Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

(Χωρίς σχόλια)! Μητσοτάκης: Σαχλαμάρα ότι θα διώξουμε τους συμβασιούχους -Τι σχεδιάζουμε




«Σαχλαμάρα» χαρακτήρισε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 83η ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΝΔ, το ότι «θα διώξουμε τους συμβασιούχους». Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε, «ο συμβασιούχος υπογράφει σύμβαση ορισμένου και δεν έχει δικαίωμα μονιμοποίησης καθώς είναι αντισυνταγματικό».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι υπάρχει στρέβλωση καθώς πολλοι συμβαισούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, φέρνοντας ως παράδειγμα τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή που δεν μπορεί να μην είναι τακτικό προσωπικό».
«Αυτό δεν σημαίνει ότι ο αριθμός των συμβασιούχων μπορεί να ξεφύγει, όπως σήμερα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι επί των ημερών της δικής του κυβέρνησης «το ελληνικό Δημόσιο (για το τι είπε για το Δημόσιο ΕΔΩ) θα χρησιμοποιήσει συμβασιούχους αλλά όχι σε αυτή την έκταση που γίνεται σήμερα».
Και πρόσθεσε: «Το λέει το Σύνταγμα ότι οι συμβασιούχοι είναι για ορισμένο χρόνο. Ο αριθμός των συμβασιούχων δεν πρέπει να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση ότι μια σύμβαση ορισμένου χρόνου μπορεί να είναι ο τρόπος να μπεις στο Δημόσιο από την πίσω πόρτα. Γι’αυτό μπήκε αυτή η πρόβλεψη στο Σύνταγμα».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμπεριέλαβε στους τομείς που τώρα καλύπτονται από συμβασιούχους και πρέπει να γίνουν μόνιμες προσλήψεις τις εργαζόμενες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό στην Υγεία: «Πρέπει να γίνονται προσλήψεις αλλά όχι στην λογική του να πάρουμε ψήφους», πρόσθεσε.
Τέλος, άφησε να εννοηθεί  ότι θα ακολουθήσει τον κανόνα 1 προς 5 (θα υπάρξει αυστηρό πλαίσιο απομακρύνσεων-προσλήψεων) αλλά και ότι «δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Έχω άποψη πώς μπορεί να αποδίδει η Δημόσια Διοίκηση και με λιγότερους υπαλλήλους. Θέλω κρατικούς λειτουργούς και όχι δημοσίους υπαλλήλους. Γι’ αυτό θέλω αξιολόγηση. Για να ξεχωρίζουν και να επιβραβεύονται οι πραγματικά καλοί και αυτοί που δεν αποδίδουν καλά να μπορούν βελτιωθούν και όχι να απολυθούν», κατέληξε.
https://www.aftodioikisi.gr/politiki/mitsotakis-sachlamara-oti-tha-dioxoume-tous-symvasiouchous-ti-schediazoume/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου