Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                             Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
                   ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α
                 Description: image (4).jpeg
                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H άποψη μας διαχρονικά ήταν και παραμένει ότι οι κοκορομαχίες σε παραταξιακό, πολιτικό και προσωπικό επίπεδο στην ουσία δεν ενδιαφέρουν κανέναν, παρά μόνον τους εμπλεκόμενους σ ́αυτές. Γι’ αυτό δε τον λόγο για μεγάλο χρονικό διάστημα αποφύγαμε να απαντήσουμε σε ατελείωτες συκοφαντίες, ψεύδη και γελοιότητες. Έχουμε άλλωστε αποδεχθεί ότι στον συνδικαλισμό υπάρχει και μια γκρίζα ζώνη με πρόσωπα τα οποία ενώ στην προσωπική μας ζωή δεν θα γυρίζαμε ούτε καν για να τα φτύσουμε, τώρα εξαναγκαζόμαστε ακόμη και να συνδιαλεγόμαστε μαζί τους.

Αν οι συνήθεις συνδικαλιστικές γελοιότητες εις βάρος μας δεν μεταβάλλονταν σε συνδικαλιστική αλητεία για να φθάσουν στην συνδικαλιστική αθλιότητα και πάλι ίσως να μην απαντούσαμε. Δυστυχώς όμως οι εκπρόσωποι της “Δημοκρατικής συνεργασίας εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ” εξέδωσαν ανακοίνωση-απάντηση με τίτλο “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί” όπου οι εξαφανισμένοι από κάθε πορεία και διεκδίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ πουθενάδες, μαχητές από τον καναπέ και το πληκτρολόγιο και υπονομευτές όλων των διεκδικήσεων των εργαζομένων αλλά και των κατακτήσεων της ομοσπονδίας, παίρνοντας την αξιοπρέπεια για αδυναμία ξεπέρασαν  κάθε όριο χυδαιότητος με την ανακοίνωση τους.
Στην ανακοίνωση τους δεν απαντούν σε τίποτα από τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση του σωματείου μας και δεν διεκδικούν κανένα από τα αιτήματα των συναδέλφων μας και της Γενικής μας Συνέλευσης.  Υπονομεύουν τα αιτήματα μας και προσπαθούν να γίνουν αρεστοί στην Διοίκηση προσφέροντας στήριξη και δικαιώνοντας τον χαρακτηρισμό χανουμάκια της εργοδοσίας. Βέβαια θα αποτελούσε έκπληξη να τηρήσουν διαφορετική στάση
οι απεργοσπάστες των κινητοποιήσεων  των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ.

Με υπονοούμενα και απειλές προσπαθούν οι εργολάβοι της λάσπης να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αυτή τη φορά όμως οι συνδικαλιστές της αλητείας ξεπέρασαν κάθε όριο, δεν είχαν μόνο λάσπη και υπονοούμενα είχαν και σεξιστικές αναφορές. Αυτές οι τακτικές βέβαια χαρακτηρίζουν τις όρνιθες τις λυράτες, εμείς τους προκαλούμε να μιλήσουν συγκεκριμένα με ονόματα και περιστατικά, και να ζητήσουν έλεγχο από οποιοδήποτε φορέα επιθυμούν, άλλωστε έχουν γνωριμίες,  αφού κάποιοι από αυτούς έχουν πέρα δώσε με το ΣΕΕΔΔ ως εμπλεκόμενοι σε όλα τα μεγάλα σκάνδαλα του ΕΔΣΝΑ.

Στον φορέα μας γνωριζόμαστε πολύ καλά και όλοι ξέρουν ότι ο συνδικαλισμός η ηθική και οι αρχές, δεν είναι του γνωστικού τους επιπέδου.

Αντί λοιπόν να κρύβονται τολμούν να κουνούν το δάχτυλο και να αναφέρονται σε «δωράκια» εργολάβων, σε προσλήψεις και σε παραχωρήσεις ΙΧ, αυτοί που με δωράκια χιλιάδων ευρώ από εργολάβους κάλυψαν το άνοιγμα των 600.000 ευρώ, αυτοί που ελάμβαναν… χορηγίες.. και βρέθηκαν με βραχιολάκια, αυτοί που καλύπτονται πειθαρχικά από την διοίκηση και δεν εφαρμόζεται το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ, αυτοί που έχουν προσλάβει στον ΕΔΣΝΑ γυναίκες ξαδέλφια και νύφες, αυτοί που κυκλοφορούσαν με JEEP JEROKE αναδόχων και τα έκρυβαν σε πάρκινγκ, αυτοί λοιπόν τολμούν και κουνούν το δάκτυλο.

Πέραν της συνδικαλιστικής αλητείας και του απύθμενου θράσους οι εκπρόσωποι της «δημοκρατικής συνεργασίας», παραπληροφορούν με δόλο αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος του σωματείου μας  έχει διατελέσει προϊστάμενος περιουσίας, τους συνιστούμε να προσέχουν όταν γράφουν, γνωρίζουμε ότι είναι γνωστικού επιπέδου κατώτερου κάθε προσδοκίας αλλά τέτοια παραπληροφόρηση   μας ξεπερνά.

Ίδιου επιπέδου παραπληροφόρηση και λασπολογία αποτελεί και το γεγονός όπου μας εγκαλούν ότι δεν επεμβαίνουμε να σταλούν οι φάκελοι των ΙΔΑΧ πίσω στον ΕΔΣΝΑ, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι οι φάκελοι ζητήθηκαν με έγγραφο του Γεν. Γραμματέα προς το υπηρεσιακό  να επιστρέψουν στον ΕΔΣΝΑ, μετά από εισήγηση του προέδρου του σωματείου μας στην εκτελεστική επιτροπή. Εμείς δεν επικαλεστήκαμε γνωριμίες και δεν εμπλακήκαμε στα υπηρεσιακά θέματα όπως εσείς που μιλάγατε για γνωριμίες και άμεση επίλυση του θέματος της προϋπηρεσίας,  με αποτέλεσμα η παρέμβαση σας να δημιουργήσει τεράστιες καθυστερήσεις.

Εμείς θα προσπαθήσουμε και ως παράταξη και ως πρόσωπα να παραμείνουμε εργαζόμενοι και συνδικαλιστές σε καθημερινή ρήξη με τους επαγγελματίες του ψέματος, του τέλματος και τους επαναστάτες του τίποτα.

Θα είμαστε εκεί που μας χρειάζονται οι εργαζόμενοι σε ρήξη με την ακινησία και την απραξία, θα κάνουμε πράξη τις διεκδικήσεις όπως κάναμε μέχρι σήμερα, αφήνοντας στη χλεύη τους επαγγελματίες ψεύτες και γελωτοποιούς.

Αν όμως ξαναπροκληθούμε θα απαντήσουμε ακόμη πιο σκληρά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          Γ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                               Ι. ΠΑΣΧΑΛΗΣ


https://docs.google.com/document/d/1ayEpjdZMZ-Fs4D21jrCgfUlmPqFhNOlifOWgLtLtkoI/edit#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου