Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Σχόλιο ΜΕΤΑ για τα νέα δημοσιεύματα για μείωση των μισθών



Τα χθεσινά δημοσιεύματα εφημερίδων, περί περικοπής των μισθών έως και 20% του μηνιαίου μισθού στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, έρχονται ως συνέχεια των διαρροών και της σχετικής αρθρογραφίας του προηγούμενου διαστήματος που σκόπιμα καλλιεργούνταν από κυβερνητικούς κύκλους, για να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους και την κοινή γνώμη.

Έτσι, επιβεβαιώνεται η σχετική πρόβλεψη του ΜΕΤΑ ότι “…σχεδιάζεται ένα “Μαύρο Φθινόπωρο” και ένας ανάλογος Χειμώνας, όπου η ανεργία θα εκτιναχτεί στο Ζενίθ και οι μισθοί στο Ναδίρ…», όσο και αν επισήμως η κυβέρνηση συνεχίζει να το διαψεύδει.
Οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να δεχτούν καμία αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων και καμία μείωση των αποδοχών τους, ούτε να πέσουν θύματα του κοινωνικού αυτοματισμού, όπου ο άνεργος θα βλέπει ανταγωνιστικά αυτόν που εργάζεται ή ο ιδιωτικός υπάλληλος το δημόσιο, κάτι που το κατάφεραν το 2010 και το πληρώσαμε όλοι μας πολύ ακριβά, με τη δραματική μείωση των μισθών και των συντάξεων, με την γιγάντωση της ανεργίας και με την περικοπή εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Δεν είναι φυσικό επακόλουθο και τη σημερινή κρίση να την πληρώσουμε πάλι εμείς. Τα πράγματα μπορούν να πάνε τώρα διαφορετικά, αν το πιστέψουμε και αν πειστούμε ότι εμείς είμαστε οι πολλοί, είμαστε οι δυνατοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου