Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

(Η δήλωση είναι εξαιρετική... με μια ένσταση: Εμείς, οι εργαζόμενοι στον ΕΔΣΝΑ, διαφωνούμε με την απόφαση για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων γιατί αφενός υποτιμάται το προσωπικό της υπηρεσίας μας - δηλαδή εμείς οι ίδιοι - με δυνητικό αποτέλεσμα την κλιμάκωση της απαξίωσης ενός φορέα που υπερασπίζεται εξ ορισμού τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του και, αφετέρου, πολύ δύσκολα συνάδελφος μηχανικός θα υπέγραφε το - άμεσο ή έμμεσο - κλείσιμο του ΣΜΑ με την έγκριση της μελέτης για την μονάδα των "Πειραιωτών" στο Σχιστό)! ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΣΔΝΑ Κάλπικη η «αντιπαράθεση» στελεχών ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για τις αρμοδιότητες του ΕΣΔΝΑ

Κάλπικη χαρακτηρίζουν την «αντιπαράθεση» των τοπικοδιοικητικών στελεχών ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις αρμοδιότητες του ΕΣΔΝΑ, οι τρεις κομμουνιστές σύμβουλοι στο ΔΣ του ΕΣΔΝΑ, Κατσαντώνης Δημ. (δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων - Καματερού), Τσιουμπρής Δημήτρης (δημοτικός σύμβουλος Φυλής) και Χαμαλίδης Θεόδωρος (δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας).

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή τους αναφέρουν:   
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια κάλπικη "αντιπαράθεση" ανάμεσα στα τοπικοδιοικητικά στελέχη σε Περιφέρεια - ΕΣΔΝΑ - ΚΕΔΕ - ΠΕΔΑ - ΔΗΜΟΥΣ των κομμάτων του ευρωμονόδρομου - ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για ένα "στημένο" καυγά με αφορμή την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) του ΕΔΣΝΑ για την εκχώρηση στην Περιφέρεια Αττικής της αρμοδιότητας του ΕΔΣΝΑ, σχετικής με την εκπόνηση και έγκριση των μελετών τριών μεγάλων έργων του υπό έγκριση ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων) Αττικής. Έργων που βρίσκονται στον πυρήνα του αντιλαϊκού ΠΕΣΔΑ και αξιολογούνται ως πρώτης προτεραιότητας από τη διοίκηση Δούρου και την κυβέρνησηγενικότερα. Πρόκειται:
- Για την αύξηση της δυναμικότητας κατά 100.000 τόνους/έτος του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης - Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) στα Άνω Λιόσια Φυλής.
- Για τρεις νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων:
  • Η μία σύμμεικτων, στο πολύπαθο Γραμματικό, επιπρόσθετα του ΧΥΤΥ και
  • δύο νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας (η μία σύμμεικτων) στην υπερκορεσμένη περιοχή τουΣχιστού Περάματος, όπου βρίσκονται ο ΣΜΑ Σχιστού, το ομώνυμο ΒΙΟΠΑ, η επιχωματωμένη χωματερήφωσφογύψου και το διαδημοτικό νεκροταφείο.
Όλος ο καυγάς είναι μεθοδευμένος ώστε να εξαντλείται σε θέματα διαφάνειας, διαδικαστικών χειρισμών, "σεβασμού" ή μη των αρμοδιοτήτων των δήμων, τήρησης ή μη της όποιας νομιμότητας, αλλά με την"ταμπακιέρα" -σε κάθε περίπτωση- να μένει στο απυρόβλητο, καθώς προσπαθούν να αποκρύψουν την απόλυτη σύμπλευση όλων τους στη σφόδρα αντιλαϊκή ουσία του ζητήματος: Στο περιεχόμενο του υπό έγκριση ΠΕΣΔΑ -για το οποίο, μαζί με αυτό του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), οι κομμουνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι έχουμε ασκήσει και δημοσιοποιήσει τεκμηριωμένη κριτική- αλλά και στον τρόπο υλοποίησής του: Με το χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων, την παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις (στην αποκομιδή και την διαχείριση), την ενίσχυση των κερδών των καπιταλιστών, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος να παραμένουν στην πρώτη γραμμή σύμφωνα και με τιςευρωενωσιακές κατευθύνσεις και οδηγίες.
"Άξιος ο μισθός τους", μάταιος όμως ο κόπος τους! Οι διαμαρτυρόμενοι, τώρα, αιρετοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όχι μόνο δεν μπορούν να διαγράψουν το γεγονός ότι η επίδικη εκχώρηση, που επιχειρούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζεται σε διάταξη νόμου (4071/2012) που φέρνει φαρδιά - πλατιά τις υπογραφές πρωτοκλασάτων υπουργών των κομμάτων τους, αλλά και το κυριότερο ότι επί διοίκησης Δούρου τα τοπικοδιοικητικά τους στελέχη στον ΕΔΣΝΑ, και όχι μόνο, ομοφωνούν εν χορώ με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, για όλες τις σημαντικές αποφάσεις που παίρνονται σε βάρος της λαϊκής οικογένειας προς χάρη των κερδών του κεφαλαίου, με άμεσα θύματα τα λαϊκά στρώματα του Θριάσιου και της Δυτικής Αθήνας.
Το συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι ο καυγάς γίνεται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο μοίρασμα της πίτας και στον ανταγωνισμό των εταιρειών. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα μπορούν με οργανωμένο αγώνα να εμποδίσουν τα μέτρα σε βάρος τους που σχεδιάζονται για τη διαχείριση των αποβλήτων στην Αττική».
http://www.902.gr/eidisi/topiki-dioikisi/107038/kalpiki-i-antiparathesi-stelehon-syriza-nd-pasok-gia-tis-armodiotites

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου