Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ζάκυνθος: Ανεξαρτητοποίηση περιφερειακών συμβούλων -Απάντηση από Γαλιατσάτο

Σε δήλωση ανεξαρτητοποίησης, από την παράταξη «ΑΝΑΣΑ», το συνδυασμό της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, με επικεφαλής, τον Περιφερειάρχη Θ.Γαλιατσάτο, προχώρησαν με σημερινή κοινή ανακοίνωσή τους, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του εν λόγω συνδυασμού στη Ζακύνθου, Τζώρτζης Σιγούρος και Νίκος Ποταμίτης, οι οποίοι, επισημαίνουν τα εξής:

«Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τώρα η παράταξη μας έχασε και το τελευταίο ίχνος συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας.
Στην ουσία η ίδια η λειτουργία της παράταξης , που σαν ζωντανή συλλογικότητα πρέπει να συζητά να επεξεργάζεται και να συναποφασίζει για τα ζητήματα της Περιφέρειας αλλά και τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις , ιδιαίτερα μάλιστα στο ζοφερό περιβάλλον των μνημονίων που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια , υπήρξε είδος προς αναζήτηση από τους πρώτους μάλιστα μήνες της ανάληψης των καθηκόντων της παράταξης στην πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.
Στην πραγματικότητα η λειτουργία της «ΑΝΑΣΑ» περιορίζονταν μόνο, και όχι πάντα , σε σύντομες συναντήσεις την προηγούμενη των Περιφερειακών Συμβουλίων (ΠΣ) χωρίς προετοιμασία και καμία επιμέρους προηγούμενη ενημέρωση σε επίπεδο Περιφερειακών ενοτήτων αλλά και καμία επεξεργασία , ιεράρχηση προτεραιοτήτων, οργάνωση και κατανομή της δουλειάς μέχρι το επόμενο ΠΣ αλλά και χωρίς επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση της κοινής γνώμης μετά τα ΠΣ όταν επιστρέφαμε στις τοπικές κοινωνίες μας. Η κατάσταση συνεχίζονταν τέτοια, παρότι κάποια από τα θέματα ήταν ιδιαίτερα κρίσιμα και πολύ σοβαρά τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όπως η διαχείριση στερεών αποβλήτων, η εξόρυξη υδρογονανθράκων και ο διαλυτικός για την περιφέρεια Αυτοδιοικητικός Νόμος του «Κλεισθένη», όσο και προκειμένου για την εσωτερική μας λειτουργία με βάση τις αρχές και τις αξίες για τις οποίες αγωνιζόμασταν, και παρά τις επανειλημμένες και καλοπροαίρετες εκκλήσεις μελών μας , και κυρίως εκλεγμένων συμβούλων μας, για επανεκκίνηση της συλλογικότητας μας.
Τα εκλεγμένα μέλη μας σε θέσεις ευθύνης, συμπεριφέρονταν κατά βούληση με κάποια εξ αυτών να ανέχονται η και να ταυτίζονται συχνά και χωρίς καμία αναστολή, με την κυβερνητική μνημονιακή πολιτική στην χειρότερη μάλιστα εκδοχή της που στο όνομα της τάχα ανάπτυξης ξεπούλησε το δημόσιο πλούτο και με δικαιολογία το χρέος και τις «μεταρρυθμίσεις» φτωχοποίησε βίαια τους εργαζόμενους και εξαφανίζει σταδιακά τη μεσαία τάξη . Η Περιφερειακή Αρχή μάλιστα κάποτε λειτούργησε ακόμα και προωθώντας την προβολή της δικομματικής αυτής κυβερνητικής πολιτικής στην κοινωνία με κυβερνητικά συνέδρια «φιέστες» αναντίστοιχα και σε αντιδιαστολή με τις πραγματικές ανάγκες και τα φλέγοντα προβλήματα της Περιφέρειας και των πολιτών.
Η ανακοίνωση των Αυτοδιοικητικών εκλογών δυναμίτισε το «θολό τοπίο» και επέτεινε το αδιέξοδο.
Η συμμετοχή μας πλέον σε αυτή την παράταξη καθίσταται λειτουργικά και πολιτικά αδύνατη και ατελέσφορη. Αρνούμαστεμε τη συμμετοχή μας να δίνουμε άλλοθι και να ταυτιζόμαστε στα μάτια των πολιτών με την κυβερνητική πολιτική που αφορά στην υλοποίηση των πιο ακραίων αντιλαϊκών και αντεργατικών νεοφιλελεύθερων επιλογών τόσο για τη χώρα όσο και για την Περιφέρεια Ιονίων νήσων αλλά και ειδικότερα για τη Περιφερειακή ενότητα στην οποία ζούμε και εργαζόμαστε .
Διαχωρίζουμε τη θέση μας και αποχωρούμε από την παράταξη της «ΑΝΑΣΑ» και την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου , τονίζοντας μάλιστα ότι η απόφασή μας δεν έχει τίποτα το προσωπικό αλλά αφορά την πολιτική και όχι κομματική μας θέση , απέναντι σε σαφώς πολιτικές επιλογές που έγιναν ερήμην της βάσης της παράταξης.
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντρόφους μέλη του Περιφερειακού συμβουλίου για την καλοπροαίρετη συνεργασία και το ομολογουμένως καλό κλίμα μέσα στο οποίο έλαβαν χώρα οι όποιες συναντήσεις μας.
Δηλώνουμε Ανεξάρτητοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και ελπίζουμε με τους συντρόφους μας που παραμένουν στην παράταξη να ξαναβρεθούμε σύντομα στα κινήματα και τους αγώνες από τους οποίους προήλθαμε και στους οποίους στηρίζεται κάθε ελπίδα για μια καλύτερη, δικαιότερη και ειρηνική κοινωνία» .
Η απάντηση…
Την απάντησή του στην επιστολή της ανεξαρτητοποίησης των συμβούλων, έδωσε σήμερα κατά τη διεξαγωγή του εκτάκτου Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και  επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ», Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Συγκεκριμένα ο κ. Γαλιατσάτος ανέφερε:
«Ευχαριστώ τους δύο συναδέλφους και συναγωνιστές για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας στην μεγάλη πορεία της ΑΝ.Α.Σ.Α.
Η αλήθεια είναι ότι η συνύπαρξη σε μια συλλογικότητα ,όπως η ΑΝ.Α.Σ.Α, όταν υπάρχουν διαφορετικά πολιτικά σχέδια, δεν είναι εύκολη και απαιτεί συζητήσεις, υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.
Η φράση των δύο συναδέλφων που υπάρχει στο κείμενο τους ότι «η ανακοίνωση των Αυτοδιοικητικών εκλογών δυναμίτισε το «θολό τοπίο» και επέτεινε το αδιέξοδο», αυτές οι λίγες λέξεις εξηγούν κατά τη γνώμη μου και τη δική τους πρωτοβουλία αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Η παράταξη «ΑΝ.Α.Σ.Α.» προσπάθησε στο μέτρο του δυνατού, με τις δυσκολίες που έχει η νησιωτικότητα, να λειτουργήσει τη δημοκρατία ,να λειτουργήσει τη συλλογικότητα.
ΔΕΝ  έθεσε στο αρχείο καμιά πρόταση συναδέλφου ΠΟΤΕ και αξιοποίησε την προσφορά και τη διαθεσιμότητα όλων των μελών στο βαθμό που αυτή υπήρχε.
Υπερασπίστηκε τη διαφορετική άποψη και την πολιτική της αυτονομία, σε κάθε περίπτωση και με κάθε ευκαιρία και είναι υπερήφανη για αυτό.
Η «ΑΝ.Α.Σ.Α.» θα συνεχίσει την πορεία της, βασιζόμενη στις ίδιες ιδέες της συγκρότησης της και στοχεύοντας στην υπηρέτηση των πολιτών των Ιονίων Νήσων και ιδιαίτερα των μη προνομιούχων.
Τέλος η «ΑΝ.Α.Σ.Α.» θα συνεχίσει να προβάλει με σταθερή προσήλωση, την ηθική πλευρά της πολιτικής ως κυρίαρχο στοιχείο, μιας φιλολαϊκής παρουσίας στην Αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία.
https://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/zakynthos-anexartitopiisi-periferiakon-symvoulon-apantisi-apo-galiatsato/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου