Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

(Η θανάσιμη πολιτική μοναξιά της Ρ. Δούρου στη Διαχείριση Απορριμμάτων)... Στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής η «μάχη» για το νέο ΠΕΣΔΑ την Πέμπτη
Συγκέντρωση την Πέμπτη10 Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του υπουργείου υποδομών και μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, απέναντι από το Πεντάγωνο), όπου θα πραγματοποιείται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για το νέο ΠΕΣΔΑ, διοργανώνουν φορές και πολίτες του Λεκανοπεδίου.

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου, θα συζητηθεί η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Αττικής. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους διοργανωτές της κινητοποίησης, θα συζητηθεί το ίδιο το ΠΕΣΔΑ και θα παρθούν αποφάσεις που θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των αποβλήτων, για πολλά χρόνια.
Με ανακοίνωση τους, οι διοργανωτές, σημειώνουν ότι »οι πολίτες της Αττικής -τουλάχιστον αυτοί που δεν επιλέγουν το ρόλο του θεατή- έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους στο νέο σχεδιασμό και θα το ξαναδείξουν με τη μαζική παρουσία τους στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, την Πέμπτη 10/11/2016».
Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση έχουν απευθύνει, για την ώρα:
— Το “Δυτικό μέτωπο” και πολλές συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής
— Η ΠΡΩΣΥΝΑΤ
— Η ΠΟΕ ΟΤΑ
— Η Επιτροπή αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Γραμματικού
— Η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής
Για τη παρουσία στην κινητοποίηση έχουν ναυλωθεί λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν από τη Φυλή, την Πέμπτη 10/11, στις 14.30, ενώ οργανωμένη μετακίνηση και συμμετοχή έχει αποφασιστεί και από φορείς και συλλογικότητες της Πετρούπολης.
Εξάλλου, σύμφωνα με τους διοργανωτές, τοπικές συγκεντρώσεις ενημέρωσης θα πραγματοποιηθούν στην Πετρούπολη (την Τετάρτη 9/10, στις 19.00) και στη Ζωφριά Φυλής (τη Δευτέρα 14/11).
Κομματική συγκέντρωση, με σύνθημα «Να κλείσει η χωματερή στη Φυλή – Διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού και όχι των επιχειρηματικών ομίλων», διοργανώνει την Κυριακή 13 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στον κινηματογράφο «Μελίνα» (Φυλής 165, Καματερό), η ΠΟ Δυτικής Αθήνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
Όπως αναφέρουν οι συλλογικότητες “από τις αποφάσεις της Περιφέρειας, θα εξαρτηθεί αν θα βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο ή αν θα οδηγηθούμε σε κατάσταση μακρόχρονης κρίσης, από την οποία μας χωρίζει ελάχιστη απόσταση.
Είναι δείγμα οπισθοχώρησης το γεγονός ότι η περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ επέλεξαν να κινηθούν στα «ρηχά», αναπαράγοντας την υφιστάμενη κατάσταση, η οποία χαρακτηρίζεται από το συγκεντρωτισμό, τη συνέχιση της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής -μια εγκατάστασης που έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και χρόνια- και από τη διαφαινόμενη αδυναμία να πετύχει ουσιαστικούς στόχους προδιαλογής και ανάκτησης”.
http://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/sto-perifereiako-simvoulio-attikis-maxi-gia-neo-pesda-tin-pempti/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου