Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Σωματείο Οδηγών για την κατάσταση και τις καθυστερήσεις στη Φυλή

Σωματείο Οδηγών για την κατάσταση και τις καθυστερήσεις στη Φυλή
Τη μεγάλη καθυστέρηση στην εναπόθεση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής - με το παράλληλο πρόβλημα της κατάστασης σ’ αυτόν, που έχει χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον Σύνδεσμο, «τοξική βόμβα» - καταγγέλλει με επιστολή του προς την Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, το Σωματείο Οδηγών Αυτοκινήτων Δήμου Αθηναίων «Η ΠΡΟΟΔΟΣ».
Το Σωματείο ζητά εξεύρεση λύσης, κάνοντας συγκεκριμένη πρόταση.

Η επιστολή
ΘΕΜΑ:  Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής.
Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τον τελευταίο διάστημα τις πολύωρες ουρές χιλιομέτρων αναμονής των συναδέλφων μας οδηγών κατά την διάρκεια εναπόθεσης των απορριμμάτων στον Χ.Υ.Τ.Α Φυλής.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η παραμονή μας μέσα στον χώρο αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας , όπως αυτό επιβεβαιώνεται και από την επιδημιολογική μελέτη που πρόσφατα είδε το φώς της δημοσιότητας.
Δεν είναι δυνατόν σε έναν χώρο που και εσείς με δελτίο τύπου τον χαρακτηρίζεται  <<τοξική βόμβα>> να παραμένουμε 2 και 3 ώρες μέχρι να εναποθέσουμε τα απορρίμματα στο συγκεκριμένο κύτταρο.
Γνωρίζετε πολύ καλά τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε για να μπορούμε να διατηρούμε τις πόλεις καθαρές και τώρα επιπροσθέτως έχουμε να αντιμετωπίσουμε την έκθεσή μας σε επικίνδυνους για την υγεία μας ρύπους, γεγονός που προκαλεί ανησυχία και για τις οικογένειές μας .
Έχουμε αντιληφθεί ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν έχει δοθεί ακόμα στο σύνολό του, αφού  συνεχίζονται οι εργασίες εκσκαφής και η εναπόθεση των απορριμμάτων γίνεται με ένα τρόπο, που χωρίς βέβαια να είμαστε ειδικοί, μας δημιουργεί και μια ανασφάλεια για το  μεγάλο ύψος που πολύ γρήγορα έχει φτάσει.
Ίσως θα μπορούσε να δοθεί μια λύση δίνοντας την δυνατότητα σε περισσότερα απορριμματοφόρα να χρησιμοποιούν το εργοστάσιο και να αποφεύγουν την πολύωρη αναμονή μέσα στο χώρο του Χ.Υ.Τ.Α.
Θα πρέπει άμεσα να ομαλοποιηθεί η ροή εναπόθεσης των απορριμμάτων ώστε να ελαχιστοποιηθεί η παραμονή μας μέσα στο χώρο του Χ.Υ.Τ.Α.
Περιμένουμε να μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειες που θα κάνετε για το τόσο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, αφορά την υγεία και την ασφάλεια μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΤΣΙΜΠΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ                              ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

https://www.epoli.gr/swmateio-odigwn-katastasi-kathysteriseis-a-96181.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου