Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ – Τι ζητά από τις Γενικές Συνελεύσεις


Κάλεσμα στους Συλλόγους-Μέλη να ενεργοποιηθούν και να οργανώσουν τους εργαζόμενους άμεσα μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις απευθύνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς «το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι κρίσιμο και η παρέμβαση των εργαζομένων, θα είναι ουσιαστική για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Επίσης, θέτει ως καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων-Μελών την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου προκειμένου η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τη σειρά της να συγκεκριμενοποιήσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα και την μορφή των κινητοποιήσεων.
Ανάμεσα στις διεκδικήσεις είναι:
  • Η απελευθέρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς και παρέμβασης (Παιδικοί Σταθμοί, εργατοτεχνικό προσωπικό κ.λπ.).
  • Η άμεση καταγραφή των ελλείψεων προσωπικού σε όλους τους Δήμους.Προκήρυξη των θέσεων και οικονομική ενίσχυση των Δήμων.
  • Η αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού των Δήμων. Η απαξίωσήτου αποτελεί σημαντικό παράγοντα επικινδυνότητας για εργαζόμενους και δημότες.
  • Η αυστηρή τήρηση της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια. Άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να μη προστεθούν και άλλα θύματα στον μακρύ κατάλογο εργατικών ατυχημάτων.
  • Η τήρηση της δέσμευσης για την μονιμοποίηση των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.).
  • Η κατάργηση των ευέλικτων και ελαστικών μορφών εργασίας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων καθημερινών αναγκών.
  • Η άμεση υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.
  • Η κινητικότητα και η αξιολόγηση να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας με αξιοκρατία και αντικειμενικά κριτήρια και όχι τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν την συρρίκνωση και την κατάργηση δομών-υπηρεσιών των Δήμων.
  • Η άμεση ρύθμιση των Δανείων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχουν ληφθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «έως και σήμερα έχουν κοινοποιηθεί στην Ομοσπονδία περίπου 12 αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων».
http://www.aftodioikisi.gr/ota/kinitopoiiseis-etoimazei-i-poe-ota-ti-zita-apo-tis-genikes-sinelefseis/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου