Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α - Αθήνα, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 - ΨΗΦΙΣΜΑ

      Description: image (4).jpeg
                                                              ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα 10/07/2019, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ με ομόφωνη απόφαση του καταδικάζει τις διασπαστικές κινήσεις ολίγων και ιδιοτελών «συναδέλφων», οι οποίοι χρησιμοποιώντας τις θέσεις ευθύνης  που κατέχουν προσπαθούν να διασπάσουν την ενότητα των εργαζομένων και του  σωματείο μας, με το να δημιουργήσουν απεργοσπαστικό σωματείο για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς σκοπούς.
Τα σωματείο μας από το 1986 ακόμα και σε εποχές με έντονες παραταξιακές συγκρούσεις διατήρησε την ενότητα του και αυτός ήταν ο λόγος για τις τεράστιες νίκες που πέτυχε. Παραλείποντας κατακτήσεις που για άλλα σωματεία ήταν όνειρα θερινής νυκτός επικεντρωνόμαστε στις σημαντικότερες: 

1. Από το 1986 μέχρι σήμερα κατά κύματα εκατοντάδες συνάδελφοι μονιμοποιήθηκαν με την αποφασιστική συμβολή του σωματείου μας.
2. Τεράστια επιτυχία ήταν το γεγονός της απόκρουσης των σχεδιασμών της κυβέρνησης του 2011. Ο ΕΔΣΝΑ παρά τους σχεδιασμούς της τότε κυβέρνησης, με μέτωπο των εργαζομένων  του ΕΔΣΝΑ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατόρθωσε να διατηρήσει αμείωτες τις θέσεις εργασίας και τον Δημόσιο χαρακτήρα του.
3. Απέναντι στην απόπειρα της διοίκησης της κ. Δούρου τον Αύγουστο του 2016  να εκχωρήσει αρμοδιότητες του ΕΔΣΝΑ στην Περιφέρεια (μελέτες), η σθεναρή στάση του σωματείου μας με αρωγό την ΠΟΕ-ΟΤΑ την απέτρεψε. Εξασφάλισε από το 2012 την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτου ειδικότητας, που παρείχαν αποκλειστικά τις υπηρεσίες τους στους εργοταξιακούς χώρους του ΕΔΣΝΑ, μοναδική κατάκτηση για όλη την Ελλάδα. 
Συνάδελφοι, η απόπειρα διάσπασης εξελίσσεται λίγες μέρες μετά την καθολική συμμετοχή σας (80%)  στις εκλογικές διαδικασίες του σωματείου μας για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Η πλευρά Μνηματίδη αφού δεν μπόρεσε στην αρχή να καταρτίσει σοβαρό ψηφοδέλτιο και απείχε, χρησιμοποιώντας αστεία λεκτικά τερτίπια και, στην συνέχεια, αφού δεν μπόρεσε να σαμποτάρει την συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία, έτσι ώστε να μπορέσει να αμφισβητήσει το κύρος των εκλογικών διαδικασιών και του σωματείου, προχωράει στο τρίτο μέρος του σχεδιασμού του που είναι η διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων. Ας μάθουν οι νεόκοποι «συνδικαλιστές» ότι όταν οι εργαζόμενοι μιλούν με την ψήφο τους μιλάει η δημοκρατία και όλα τα άλλα είναι ανήθικες και νοσηρές σκέψεις πονηρών και φασιστικών εγκεφάλων.
 Εμείς τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις και προς την διοίκηση ότι δεν θα επιτρέψουμε την επιχειρούμενη διάσπαση της φωνής και της δύναμης των εργαζομένων και θα σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που δέχεται πιέσεις προς την διασπαστική προσπάθεια για την υπογραφή του είτε με ταξίματα είτε με ψευδολογίες είτε με απειλές.
 Εμείς μιλάμε δυνατά και καθαρά και δεν κρυβόμαστε σε σκοτεινά λαγούμια ψευδολόγων ψιθυριστών.    
                                                                                       Για το  Δ.Σ 
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Γ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                                                           Ι. ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου