Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

( Και η Συριζαία efsyn.gr! Ο Εκδορέας επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά! Αφού απομώνοσαν τη Δούρου από ό,τι θα μπορούσε να παράξει έργο, την κομματιάζουν! Τεράστια η ευθύνη του πολύ στενού της κύκλου)! Σβήνουν από τον χάρτη το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας



Με πρωτοφανείς και αδιαφανείς διαδικασίες και απουσία τουλάχιστον του 1/3 των συμβούλων λόγω ημερών (μεταξύ αυτών και της κ. Δούρου) το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής συνεδρίασε τη Μεγάλη Τρίτη εγκρίνοντας τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τον εγκιβωτισμό 15 χιλιομέτρων του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, του σημαντικότερου ρέματος της Αν. Αττικής.

Ο πρόεδρος του Π.Σ. κ. Σχινάς αρνήθηκε πεισματικά να θέσει σε συζήτηση και ψηφοφορία αίτημα για αναβολή της συζήτησης που έθεσαν τόσο περιβαλλοντικοί σύλλογοι, όσο και η πλειοψηφία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων και μελετών που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα προκειμένου να κριθεί αντικειμενικά η Μελέτη.
Η συνεδρίαση–παρωδία κορυφώθηκε όταν στην ψηφοφορία διά ανατάσεως της χειρός φάνηκε ότι η ΜΠΕ καταψηφίζεται από την πλειοψηφία των παριστάμενων συμβούλων.
Ωστόσο, αντί ο κ. Σχινάς να προχωρήσει σε καταμέτρηση των ψήφων, έβγαλε το αποτέλεσμα βάσει των εδρών που κατέχει η κάθε παράταξη που βασίστηκε σε «θετικές» ψήφους συμβούλων που δεν ήταν εκεί.
Οπως καταγγέλλουν η «Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας» και ο σύλλογος «ΡΟΗ - Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων», «η συνεδρίαση έδειξε ότι το έργο είναι προαποφασισμένο. Τα συμφέροντα που διακυβεύονται πάνω στις πλάτες του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας και των κατοίκων της Ραφήνας είναι τεράστια. Το “προς πώληση” λιμάνι της Ραφήνας για να προσελκύσει επενδυτές χρειάζεται υποδομές (προαστιακός, Αττική Οδός και άλλα συναφή έργα) και δυστυχώς το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας δημιουργεί εμπόδια σε αυτούς τους σχεδιασμούς», καταγγέλλουν οι δύο συλλογικότητες.
«Ετσι, η απόφαση για εξαφάνιση του ρέματος με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες είναι επιβεβλημένη. Βέβαια, κανείς δεν έλαβε υπόψη του πως το έργο θα επιταχύνει τη ροή του νερού, με αποτέλεσμα τη μεταφορά περισσότερων φερτών στον πυθμένα του Κόλπου της Ραφήνας, πράγμα που θα δυσχεράνει τη μελλοντική αξιοποίηση του λιμανιού», καταλήγουν.
https://www.efsyn.gr/arthro/svinoyn-apo-ton-harti-megalo-rema-rafinas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου