Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ηλιούπολη: Αυταρχισμό καταλογίζουν στο δήμαρχο οι εργαζόμενοι -Προχωρούν σε στάση εργασίας



“Να σταματήσει τώρα την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό στη λειτουργία των υπηρεσιών”, καλεί τη δημοτική αρχή του Δήμου Ηλιούπολης το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου. Και προσθέτει: “Η δημοτική αρχή του Δήμου Ηλιούπολης κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στην υπηρεσία Περιβάλλοντος και Καθαριότητας. Πριν ακόμη η κυβέρνηση να ανατρέψει τον εργασιακό νόμο, δοκιμάζει η δημοτική αρχή να τον καταργήσει.

Επί μήνες τώρα με την κάλυψη του Γ. Γραμματέα του δήμου τροφοδοτείται ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ, ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ, η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ με στόχο την ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ σε σειρά υπηρεσιών του δήμου και των ΝΠΔΔ και με αιχμή την Καθαριότητα και το Πράσινο (π.χ. αυθαίρετο κόψιμο θεσμοθετημένων αδειών, ρεπό, υποχρεωτικά 6ημερα, εντατικοποίηση της δουλειάς κλπ).
Πρωταγωνιστής της επίθεσης ο διευθυντής της υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας.
Σε ρόλο λαγού επιχειρεί να λειτουργήσει μια κρίσιμη υπηρεσία με «το αποφασίζομαι και διατάσουμε».
Να επιβάλει ως κανονικότητα την παράνομη λειτουργία!
Σπρώχνει καθημερινά τους συναδέλφους να δουλεύουν εκτός ωραρίου, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς «Μέτρα ασφάλειας», τους εκθέτει σε κίνδυνο εργατικού ατυχήματος, που αν προκύψει θα το παρουσιάσει ως προσωπική τους ευθύνη κλπ.
Το καθεστώς των υπερωριών που λόγο των πολύ μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό και του πεπαλαιωμένου στόλου έχει γίνει αναγκαίο κακό για την λειτουργία της υπηρεσίας στα χέρια της διεύθυνσης έχει γίνει τοπίο στην ομίχλη.
Οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν με ακρίβεια ποιες από τις υπερωρίες τους θα πληρωθούν και πως.
Οι κακοπληρωμένες υπερωρίες δεν υποκαθιστούν ούτε κατ΄ ελάχιστο τους εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς.
Δεν υποκαθιστούν την φθαρμένη υγεία, την αντοχή όσο περνούν τα χρόνια.
Δεν υποκαθιστούν την ανάγκη ο συνάδελφος που ηρθε για 8μηνες δουλεια να παει αρτιμελής στην φαμελιά του γιατί θα αύριο θα πρέπει να ψάξει άλλου για μεροκάματο! Δεν αγοράζουν την αξιοπρέπεια μας!!
Σε κανένα επίσημο βιβλίο δεν καταχωρούνται πρόγραμμα, ρεπό, μέρες ανάπαυσης.
Όλα χύμα στο κύμα .. στην διάθεση του διευθυντή, για να χειραγωγεί και να εκβιάζει τους εργαζόμενους.
Και επειδή υπάρχουν συνάδελφοι που σηκώνουν κεφάλι στην αυθαιρεσία, που περιφρουρούν τα δικαιώματα τους, την δουλειά και την ασφάλεια τους, τους « βγάζει στην σέντρα»!
Με προσχηματικές κατηγορίες και απύθμενη αυθαιρεσία εγκαλεί σε απολογία, τιμωρεί, κόβει μεροκάματα σε συνάδελφους που αντιδρούν σε παράνομες εντολές και λειτουργιές του. Νομίζει ότι έτσι θα φοβηθούν οι υπόλοιποι, και δεν θα σηκώσουν κεφάλι. Να τυλιχτεί η Καθαριότητα με σιωπή Νεκροταφείου για να έρθει αύριο η σειρά των υπολοίπων .
Αγαπητοί δημότες, συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΩΣ ΕΔΩ!!!
Τι προσπαθούν να κρύψουν Δημοτική αρχή και Διεύθυνση και σε βάρος ποιων ενεργούν!
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΤΑ 50 % ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΜΕΙΩΣΕ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ!
Είναι γνωστό σήμερα ότι όλες οι υπηρεσίες υπολειτουργούν. Συγκεκριμένα η Καθαριότητα λειτουργεί με το 1/2 των αναγκών της σε εργαζόμενους, το πράσινο με το 1/3 από αυτούς που είχε κάποτε, στον ηλεκτροφωτισμό μόλις 3 εργαζόμενοι απέμειναν για όλη τη πόλη.
Ο στόλος της καθαριότητας στην πλειονότητα του παραμένει πεπαλαιωμένος και αργός. Και όμως αυτοί οι εργαζόμενοι περαιώνουν το ίδιο και μεγαλύτερο έργο.
Γιατί ενώ πληρώνουν οι δημότες και οι εργαζόμενοι είναι λιγότεροι και κατά πολύ φτηνότεροι ο στόλος και ο εξοπλισμός παραμένει πλημμελής, ασυντήρητος, απαξιωμένος. Ποιος τελικά κερδίζει??? Οι εργολάβοι, και οι τράπεζες!!!
Η κυβέρνηση σήμερα δίνει την δυνατότητα προσλήψεων μόνιμου εργατοτεχνικού προσωπικού (απαγορευόταν από μνημονικούς νόμους) με σαφή όμως την εντολή ότι τα δημοτικά τέλη θα καλύπτουν το εργασιακό κόστος!
Αναρωτιόμαστε γιατί τελικά ο μισθός των εργαζομένων στην καθαριότητα θα πρέπει να επιβαρύνει τους δημότες και όχι τον κρατικό προϋπολογισμό;
Γιατί μια κοινωνική ανάγκη κοστολογείται ως προσωπική των νοικοκυριών???
Το ίδιο ζοφερή είναι και η κατάσταση και στις άλλες υπηρεσίες. Το τεχνικό συνεργείο είναι ανύπαρκτο, οι διοικητικές υπηρεσίες χωλαίνουν, το ίδιο και οι παιδικοί σταθμοί, το «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΑΠΗ, η καθαριότητα σχολείων κλπ.
Κάνουμε καθαρό στη Δημοτική αρχή να μην ποντάρει στον φόβο, στην παραίτηση.
Τα ελάχιστα δικαιώματα που ακόμη έχουμε δεν θα τα παραδώσουμε.
Γνωρίζουμε ότι ενέργειες σαν αυτές της δημοτικής αρχής και της διεύθυνσης έχουν πλάτες στην αντεργατική πολιτική που ξεδιπλώνουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις.
Γνωρίζουμε ότι μπροστά μας έχουμε και άλλες αντεργατικές ανατροπές και επιθέσεις. Έχουμε και την γνώση και την δύναμη για να τις ανατρέψουμε.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να σταματήσει τώρα την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό στη λειτουργία των υπηρεσιών.
Να ακυρωθούν οι παράνομες και αυθαίρετες πειθαρχικές διώξεις του Διευθυντή της υπηρεσίας καθαριότητας.
Καμία παραβίαση στο 5ημερο με αυθαίρετη επιβολή 6/7ημερης δουλειάς, καμιά καταστρατήγηση στα θεσμοθετημένα δικαιώματα των εργαζομένων.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
–           Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.
–           Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων.
–           Πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος για όλες τις υπηρεσίες και για την υπηρεσία καθαριότητας που σήμερα είναι στους ώμους και την τσέπη των νοικοκυριών.
–           Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ:
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ 8.00 – 11.00π.μ.
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ 6.30- 10.30π.μ.
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ 8.00 – 12.00π.μ.
Το Δ.Σ.»
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/ilioupoli-aftarxismo-katalogizoun-sto-dimarxo-oi-ergazomenoi-proxoroun-se-stasi-ergasias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου