Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Η «Καθημερινή»… ζυγίζει τα χρέη ΠατούληΣε μια… ζυγαριά φαίνεται να βάζει η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», τις οφειλές δύο Δήμων και συγκεκριμένα αυτών της Φυλής του Αμαρουσίου, οι οποίοι έχουν πετύχει ευνοϊκότατους συμψηφισμούς οφειλών με διάταξη του νόμου 4316/2014, που προβλέπει την αποπληρωμή χρεών με την μηνιαία παρακράτηση ποσοστού 5% επί των ΚΑΠ που λαμβάνει κάθε Δήμος. Ένα θέμα που έχει αναδείξει με τα ρεπορτάζ της η aftodioikisi.gr, τόσο για το ευνοϊκό καθεστώς συμψηφισμού οφειλών και τα ευεργετήματα που προσφέρει ο συγκεκριμένος νόμος, όσο και για τις περιπτώσεις των δύο Δήμων.

Στο πρωτοσέλιδό της, η «Καθημερινή» μιλά για τη ρύθμιση στην οποία εντάχθησαν οι δύο Δήμοι, συγκρίνοντας τον χρόνο αποπληρωμής, αλλά και ταυτόχρονα προχωρώντας και σε έναν αναπόφευκτο σχολιασμό.
«Ρύθμιση χρεών του Δήμου Φυλής σε 2.129 χρόνια. Και του Δήμου Αμαρουσίου σε 166», είναι ο τίτλος και ο υπότιτλος και από κάτω αναφέρονται τα εξής: «Μια υπουργική απόφαση με ημερομηνία 3 Απριλίου 2015 που συνυπογράφουν τρεις υπουργοί ρυθμίζει τα χρέη ενός Δήμου και συγκεκριμένα του Δήμου Φυλής σε βάθος 24.546 μηνών ή σε 2.129 χρόνια. Αυτό το διάστημα απαιτείται για να αποπληρωθεί το ποσό της οφειλής με την καταβολή 18.345,10 ευρώ κάθε μήνα. Σε μια άλλην περίπτωση οφειλών και συγκεκριμένα αυτή του Δήμου Αμαρουσίου, η απόφαση προβλέπει ότι θα απαιτηθούν 1.991 μήνες ή περίπου 166 χρόνια. Αλλά σε σύγκριση με τα 2.129 χρόνια του Δήμου Φυλής, αυτό το διάστημα φαντάζει σαν να είναι «αύριο»… ».
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/kathimerini-zigizei-ta-xrei-patouli/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου