Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη στη λειτουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό



Μικρή ομάδα πολιτών επιχείρησε σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, να αποπροσανατολίσει τον αγώνα των κατοίκων του Γραμματικού σχετικά με την μη κατασκευή και λειτουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή. Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της "15 άτομα επιχείρησαν να διακόψουν τη διεξαγωγή της 11ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το αίτημα παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συζητηθεί ως ‘κατεπείγον’ το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού, με αφορμή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την παράταση κατασκευής των δύο οδών στην περιοχή".
Η Περιφερειακή Αρχή επαναλαμβάνει κατηγορηματικά την αποφασιστικότητά της να στηρίξει τον αγώνα των κατοίκων σχετικά με τη μη λειτουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. "Η αντίθεση μας στη δημιουργία ΧΥΤΑ είναι δεδομένη. Και αποτελεί Προγραμματική μας δέσμευση, και αφορά σε ένα πρόβλημα που κληρονομήθηκε" δήλωσε η ίδια η Περιφερειάρχης για το θέμα, τονίζοντας πάντως πως δεν υφίσταται κατ' επείγον θέμα. Από την Περιφέρεια δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι με ενέργειες όπως αυτή της 2ης Απριλίου από μικρή, μη αντιπροσωπευτική ομάδα πολιτών που αποπροσανατολίζουν και αποδυναμώνουν τον αγώνα αυτόν.
Η Περιφερειακή Αρχή σημειώνει πως με σοβαρότητα και συστηματικότητα προχωρά με έργα στην αλλαγή της φιλοσοφίας διαχείρισης των απορριμμάτων σε οικονομική και οικολογική κατεύθυνση, με δημόσιο και αποκεντρωμένο χαρακτήρα και έμφαση στην πρόληψη, τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση. "Εμείς ήδη αποδείξαμε την αξιοπιστία μας με την κατάργηση των σχεδιασμών για τις τέσσερις εγκαταστάσεις επεξεργασίας συμμείκτων με ΣΔΙΤ" σημείωσε χαρακτηριστικά η κα. Δούρου. Η αλλαγή αυτή περνάει μέσα από την κοινωνική αποδοχή, με διάλογο, ανοικτές συμμετοχικές διαδικασίες, διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες. Τίποτε από αυτά δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα.
Από την άλλη τονίζεται πως το έργο που αφορά στις οδούς είναι πολύ συγκεκριμένο, δεν έχει να κάνει με το ΧΥΤΑ και πρόκειται για ένα έργο ολοκληρωμένο σχεδόν στο σύνολό του, ήδη από την προηγούμενη περιφερειακή Αρχή. "Η μη ολοκλήρωσή τους θα επιβάρυνε τους πολίτες. Και στη σχετική απόφαση, για την οποία επιχειρείται, ψευδεπίγραφα και πολιτικά, αποπροσανατολισμός, επαναλαμβάνεται ρητά η αντίθεση της σημερινής διοίκησης στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό" σημειώνει η Περιφερειάρχης.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/perivallon/h-perifereia-attikhs-dhlwnei-kathgorhmatika-antitheth-sth-leitoyrgia-xyta-sto-grammatiko.3393574.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου