Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Άρχισαν τα «βιολιά» στις απολύσεις – Κατάληψη στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής

katalipsi2 meta-603
Φωτογραφία αρχείου
Από σήμερα, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ), το δημαρχείο τελεί υπό κατάληψη εξαιτίας της απόφασης απόλυσης εργαζομένους, που προσελήφθη στο δήμο από τους προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ. «Ζητάμε τη στήριξη και συμπαράστασή σας, ώστε να ανακληθεί η πρώτη απόλυση συναδέλφου με σχέση εργασίας σε προσωρινούς πίνακες εργασίας κάτι που αφορά όλη την επικράτεια καθώς συνολικά είναι περίπου 100 εργαζόμενοι σε όλους τους δήμους», τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος του Συλλόγου Στέλλα Τζανίνη και τονίζει: «Το πρόβλημα είναι η έλλειψη εργαζομένων στις υπηρεσίες και πρέπει να γίνουν προσλήψεις να γίνουν και όχι απολύσεις. Το ζήτημα είναι μείζον μας αφορά όλους, όλη την κοινωνία. Γι‘ αυτό απευθύνουμε κάλεσμα συμπαράστασης, ώστε να ανακληθεί η απόλυση και να δοθεί νομοθετική ρύθμιση για όλους τους εργαζομένους σε προσωρινούς πίνακες».
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΔΑΠ

Μετά την υπογραφή της απόφασης της απόλυσης της συναδέλφισσας σε προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ από το 2010, το Δ.Σ. & Γ.Σ. του ΣΕΔΑΠ αποφάσισε και ζητά την άμεση ανάκληση της πράξης απόλυσης, την σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: “την συζήτηση των εξελίξεων και την διεκδίκηση από την Κυβέρνηση από κοινού εργαζομένων και Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικής Αρχής, για την άμεση επίλυση του προβλήματος όλων των εργαζομένων με προσωρινούς πίνακες και την παραμονή τους στην εργασία.
Αύριο Παρασκευή 23/09 και ώρα 7.00 π.μ. Γενική Συνέλευση και συνέχιση της κατάληψης με συμμετοχή όλων των εργαζομένων από όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου.
http://ergasianet.gr/2016/09/22/%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου