Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΔΣΝΑ

ΣΩΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                         28-06-2017            
ΣΤΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α                                             
                                          
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι όψιμοι συνδικαλιστές   της παράταξης «Δημοκρατική συνεργασία εργαζομένων  του ΕΔΣΝΑ»  πού δεν είχαν  ουσιαστική    συμμετοχή στην αγωνιστική δράση της  ΠΟΕ-ΟΤΑ όλη αυτή την περίοδο των κινητοποιήσεων για τους συμβασιούχους συναδέλφους μας, θα πρέπει να σκέφτονται όταν ομιλούν για  αγώνες των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η προβοκατόρικη καταγγελία  που εξέδωσαν είναι μνημείο λασπολογίας και ψεμάτων που στόχο έχουν την παράλυση του Σωματείου και την διάλυση του. Άλλωστε αυτό το επεδίωξαν και στις πρόσφατες εκλογές, που μπροστά στο φάσμα της συντριβής τους, κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Σωματείου και της Γενικής Συνέλευσης για την διενέργεια εκλογών προς ματαίωση τους , με απώτερο σκοπό να διορίσουν προσωρινή Διοίκηση.
Η πρώτη απάντηση τους δόθηκε από την Δικαιοσύνη  αλλά την ηχηρή απάντηση την έλαβαν από ΕΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ στις πρόσφατες εκλογές μας. Όμως αυτοί αμετανόητοι συνεχίζουν τον διασπαστικό και αντισυνδικαλιστικό έργο τους με ανυπόστατες καταγγελίες και ψεύδη.
Συνάδελφοι απέναντι σε αυτά που λένε σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ για τον ρόλο του Σωματείου μας στις πρόσφατες κινητοποιήσεις για τους Συμβασιούχους: «Ο Χ.Υ.Τ.Α. Αττικής συνεχίζει, όπως έκανε από την πρώτη ημέρα της έναρξης των κινητοποιήσεων να διευκολύνει μόνο τα νοσοκομειακά απορρίμματα, των ευαίσθητων κοινωνικά χώρων και των λαϊκών αγορών και μόνον κατόπιν έγγραφης βεβαίωσης από το αντιπροσωπευτικό Σωματείο του αντίστοιχου Δήμου.»
Αφήνοντας σε αυτούς την  άγονη και ανυπόστατη παρελθοντολογία και κοιτάζοντας τα τεράστια προβλήματα μας στο παρόν, που πολλά από αυτά, εάν δεν επιλυθούν,   θα καθορίσουν και το μέλλον μας, προχωράμε με σταθερότητα και αποφασιστικότητα  στην επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων,  ενδεικτικά :
* Θέσαμε στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ το ζήτημα της παραμονής των συναδέλφων με οκτάμηνα και ζητήσαμε από την Διοίκηση την παράταση των συμβάσεων τους μέσω τροποποίησης του Νόμου.
* Στην σημερινή συνάντηση του Σωματείου μας με την Αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ και τον Γενικό Γραμματέα ετέθη το ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού για την καταβολή του αναλογούντος γάλακτος των ετών 2010- 2011 των μονίμων υπαλλήλων του ΕΔΣΝΑ, επίσης τέθηκε το ζήτημα της καταβολής του αναλογούντος γάλακτος σε χρήμα και για τους συναδέλφους αορίστου χρόνου που δεν ήταν στα δικόγραφα.
Συνάδελφοι
Στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου και παρότι είχαμε να συζητήσουμε σοβαρά θέματα για το μέλλον του ΕΔΣΝΑ οι συνάδελφοι της «Δημοκρατική συνεργασία εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ» απαξιώνοντας το θεσμικό τους ρόλο ως παράταξη εκπροσωπούμενη στο Δ.Σ  του Σωματείου μας οδήγησαν την Συνεδρίαση σε αδιέξοδο και διάλυση .

Συνάδελφοι,
Οι καιροί είναι επικίνδυνοι και κανείς δεν έχει δικαίωμα να βάζει πάνω από το συμφέρον των εργαζομένων  και του Σωματείου μας, τις προσωπικές του επιδιώξεις.

                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                      Γ. ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου