των παραγράφων 14 και 15 του άρθρου 44 του μεσοπρόθεσμου προγράμματος του 2011, που προέβλεπαν την αύξηση των εισφορών και την υποχρεωτική άνοδο κατηγορίας.
• Να ορίσει τον συμψηφισμό για όσους έχουν καταβάλει τις αυξημένες εισφορές με τις επόμενες
• Να διαγράψει τουλάχιστον τις οφειλές που προκύπτουν από τις εισφορές για τον κλάδο υγείας, αφού οι συνάδελφοι που τις οφείλουν δεν είχαν ασφαλιστική κάλυψη εκείνο το διάστημα, και άρα δεν πρέπει να πληρώσουν για παροχή που δεν λάμβαναν (πράγμα που αποδεικνύει και η γνωμοδότηση Μανιτάκη για το ίδιο ζήτημα στον ΟΑΕΕ)
• Να μεριμνήσει άμεσα, ώστε οι συνάδελφοι που θα επιθυμήσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία, να ενταχθούν στη βάση των παλαιών χαμηλότερων εισφορών.
Όλοι και όλες
στην κινητοποίηση της Τρίτης 16 Ιουνίου στις 10 πμ,
στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29,
όπου καλούν η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών
και τα σωματεία του κλάδου.

pantexniki


http://www.ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu-epik-kinitopoiiseis/14749-meta150615-14749
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου