Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή, 29 Απριλίου 2018

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης κατά Σωματείου Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

Θέση στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στις τάξεις των εργαζομένων και εκπροσώπων τους στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου παίρνει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια ανακοίνωση που έρχεται σε συνέχεια επιστολής διαμαρτυρίας και απάντησης σε προηγούμενη ανοιχτή επιστολή συναδέλφων τους (που κοινοποιήθηκε στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα «αναφορικά με την κωλυσιεργία συγκεκριμένων ελεγκτικών μηχανισμών και της εκ του αποτελέσματος αυτής ύπαρξης λιμναζόντων υποθέσεων»), που εξέδωσαν εργαζόμενοι με θέσεις ευθύνης στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου.
Η ανακοίνωση του Σύλλογου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, έχει ως εξής:

Την ώρα που Νατοϊκές δυνάμεις (ΗΠΑ- ΑΓΓΛΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ), εντείνουν την δολοφονική επίθεση τους στην Συρία, που μυρίζει μπαρούτι στην ευρύτερη περιοχή άρα και στην χώρα μας, την ώρα που η κρατική καταστολή έχει κτυπήσει κόκκινο και ασφαλίτες τραβούν από το χέρι κτυπημένα από τα ΜΑΤ παιδιά, γιατί “τόλμησαν” να διαδηλώσουν για την ειρήνη και την φιλία των λαών, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους εταίρους της την τέταρτη «αξιολόγηση», με 88 προαπαιτούμενα που θα περάσουν πάλι  πάνω από εργασιακά,  συνδικαλιστικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και όχι μόνο δικαιώματα  με στόχο την ισοπέδωσή τους, κάποιοι εμμένουν  μονότονα στο ίδιο τροπάρι.
Αναφερόμαστε συνάδελφοι στην τελευταία κίνηση απελπισίας της ηγεσίας του τοπικού σωματείου του Δήμου Εύοσμου – Κορδελιού. Βλέποντας ότι οι καταγγελίες της πέφτουν στο κενό, μέσα από πορίσματα που προσφάτως βγήκαν από το ΣΕΔΔ, έστειλε πολυσέλιδη επιστολή στον Πρωθυπουργό,  προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες και για τις λοιπές καταγγελίες, εκφράζοντας ως «σημαιοφόροι της διαφάνειας» το φόβο τους, ότι τάχα θα μείνουν ατιμώρητοι “ ένοχοι” συνάδελφοι. Δεν μας  ξαφνιάζουν.  Άλλωστε όλη τους η ύπαρξη στηρίζεται σε μια βιομηχανία  καταγγελιών που δεν έχει τέλος, ενώ είναι “ανύπαρκτοι” στα μικρά ή μεγάλα προβλήματα των συναδέλφων.
Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι:  Όλα αυτά τα χρόνια το Σωματείο μας δεν μπήκε στο γαϊτανάκι των αλληλοκαταγγελιών. Με  νηφαλιότητα και ηρεμία, ο πανικός άλλωστε χαρακτηρίζει αυτούς που έχουν κάτι να κρύψουν, περιμέναμε την ολοκλήρωση όλων των ελέγχων και φυσικά εννοείται ότι δεν εμποδίσαμε κανέναν. Σταθήκαμε με συνέπεια δίπλα στους συναδέλφους που διώκονται, είτε ήταν μέλη του σωματείου μας είτε όχι και έτσι θα συνεχίσουμε. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, να παίζει με την τιμή και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων.
ΡΩΤΑΜΕ: Έχει σκεφτεί η ηγεσία του τοπικού σωματείου, ότι κάποιοι συνάδελφοι σύρθηκαν στους δικαστικούς διαδρόμους, συκοφαντήθηκαν, λοιδορήθηκαν, έχασαν την προσωπική και οικογενειακή τους ηρεμία, έβαλαν χρήματα από την τσέπη τους και όλα αυτά για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες;
Έχουν σκεφτεί οι «αρχάγγελοι της κάθαρσης», ότι με την σωρεία  επώνυμων και ανώνυμων  καταγγελιών, έχουμε φτάσει στο σημείο να μη λειτουργούν κάποιες υπηρεσίες του  Δήμου; ΠΟΙΟΥΣ βολεύει αυτό; Μήπως το παιχνίδι είναι στημένο προκειμένου να υλοποιηθούν αποφάσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης, που μιλούν για ιδιωτικοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών των δήμων ;
Συνάδελφοι σας καλούμε να βγάλετε συμπεράσματα. Αυτοί που μας κουνούν το δάκτυλο, είναι μέλη συγκεκριμένων συνδικαλιστικών και πολιτικών παρατάξεων, που όταν το Σωματείο μας έμπαινε μπροστά, οργάνωνε αγώνες, πάλευε για τα ΒΑΕ, τα ΜΑΠ, κόντρα στην αντιδραστική αξιολόγηση, στάθηκε δίπλα στους συναδέλφους συμβασιούχους, αυτοί έδιναν «εξετάσεις», παίρνοντας με την στάση τους, όχι απλώς πτυχίο αλλά διδακτορικό στον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό.
            Οι “τιμητές των πάντων”, βάλανε πλάτη για να περάσει η κυβέρνηση τους, όλα τα αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα. Έχοντας συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο με κάποιους δημοτικούς συμβούλους και συγκεκριμένη μερίδα  των  ΜΜΕ, προσπαθούν να  ανάγουν τη σκανδαλοθηρία σε μείζον πολιτικό ζήτημα. Στόχος τους να βγάλουν            “λάδι” την πολιτική που εξακολουθεί να εφαρμόζεται και από την δήθεν “αριστερή’ κυβέρνηση τους στην τοπική διοίκηση. Κάνουν ότι δεν βλέπουν, την υποχρηματοδότηση, την έλλειψη προσωπικού, την απίστευτη γραφειοκρατία, το πειθαρχικό δίκαιο, που καταργεί  ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας..  
Ως Σύλλογος, δηλώσαμε εξ αρχής προς τους συναδέλφους αλλά και προς όλες τις αρμόδιες αρχές, ότι για εμάς κανείς δεν είναι υπεράνω έλεγχου. Ταυτόχρονα όμως, θα προστατεύσουμε τους συναδέλφους, από όποιους προσπαθούν εμμονικά και άδικα να κατασκευάσουν «ενόχους». Να ξέρουν καλά ότι θα μας βρουν μπροστά τους.  Στηρίζουμε και είμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους συναδέλφους που πλήττονται στην πράξη ,  καθώς δεν έχει αποδειχθεί τίποτα αξιόποινο.  
Συνάδελφοι, μπροστά μας έχουμε μεγάλα μέτωπα πάλης, απολύσεις συναδέλφων συμβασιούχων, την μάχη ενάντια στην “αξιολόγηση” ,  την μάχη για την μη κατάργηση αλλά και την διεύρυνση των ΒΑΕ, την μάχη ενάντια στους πλειστηριασμούς της εργατικής – λαϊκής κατοικίας κ.α  Σας καλούμε να ενώσουμε την φωνή μας και με άλλους εργαζόμενους, στην απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς για να φωνάξουμε όχι στον πόλεμο, ναι στην φιλία των λαών. Τέλος απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης με το σωματείο μας σε όλους τους συναδέλφους κόντρα σε φόβους και αναστολές.

Αφήνουμε πίσω κυβερνητικούς εργοδοτικούς συνδικαλιστές!
Προχωράμε μπροστά!
Γιγαντώνουμε το ταξικό σωματείο, δυναμώνουμε την φωνή μας,
 την δύναμη μας!

Το  Δ.Σ.

http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/syllogos-ergazomenon-ota-thessalonikis-kata-somatiou-dimou-kordeliou-evosmou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου