Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Eργαζόμενοι Δ. Βύρωνα: Δυο μήνες απλήρωτοι οι συμβασιούχοι στο Κέντρο Κοινότητας



Oι εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο  Κέντρο κοινότητας (κοινωνική δομή) του Δήμου Βύρωνα παραμένουν απλήρωτοι τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο 2018 όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.
Συγκεκριμένα το Σωματείο τονίζει ότι:
 «Παρά την αναγνώριση της μη καταβολής της μισθοδοσίας  από τη δημοτική αρχή, το πρόβλημα  δεν έχει  αντιμετωπιστεί,  με αποτέλεσμα  οι  συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους και να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση.
Ο λόγος που δεν καταβάλλεται η μισθοδοσία είναι ότι ο Δημοτική αρχή  δεν παρακολούθησε- ενημέρωσε το φάκελο για την χρηματοδότηση του προγράμματος, με αποτέλεσμα να μην έχουν έρθει στο δήμο τα χρήματα από την διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας  και οι εργαζόμενοι να μην πληρώνονται.
Η  υπομονή των εργαζομένων εξαντλείται .  Σε μια δύσκολη εποχή, με μισθούς που δεν διασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή, δεν είναι δυνατόν να παραμένουν εργαζόμενοι απλήρωτοι δυο μήνες και να βαδίζουν για τον τρίτο μήνα.
Εάν δεν καταβληθεί η μισθοδοσία  τις αμέσως επόμενες ημέρες είναι υποχρεωμένοι να ασκήσουν το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας, ως μια ύστατη προσπάθεια πίεσης για την καταβολή των μισθών τους.
Κατανοούμε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους δημότες που πλήττονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό των μνημονικών πολιτικών  και   εξυπηρετούνται καθημερινά από το  Κέντρο κοινότητας. Ζητάμε την κατανόηση  και την αλληλεγγύη τους  στο δίκαιο αίτημα μας.
Απαιτούμε από  την δημοτική αρχή να προχώρηση  άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι  χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.
Καλούμε την κυβέρνηση και τα υπουργεία οικονομικών και εσωτερικών να δώσουν την δυνατότητα στους δήμους να καταβάλουν την μισθοδοσία στους εργαζόμενους από χρήματα των δήμων , έτσι ώστε να διασφαλίζεται η έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων.»
https://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/ergazomeni-d-vyrona-dyo-mines-apliroti-symvasiouchi-sto-kentro-kinotitas/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου