Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

(Χωρίς σχόλια)... Γιάννης Σγουρός:Αρνήθηκε η Δούρου συζήτηση για τον ΧΥΤΑ Φυλής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αρνήθηκε η Δούρου συζήτηση για το δημοσίευμα της ΕφΣυν για τον ΧΥΤΑ Φυλής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής


Αρνητική ήταν η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα του Γ. Σγουρού να συζητηθεί εκτάκτως κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής το θέμα που ανέδειξε σε δημοσίευμά της η Εφημερίδα των Συντακτών για τον ΧΥΤΑ Φυλής.
 
Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα έκανε λόγο για μελέτη που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Δήμου Φυλής στα τέλη του 2015, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας διαπιστώθηκαν υπερβάσεις σε περιβαλλοντικές μετρήσεις.

Καθώς η Ρ. Δούρου είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, ως Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ο Γ. Σγουρός ζήτησε από τη διοίκηση της Περιφέρειας να πληροφορηθεί:

α) για το εάν τελεί σε γνώση της η εκπονηθείσα από τον Δήμο Φυλής μελέτη,
β) εάν αληθεύουν τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα,
γ) κατά πόσον οι περιβαλλοντικές μετρήσεις του ΕΔΣΝΑ στις εγκαταστάσεις, συμφωνούν με αυτές του δημοσιεύματος,
δ) εάν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια και εάν έχει δώσει εντολή για τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων μέσω των υπηρεσιών περιβάλλοντος που προΐσταται.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρ. Δούρου είχε μιλήσει προεκλογικά για κλείσιμο της εγκατάστασης, δέσμευση που τελικά πήγε περίπατο, αφού η τετραετής της αδράνεια στα θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων   δεν έχει προχωρήσει ούτε μία υποδομή επεξεργασίας, ούτε η διαλογή στην πηγή  - είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ανακύκλωση και να υπάρξει ανάγκη περαιτέρω χώρων για την υγειονομική ταφή των αποβλήτων.

«Η διαδρομή από τη δήθεν ευαισθησία στην αδιαφορία είναι ένα τσιγάρο δρόμος» σχολίασε σχετικά ο Γ. Σγουρός.

http://paraponofylis.blogspot.gr/2018/03/blog-post_831.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου