Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας με τη διπλή ψήφο του προέδρου

ergatis-kathariotitas-apnet
Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχωρά η ΠΟΕ - ΟΤΑ την Τρίτη 16 Ιουνίου από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας με αίτημα την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων, βάσει των οποίων η αποκομιδή απορριμμάτων των δήμων περνά στα χέρια ιδιωτών. Για «κύμα ιδιωτικοποιήσεων» κάνει λόγο η ΠΟΕ - ΟΤΑ βάλλοντας κατά των αιρετών συλλήβδην, ακόμη και κατά αυτών που υποστηρίζουν τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης απορριμμάτων και επιχειρούν να λύσουν τα χρόνια προβλήματα που βρήκαν από προηγούμενες διοικήσεις των δήμων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προσπάθειας είναι η δημοτική αρχή Νικολούζου στην Κέρκυρα, η οποία ελλείψει προσωπικού προχώρησε αναγκαστικά για το 2014-2015 σε τρεις αναθέσεις της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες ύψους 300.000 ευρώ για 70.000 τόνους, τη στιγμή που η προηγούμενη δημοτική αρχή Σπύρου διέθετε 1,4 εκατ. ευρώ για την ίδια ποσότητα απορριμμάτων σε ετήσια βάση. Η δημοτική αρχή Νικολούζου, άλλωστε, προσανατολίζεται σε ένα μοντέλο δημόσιας, εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων και έχει θέσει ως στόχο έως το 2019 να μην υπάρχει καμία εμπλοκή ιδιωτών. Σε αυτή την κατεύθυνση υπερασπίζεται και τη θέση της ΠΟΕ - ΟΤΑ που υποστηρίζει ότι "πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών των δήμων και ιδιαίτερα των υπηρεσιών καθαριότητας που αποτελούν το 'φιλέτο' της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", υπογραμμίζοντας, όμως, ότι "πληγή" αποτελεί η έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας.
Η απόφασή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για στάση εργασίας ελήφθη με οριακή πλειοψηφία καθώς ο Θ. Μπαλασόπουλος εκμεταλλεύτηκε τη διπλή ψήφο του ως προέδρου της Ομοσπονδίας για να υπερκεράσει την ισοψηφία, με το ΜΕΤΑ - ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ να καταψηφίζουν την πρόταση.
Πηγή: avgi.gr
Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι, με ανακοίνωσή της, η ΣΥΝ.ΑΝ (πρ. ΠΑΣΚΕ), η παράταξη του Θ. Μπαλασόπουλου, βάλλει ΜΟΝΟΝ κατά του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για την αρνητική ψήφο του, («λησμονώντας» να αναφέρει και την ίδια στάση από πλευράς ΠΑΜΕ), κατηγορώντας την παράταξη με τη γνωστή «καραμέλα» του κομματικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού· λειτουργώντας, με λίγα λόγια, όπως λέει και ο λαός, «σαν την κακή νοικοκυρά που κρύβει τη σκόνη κάτω από το χαλί» (δηλαδή, το ποια πραγματικά είναι η ΣΥΝ.ΑΝ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συμμετοχή ενός από τα προβεβλημένα στελέχη της, του Νίκου Νικολάου, ο οποίος μετέχει ως σύνεδρος – αντιπρόσωπος στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που αρχίζει την Παρασκευή).

http://www.ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu-epik-kinitopoiiseis/14535-meta040615-14535

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου