Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Τετέλεσται! Εως 30% μείωση των συντάξεων!

Αυτά είναι τα ολέθρια αποτελέσματα που φέρνει η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου - Αναλυτικά ποιοι χάνουν τα πιο πολλά - Μεγαλύτερα θύματα όσοι έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης



Η μεγάλη σφαγή στις συντάξεις
Μείωση έως και 30% από τον υπολογισμό με τον... περίφημο νόμο Κατρούγκαλου

Μετά το Πάσχα έρχεται η μεγάλη σφαγή των συντάξεων σε εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, οι διατάξεις του οποίου υπολογίζεται ότι επιφέρουν μειώσεις της τάξης του 30% στα συνταξιοδοτικά αιτήματα που θα κριθούν βάσει αυτών, έναντι των ποσών που θα αποδίδονταν με τον προηγούμενο τρόπο υπολογισμού.



Μάλιστα, αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, τότε τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα ποσά των 16.000 νέων συντάξεων, τα οποία υπολογίστηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4387 του 2016, είναι ότι -κατά μέσο όρο- προκαλούνται απώλειες της τάξης του 25% με 30%. 

Στα μεγάλα «θύματα» του εν λόγω νόμου περιλαμβάνονται όσοι έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 έτη ασφάλισης και είχαν υψηλές αμοιβές για τα δεδομένα προ και μετά μνημονιακής εποχής (πάνω από 1.500 ευρώ τον μήνα μεικτά) καθώς και ευαίσθητες κατηγορίες δικαιούχων, όπως όσοι και όσες υποβάλουν αίτημα για τη λήψη σύνταξης χηρείας.

Αναλυτικά, το «μάρμαρο» των μειωμένων συντάξεων που διαμορφώνουν οι διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου για τα συνταξιοδοτικά αιτήματα που υποβλήθηκαν από τις 13 Μαΐου του 2016 και μετά είναι:

• Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας και ανήκουν στις κατηγορίες της πανεπιστημιακής και της τεχνολογικής εκπαίδευσης.
• Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ με υψηλές μηνιαίες αποδοχές, συγκεκριμένα από 1.500 ευρώ και πάνω, οι οποίοι ταυτόχρονα έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.
• Οι ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΕΒΕ που ήταν σε μέσες αλλά και σε υψηλές ασφαλιστικές κατηγορίες (υπολογίζεται ότι θα πάρουν σύνταξη μειωμένη τουλάχιστον κατά 220 ευρώ σε σχέση με αυτή που θα δικαιούνταν προ του νόμου 4387). 
• Οι ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΑΕ, οι οποίοι προέρχονται από τις δύο ανώτατες κατηγορίες και αποχωρούν με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.
• Οι ασφαλισμένοι του πρώην Ταμείου Νομικών και του πρώην ΤΣΑΥ, ανεξαρτήτως χρόνου ασφάλισης.
• Ειδικές κατηγορίες συνταξιούχων, όπως όσοι και όσες δικαιούνται συντάξεις χηρείας, και ο/η σύζυγος είχε πάνω από 30 έτη ασφάλισης και αποδοχές μεγαλύτερες από 1.500 ευρώ τον μήνα μεικτά.

Συνολικά για τις κατηγορίες αυτές οι συντάξεις που θα συνεχίσουν μετά το Πάσχα να καταβάλλονται βάσει του νόμου Κατρούγκαλου θα είναι μειωμένες -στη μεγάλη πλειονότητα- έως 30%. 

Η μέση μείωση αναμένεται ότι θα κυμαίνεται από 16% έως 25%. Στο μεταξύ, αναφορικά με το πρόβλημα της παράνομης και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αφαίρεσης ασφαλιστικής ικανότητας από χιλιάδες δικηγόρους και λοιπούς ασφαλισμένους, η διοίκηση του ΕΦΚΑ αποφάσισε να χορηγήσει ασφαλιστική ικανότητα υγειονομικής περίθαλψης έως τις 30 Ιουνίου 2018 σε όλους τους ασφαλισμένους που ήταν ενήμεροι έως το τέλος Μαρτίου του 2018.

Επίσης, χθες από το ΒΕΑ έγινε γνωστό ότι σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλο δεν θα ενεργοποιηθεί κανένα μέτρο αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος όσων ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλουν την ελάχιστη εισφορά των 168 ευρώ.

δημοκρατία 6/4/18


http://zeidoron.blogspot.gr/2018/04/30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου