Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Με μαχητική κινητοποίηση πέτυχαν την αναβολή της συνεδρίασης του ΕΔΣΝΑ για την επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής (ΦΩΤΟ)

Από τη σημερινή κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ

Από τη σημερινή κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ
Με τη μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 31 Ιούλη, στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, συνδικάτα και φορείς της Δυτικής Αττικής, του Δήμου Φυλής και ο Δήμος Πετρούπολης πέτυχαν την αναβολή της σημερινής προγραμματισμένης συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ ((Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ν. Αττικής) ενάντια στην επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής. Ταυτόχρονα δήλωσαν ότι παραμένουν σε αγωνιστική επιφυλακή προκειμένου να εμποδίσουν νέα απόπειρα επέκτασης της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής. 

Η συγκέντρωση

Με συνθήματα όπως «Μιλάτε για ανάπτυξη, μιλάμε για ζωή. Να κλείσει τώρα η χωματερή»«Έξω τα σκουπίδια από τη Φυλή. Να κλείσει τώρα η χωματερή» και «Η πολιτική σας τσακίζει το λαό. Φτώχεια, ανεργία και σκουπιδαριό», συνδικάτα και φορείς της Δυτικής Αττικής, του Δήμου Φυλής και ο Δήμος Πετρούπολης πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ αντιδρώντας στην επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής!  
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης.
Επίσης μίλησαν ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, η Ελένη Καμαρινοπούλου, από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού και η Γεωργία Δελή, εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων Δήμου Φυλής. Την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, ως αποτέλεσμα της κινητοποίησης, ανακοίνωσε στη συγκέντρωση, ο Βασίλης Πετρόπουλος, γγ της ΠΟΕ - ΟΤΑ με τη ΔΑΣ.

Η συμβολική κατάληψη

Νωρίτερα, σε συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ προχώρησαν μέλη του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και εργαζόμενοι του κλάδου, αντιδρώντας στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ με θέμα να προχωρήσει η επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής. 
Στο πλαίσιο της συμβολικής κατάληψης ανάρτησαν πανό εντός του χώρου συνεδρίασης του ΔΣ στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, τα οποία ανέγραφαν «Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής. Κανένας δεν μπορεί να παίξει με τις ζωές μας» και «ΟΤΑ για τους δημότες και όχι για τους ιδιώτες».
Τελικά για την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΣΔΝΑ ενημέρωσε  την αντιπροσωπεία των σωματείων ο γγ του ΕΔΣΝΑ.
1 / 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου