Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Καταγγελίες για απολύσεις εργαζομένων στα Lidl

Την απόλυση εργαζομένου από το κατάστημα της επιχείρησης «Lidl» καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας. «Η απόλυση έρχεται ως συνέχεια του ψυχολογικού πολέμου και της πίεσης από την πλευρά της εργοδοσίας που δέχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα ο εργαζόμενος για να οδηγηθεί σε παραίτηση», σημειώνει το Σωματείο. Οπως εξηγεί, «η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι δεν κάνει απολύσεις αφού παίρνει κάθε δυνατό μέτρο για να εξαντλήσει σωματικά και ψυχολογικά τους εργαζόμενους και να τους οδηγήσει σε παραίτηση. Στοχεύει κυρίως στους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας ή με περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας, για να μπορεί να τους αντικαταστήσει με νέους χωρίς δικαιώματα, και με χαμηλότερο μισθό».



«Τα συμφέροντα της εργοδοσίας (...) να κυνηγάει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος πατώντας πάνω στην άγρια εκμετάλλευση, δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας για μόνιμη, πλήρη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για ελεύθερο χρόνο για μας και τις οικογένειές μας», τονίζει το Σωματείο. Καλεί τους εργαζόμενους να μη συμβιβαστούν με τις απολύσεις, τα 4ωρα, τις τσακισμένες ΣΣΕ και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να οργανωθούν στο Σωματείο και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους.

Στην Κέρκυρα
Την απόλυση εργαζόμενης από τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Η πρόκληση της εργοδοσίας, η οποία έβαλε στο στόχαστρο εργαζόμενη που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, «αφορά όλους τους εργαζόμενους και δεν θα μείνει αναπάντητη», τονίζει το σωματείο. Οπως επισημαίνει, η απόλυση έγινε «με διαδικασίες εξπρές, ανακοινώνοντας στην εργαζόμενη στο τέλος της βάρδιάς της ότι από την επόμενη μέρα σταματάει να εργάζεται!» και ενώ η εργοδοσία είχε φροντίσει να προσλάβει νέο εργαζόμενο για να την αντικαταστήσει.

Το σωματείο υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση «ανοίγει το ένα κατάστημα μετά το άλλο σε ολόκληρο το νησί» ενώ έχει μπει για τα καλά «στο παιχνίδι του ανταγωνισμού» με άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

«Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί μεγαλοεργοδότες, ντόπιοι ή ξένοι. Κριτήριό τους είναι η αύξηση της κερδοφορίας τους, που πάντα γίνεται σε βάρος των δικών μας δικαιωμάτων, της δικής μας ζωής!», τονίζει ο Σύνδεσμος και καλεί τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν μέσα από τις γραμμές του την επίθεση των εργοδοτών.


https://www.rizospastis.gr/


http://prezatv.blogspot.gr/2018/04/lidl.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/zDhNz+(%CE%A0%CE%A1%CE%95%CE%96%CE%91+TV+%C2%A9)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου