Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Κοινωνικά επιδόματα: Ποια παραμένουν και ποια κινδυνεύουν με περικοπή Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/741562/koinonika-epidomata-poia-paramenoyn-kai-poia-kindyneyoyn-me-perikopi#ixzz4Om9LxoEr

Κοινωνικά επιδόματα: Ποια παραμένουν και ποια κινδυνεύουν με περικοπή

Τι είπε ο υπουργός Εργασίας μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών
Στο μικροσκόπιο των δανειστών έχουν μπει τα κοινωνικά επιδόματα, με τους εκπροσώπους να ζητούν περικοπές και μειώσεις.
Το θέμα βρέθηκε στην ατζέντα της σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Εργασίας και του υπουργού Οικονομικών, κατά την οποία συζητήθηκε η εξεύρεση κονδυλίων στον προϋπολογισμό του 2017 για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Με το πέρας της σύσκεψης ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι όπου υπάρχουν επικαλύψεις επιδομάτων με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν αυτά τα επιδόματα. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν τίθεται ζήτημα περικοπής επιδομάτων ειδικών κατηγοριών, όπως για παράδειγμα είναι τα αναπηρικά επιδόματα ή τα οικογενειακά επιδόματα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, «εάν τα πειράξουμε, θα είναι για να τα αυξήσουμε». Από την πλευρά του ο κ. Χουλιαράκης, ερωτηθείς σχετικά, ήταν κατηγορηματικός ότι δεν τίθεται ζήτημα περικοπής του επιδόματος θέρμανσης, και το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί κανονικά στον προϋπολογισμό του 2017.
Η σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, έρχεται μετά τη διαπίστωση των δανειστών για υποχρηματοδότηση του ΚΕΑ στον προϋπολογισμό του 2017 και την ύπαρξη - κατά την εκτίμησή τους την οποία δεν συμμερίζεται η κυβέρνηση - κενού της τάξεως του 0,2% ΑΕΠ ή 400 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως «το ασφαλιστικό έχει κλείσει με την α' αξιολόγηση και αυτό που γίνεται τώρα είναι ο έλεγχος της εφαρμογής του νόμου και η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης», καθώς εκκρεμούν οι εκδόσεις αποφάσεων και εγκυκλίων. Πρόσθεσε δε, ότι αυτό αποτελεί ένα πολύ δύσκολο έργο, ωστόσο όλες οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι θα εκδοθούν στην ώρα τους.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/741562/koinonika-epidomata-poia-paramenoyn-kai-poia-kindyneyoyn-me-perikopi#ixzz4Om9LxoEr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου