Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

(Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο Μπιζάς μέσα στην μεγαλομανία του μικρομεγαλοτισμού του τα έπαιξε τελείως! Πιστεύει πως αξίζει τον σεβασμό που αξίζει ο Αλκίνοος)! Μπέους έχουμε πολλούς ! Αλκίνοους δεν έχουμε.



«Ξέρετε που τους έχω γραμμένους αυτούς όλους; Να την πω την έκφραση; Στ’ αρχίδια   μου» .   
Αυτά έλεγε ο Δήμαρχος Φυλής Χ. Παππούς στην συνεδρίαση του δημοτικού σχολιάζοντας την  συγκέντρωση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.
Όποιος νομίζει ότι άτομα σαν τον Μπέο  υπάρχουν μόνο στον Βόλο,  κάνει μεγάλο λάθος .
Η χυδαιότητα , ο κουτσαβακισμός , η χρησιμοποίηση φουσκωτών για προστασία σε εκδηλώσεις του δήμου δεν είναι αποκλειστικότητα του Μπέου .

Η διαφορά είναι ότι ο Μπέος βρήκε απέναντί του τον Αλκίνοο και η χυδαία επίθεση  που έκανε  στον δημοφιλή καλλιτέχνη,  ενεργοποίησε  τα αντανακλαστικά δεκάδων σπουδαίων καλλιτεχνών και πνευματικών ανθρώπων .
Δεκάδες καλλιτέχνες και άνθρωποι του πνεύματος καταδίκασαν τις χυδαιότητες του Μπέου και στήριξαν των αγώνα των κατοίκων των Σταγιατών για το νερό και του Βόλου για την μονάδα επεξεργασίας των σκουπιδιών.   
Εμείς εδώ στα δυτικά της Αθήνας που παλεύουμε  χρόνια για να σταματήσουμε το περιβαλλοντικό έγκλημα του ΧΥΤΑ Φυλής δεν είχαμε ποτέ τέτοια τύχη .
Στην Φυλή και την δυτική Αθήνα γίνεται ένα διαρκές έγκλημα με πραγματικά θύματα.
 Έχουμε μια εγκατάσταση που έχει χαρακτηρισθεί μνημείο περιβαλλοντικού μακελειού , που έχει υποβαθμίσει σε αδιανόητο βαθμό το φυσικό και το αστικό περιβάλλον και που αποδεδειγμένα σκορπίζει αρρώστιες και θάνατο.
Πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί ο δικός μας πολύχρονος αγώνας δεν κατάφερε να συγκινήσει κάποιους ανθρώπους αποδεδειγμένα ευαίσθητους στα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων .
 Δεν μιλώ για εκείνους τους καθηγητές που κάθε τρεις και λίγο βρίσκονται να μιλούν σε στημένες ημερίδες για τα σκουπίδια . Δεν μιλώ για τους Λομπίστες . Ούτε για αυτούς τους καλλιτέχνες που έχουν πιάσει στασίδι στις «πολιτιστικές εκδηλώσεις» του δήμου Φυλής. Δεν αντιπροσωπεύουν αυτοί την μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων του πνεύματος. 
Τι φταίει λοιπόν; 
Φταίμε εμείς ; Κάτι δεν κάνουμε καλά;
Φταίει που η δυτική Αθήνα δεν είναι σαν το Πήλιο που είναι ο αγαπημένος τόπος πολλών διανοουμένων και καλλιτεχνών;
Φταίει που η χωματερή μας δεν γοητεύει τους ανθρώπους όπως τους γοητεύει μια βουνοκορφή ή ένας παραπόταμος ;
Δεν ξέρω τι φταίει . Ίσως να φταίνε  όλα αυτά μαζί.
Δεν θέλω να πιστέψω πως όλοι οι  σπουδαίοι διανοούμενοι και οι καλλιτέχνες του τόπου μας αδιαφορούν για αυτό που συμβαίνει εδώ.
 Προτιμώ να πιστεύω πως φταίμε εμείς παρά πως αδιαφορούν  όλοι συνειδητά .
Αν πιστέψουμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποδεχτούμε την μοίρα μας.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου