Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

(Του βαθέως κράτους)! Διεθνώς ρεζίλι

Διεθνώς ρεζίλι



Όπως ήταν φυσικό, η υπόθεση Noor 1 και οι αποκαλύψεις του zougla.gr σχετικά με την εμπλοκή προσώπων σε αυτήν τη βρόμικη ιστορία διακίνησης ηρωίνης, από τον Περσικό Κόλπο στην Αθήνα και από εκεί στην Τουρκία και τη Σερβία, προκάλεσαν το διεθνές ενδιαφέρον.  
Πολύ χαρακτηριστικά, το Gatestone Institute, ορμώμενο από την υπόθεση Noor 1, αναφέρει πως το ελληνικό «βαθύ κράτος» είναι αναμεμειγμένο σε αυτό το διεθνές trafficking και σημειώνει πως «πρόκειται για μια πληροφορία που δεν αιφνιδιάζει κανέναν»Σε μία μακρά και πυκνή σε πληροφορίες ανάρτησή του, το γνωστό Gatestone Institute, που ασχολείται ως επί το πλείστον με θέματα που αφορούν στη διεθνή ασφάλεια, την τρομοκρατία και ιδιαίτερα την κατάσταση στον ισλαμικό κόσμο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή, αναφέρει με ιδιαίτερη έμφαση τα στοιχεία εκείνα που σκιαγραφούν οργανωμένη διακίνηση ηρωίνης από το Ιράν προς την Ευρώπη. 

Η διακίνηση αυτή αποσκοπεί στη χρηματοδότηση, πάντα κατά το αμερικανικό ινστιτούτο, διεθνών τρομοκρατικών αλλά κι άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων ανά τον κόσμο. 

Πολύ χαρακτηριστικά, το Gatestone Institute, ορμώμενο από την υπόθεση Noor 1, αναφέρει πως το ελληνικό «βαθύ κράτος» είναι αναμεμειγμένο σε αυτό το διεθνές trafficking και σημειώνει πως «αυτό δεν αποτελεί μυστικό για κανέναν», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία του ελληνικού κράτους.

Διαβάστε παρακάτω την πλήρη μετάφραση της ανάρτησης στο Gatestone Institute με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2017:

-Ακόμη κι εάν οι αποσπασματικές πληροφορίες που έδωσε ο Ευθύμιος (Μάκης) Γιαννουσάκης κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεών του είναι αληθείς, τα ανώτερα κλιμάκια της ελληνικής κοινωνίας έχουν έναν καλό λόγο να επιθυμούν τη σιωπή του.

-Ο πραγματικός ένοχος, παρ' όλα αυτά, είναι το «βαθύ κράτος» και οι δεσμοί του με το Ιράν, μέσω του εμπορίου ναρκωτικών. Αποτελεί κοινό μυστικό μέχρι και σήμερα πως τα έσοδα από το εμπόριο ηρωίνης χρησιμοποιούνται από τα καθεστώτα στη Μέση Ανατολή για να χρηματοδοτούν τρομοκρατικούς και άλλους - υπό διερεύνηση - οργανισμούς, όπως το ISIS, η Χεσμπολάχ, η Χαμάς και η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Στην περίπτωση του Noor 1 αποτυπώνεται μία από τις μεθόδους με τις οποίες «εξάγονται» στην Ευρώπη τόσο τα ναρκωτικά όσο και οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις.

- Η πιθανή εμπλοκή -έμμεση ή άμεση- προσωπικοτήτων υψηλού προφίλ στην ελληνική κοινωνία καθιστά σχεδόν αδύνατο η κυβέρνηση μόνη της να μπορέσει να φτάσει στον «πάτο του βαρελιού» της συγκεκριμένης υπόθεσης και να προστατεύσει τη σωματική ακεραιότητα μαρτύρων-κλειδιών. Χρειάζεται αυτήν τη στιγμή βοήθεια, κατά προτίμηση από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές και τις δυνάμεις ασφαλείας. Η εντελώς λανθασμένη διαχείριση του ζητήματος των κυκλωμάτων ναρκωτικών και τρομοκρατίας δεν αποτελεί ένα ακανθώδες θέμα μόνο για την Ελλάδα. Είναι πάνω από όλα ένα διεθνές ζήτημα ασφαλείας.
Πολιτική καταιγίδα έχουν προκαλέσει οι νέες πληροφορίες σχετικά με την -τριετή- υπόθεση λαθρεμπορίου ναρκωτικών στην Ελλάδα, μια υπόθεση που θα μπορούσε να έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

Τον Ιούνιο του 2014, η Ελληνική Ακτοφυλακή εντόπισε και κατάσχεσε 986 κιλά ηρωίνη, κρυμμένη και αποθηκευμένη σε μια αποθήκη σε προάστιο της Αθήνας, και επιπλέον 1.133 κιλά σε άλλες δύο τοποθεσίες. Υπήρχαν υποψίες πως τα ναρκωτικά που βρέθηκαν -άνω των δύο τόνων και αξίας περισσοτέρων από 30 εκατ. δολαρίων - είχαν μεταφερθεί παράνομα μέσω ενός τάνκερ, του «Noor 1», από τα χωρικά ύδατα μεταξύ του Ομάν και του Πακιστάν.

Όπως είχε αναφέρει το Gatestone τον περασμένο Δεκέμβριο, η ηρωίνη, η οποία επρόκειτο να αναδιανεμηθεί παράνομα σε χώρες της Ευρώπης - μαζί με 18 τόνους πετρέλαιο, που επίσης διακινήθηκε λαθραία μέσω του Noor 1- προερχόταν από το Ιράν.

Δύο χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2016, δικαστήριο του Πειραιά καταδίκασε σε ισόβια πέντε από τους κατηγορουμένους, δύο Έλληνες και τρεις ξένους υπηκόους. Ανάμεσά τους ήταν και (ο πρώην) ιδιοκτήτης του Noor 1, Ευθύμιος (Μάκης) Γιαννουσάκης.

Η υπόθεση του Noor 1 και ειδικότερα ο ρόλος του Γιαννουσάκη σε αυτή έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο, εξαιτίας της διαρροής μιας καταγεγραμμένης τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο Γιαννουσάκης με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Στη συνομιλία, ο κ. Καμμένος φέρεται να ζήτησε από τον Γιαννουσάκη να στρέψει τις δικαστικές αρχές κατά ενός συγκεκριμένου επιχειρηματία, συνδέοντάς τον με το λαθρεμπόριο ηρωίνης, ενώ ως αντάλλαγμα θα του παρείχε αμνηστία.

Έπειτα από πυρά που δέχθηκε από την αντιπολίτευση, ο κ. Καμμένος ισχυρίσθηκε πως ήταν ο Γιαννουσάκης εκείνος που ζήτησε - μέσω του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου- δικαστική προστασία, με αντάλλαγμα τη δική του κατάθεση.

«Ως όφειλα, ενημέρωσα άμεσα τον εισαγγελέα και τον αρμόδιο υπουργό» είπε ο Καμμένος.

Σύμφωνα με τον Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος κάλυψε την υπόθεση από την αρχή και πήρε συνεντεύξεις από τον Γιαννουσάκη, ο Γιαννουσάκης φοβάται ότι οι πληροφορίες που είναι πρόθυμος να αποκαλύψει τον θέτουν σε κίνδυνο. Έχει κάνει έκκληση για αμερικανική προστασία για αυτόν και την οικογένειά του, ώστε να μπορεί να μιλήσει ελεύθερα για όλες τις πτυχές της υπόθεσης.
Η διαπίστωση του Γιαννουσάκη είναι βάσιμη. Από τότε που προέκυψε το λαθρεμπόριο, πολλοί μάρτυρες δολοφονήθηκαν ή έχουν πεθάνει από «άγνωστες αιτίες». Επιπλέον, ο δικαστής που προεδρεύει της δίκης έλαβε μια βόμβα σε ένα πακέτο που εστάλη στο σπίτι του. Το εκρηκτικό, το οποίο ήταν γεμάτο με λεπίδες ξυρίσματος και βίδες, και τοποθετήθηκε μέσα σε ένα σκαμμένο βιβλίο, πυροδοτήθηκε από αντιπροσώπους βομβιστικών μονάδων προτού φθάσει στον παραλήπτη του - μία μέρα αφού ο εισαγγελέας πρότεινε ποινές ισοβίων για τους πέντε βασικούς υπόπτους.

Επιπλέον, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης τηλεφωνικής συνέντευξης που έδωσε στον Τριανταφυλλόπουλο, ο Γιαννουσάκης μεταφέρθηκε από μια σωφρονιστική μονάδα σε μια κλειστή φυλακή, κίνηση που πιστεύει ότι έγινε προκειμένου ένα δίκτυο ελίτ πολιτικών, οικονομικών και μέσων μαζικής ενημέρωσης που εμπλέκονται στην υπόθεση να ασκήσει ψυχολογική πίεση σε αυτόν για να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Αν μέρος των όσων αποκάλυψε κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων είναι αλήθεια, τα ανώτερα κλιμάκια της ελληνικής κοινωνίας έχουν καλό λόγο να θέλουν να τον κάνουν να σιωπήσει.

Αυτό που ανέφερε ήταν ότι η ποσότητα της ηρωίνης που μεταφέρθηκε στο Noor 1 από ένα ιρανικό πλοίο ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που κατασχέθηκε από την Ελληνική Ακτοφυλακή. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν 2,1 τόνοι, αλλά μάλλον 3 τόνοι που βρέθηκαν και ότι τα επιπλέον 900 κιλά τραβήχτηκαν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη - έναν ισχυρό επιχειρηματία, πλοιοκτήτη, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Πειραιώς και ιδιοκτήτη της ομάδας του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και της Νότιγχαμ στη Βρετανία - που την πούλησαν σε δίκτυο σερβικών αντιπροσώπων ναρκωτικών. Κατηγορεί επίσης τον Μαρινάκη ότι εμπλέκεται στην παράνομη διακίνηση πετρελαίου στον Περσικό Κόλπο.

Οι ισχυρισμοί αυτοί, αν είναι ακριβείς, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί, δεδομένου του ελέγχου του Μαρινάκη σε μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα και των εκτεταμένων δεσμών με τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Πρόσφατα αγόρασε τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) και το 22,1% του ιδιωτικού ελληνικού καναλιού MEGA TV. Σύμφωνα με τον Τριανταφυλλόπουλο, η απόκτηση των μέσων ενημέρωσης από τον Μαρινάκη αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

Ο Μαρινάκης αρνείται τους ισχυρισμούς. Λέει ότι έχουν δημιουργηθεί από την κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουν την απώλεια ελέγχου των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι είναι πίσω από την επιθυμία του Μαρινάκη να αγοράσει εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία χάνουν χρήματα και έχουν σοβαρό χρέος. 

Με άλλα λόγια, παρόλο που ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, η αγορά δεν σκοπεύει σε άμεσο οικονομικό όφελος αλλά μάλλον στη μακροπρόθεσμη πολιτική και οικονομική επιρροή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Είναι σαφές ότι η στρατηγική του δουλεύει: θεωρείται σήμερα ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Ελλάδα.

Η πολυπλοκότητα αυτής της υπόθεσης έχει γίνει η πηγή μιας σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Πάνο Καμμένο, και του αντιπολιτευόμενου κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Καθένας κατηγορεί τον άλλο για δεσμούς με τους πρωταγωνιστές του Noor 1 και την υπαιτιότητα στην υπόθεση.

Ο πραγματικός ένοχος, ωστόσο, είναι το «βαθύ κράτος» και οι δεσμοί του με το Ιράν μέσω του εμπορίου ναρκωτικών. Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι τα έσοδα από την ηρωίνη χρησιμοποιούνται από τα καθεστώτα της Μέσης Ανατολής για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το ISIS, η Χεζμπολάχ, η Χαμάς και η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Η περίπτωση του Noor 1 απεικονίζει έναν από τους τρόπους με τους οποίους τα ναρκωτικά και οι τρομοκρατικές ενέργειες «εξάγονται» στην Ευρώπη.

Η ειρωνεία είναι ότι η Ελλάδα, μια χώρα που βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας και στηρίζεται στη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διάσωσή της, φαίνεται να κινδυνεύει από κακόβουλες δυνάμεις που ξεκινούν από νόμιμα μέλη της ελίτ.

Η πιθανή άμεση και έμμεση συμμετοχή ατόμων που βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας καθιστά σχεδόν αδύνατο για την κυβέρνηση να φτάσει μόνη της στο βάθος της υπόθεσης και να προστατεύσει τους βασικούς μάρτυρες από σωματικές βλάβες. Χρειάζεται βοήθεια τώρα, κατά προτίμηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και τις υπηρεσίες ασφαλείας. Η πλήρης κατάργηση των κυκλωμάτων ναρκωτικών-τρομοκρατών δεν είναι μόνο ένα πιεστικό ζήτημα για την Ελλάδα. Είναι μια επιτακτική ανάγκη για διεθνή ασφάλεια.

To δημοσίευμα (πατήστε πάνω στην εικόνα για να το διαβάσετε στα αγγλικά):


http://www.zougla.gr/greece/article/die8nos-rezili-1465500

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου