Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Ετοιμάζουν αντιδραστική απεργία!


«Νέες μορφές κινητοποιήσεων» είχαν εξαγγείλει οι Γ. Παναγόπουλος και Ν. Κουτσιούκης της ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι «πρέπει να βρούμε και κάτι άλλο πέρα από τις γενικές απεργίες που έχουν ξεπεραστεί»! Αυτό το κάτι άλλο, η «Πανεθνική Μέρα Δράσης», όπως τη βάφτισαν οι θιασώτες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, φαίνεται πως έρχεται στις 16 Μαΐου, με τις παρατάξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής στην ΑΔΕΔΥ να ανακοινώνουν ήδη συμμετοχή.

Για πρώτη φορά, τουλάχιστον μεταπολιτευτικά, βρισκόμαστε ενώπιον μιας «απεργίας» με αντιδραστικό, αντεργατικό περιεχόμενο! «Κοινωνική Συμμαχία με αιτήματα που θα αγγίζουν όλους», «συνεργασία με όλες τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών», «όλοι μαζί, θέτουμε την πατρίδα μας στην πρώτη γραμμή με σκοπό την “παλινόρθωση” της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας» είναι η γραμμή των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και Σία.
Μετά το πρόσφατο «δόσιμο των χεριών» και τη συνεργασία με τον ΣΕΒ στην υπογραφή μιας ακόμα μνημονιακής «Εθνικής Σύμβασης», δρομολογούν φιέστα με εργοδοτικούς και διαταξικούς «επιστημονικούς φορείς», για την «επιχειρηματικότητα» και την «ανταγωνιστικότητα».
Οι απεργοσπάστες της 12ης Γενάρη βγάλανε τα «σπαθιά» τους και καλούν σε απεργία στήριξης του ΣΕΒ, της κυβέρνησης και της επιχειρηματικής ανάπτυξης! Ανύπαρκτα τα εργατικά αιτήματα και συμφέροντα! Το μαχόμενο ταξικό κίνημα δεν θα τους κάνει τη χάρη να νομιμοποιήσει την ξεφτίλα τους. Θα παλέψει για εργατική απεργία, «από τα κάτω», με άλλο περιεχόμενο, στόχους, κέντρο συσπείρωσης, σχέδιο δράσης και κλιμάκωσης!
Δημοσιεύτηκε στο ΠΡΙΝ στις 7 Απρίλη
http://pandiera.gr/%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+pandiera%2Fkadd+%28Pandiera.gr+RSS%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου