Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Γεωπολιτική και σκουπίδια: Μπόμπολας, ο κριός του σκοτεινού και φασιστικού Γερμανορωσικού Άξονα!

(Χωρίς δικά μας σχόλια):

Διαχείριση Απορριμμάτων

Στο πεδίο της Διαχείρισης Απορριμμάτων, ο Όμιλος - μέσω της θυγατρικής του ΗΛΕΚΤΩΡ - στην οποία συμμετέχει με 95% - διατηρεί ηγετική θέση στην Ελλάδα και την Κύπρο στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων. Κατέχει την πρωτοπορία στην κατασκευή και τη λειτουργία μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων (συμπεριλαμβανομένων μονάδων επεξεργασίας στραγγισμάτων), ΧΥΤΑ και μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από βιοαέριο ΧΥΤΑ.

Με την εξαγορά της HERHOF GmbH και της Loock GmbH στη Γερμανία, ο Όμιλος απέκτησε πρόσβαση σε καινοτόμες τεχνολογίες παγκοσμίως για την ανακύκλωσης/επεξεργασία σύμμεικτων στερεών αστικών απορριμμάτων, μέσω της διαδικασίας αερόβιας ή αναερόβιας χώνευσης (τεχνολογία για την παραγωγή dry stabilat καθώς και η διαδικασία Loock TNS) που καθιστούν τον 'Όμιλο παγκόσμιο παίκτη σε έναν τομέα με αξιοσημείωτη δυναμική ανάπτυξης.

http://www.etae.gr/article.asp?catid=22140


Περισσότερα για τη Διαχείριση Απορριμμάτων

Η ευρύτερη γεωγραφική περιοχή ενδιαφέροντος του Ομίλου αναδεικνύει σπουδαίες ευκαιρίες ανάπτυξης καθώς ούτε η Ελλάδα ούτε οι γείτονες χώρες (με εξαίρεση την Κύπρο) έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις για την διευθέτηση των ζητημάτων επεξεργασίας απορριμμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ. Η στρατηγική του Ομίλου εστιάζει στην παροχή λύσεων διαχείρισης απορριμμάτων φιλικών προς το περιβάλλον καλύπτοντας όλο το εύρος των διαθέσιμων μεθόδων. Επί του παρόντος σε αυτές περιλαμβάνονται ποικίλες υπηρεσίες. Από την κατασκευή και λειτουργία ΧΥΤΑ σε χώρες με μικρή ευαισθητοποίηση και εξοικείωση όσον αφορά τα περιβαλλοντικά ζητήματα έως την παροχή προηγμένων/ολοκληρωμένων λύσεων ανακύκλωσης και επεξεργασίας απορριμμάτων που ήδη εφαρμόζονται σε ανεπτυγμένα από περιβαλλοντικής άποψης κράτη της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, η αξιοποίηση των προϊόντων της ανακύκλωσης για την παραγωγή ενέργειας ή προς εμπορική εκμετάλλευση είναι στρατηγικής σημασίας.
Πρωτοπόρα έργα της ΗΛΕΚΤΩΡ:
  • Κατασκευή και λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας στερεών αστικών απορριμμάτων των περιοχών Λάρνακας και Αμμοχώστου στην Κύπρο, συνολικής δυναμικότητας 220.000 τόνων/έτος. Η χρηματοδότηση του έργου έγινε με επιδοτήσεις από το κράτος και ίδια κεφάλαια του αναδόχου (συμπεριλαμβανομένων δανειακών κεφαλαίων). Η περίοδος παραχώρησης ανέρχεται στα 10 έτη.
  • Ο σχεδιασμός, η κατασκευή, η χρηματοδότηση και η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης σύμμεικτων στερεών αστικών απορριμμάτων της πόλης Osnabruck στη Γερμανία, η οποία έχει δυναμικότητα 105.000 τόνους/έτος και χρησιμοποιεί την καινοτόμα τεχνολογία 'dry stabilat' της HERHOF. Η εταιρεία ειδικού σκοπού, η Herhof Recycling Osnabruck GmbH, έχει υπογράψει σύμβαση παραχώρησης 17 ετών με την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας για τη λειτουργία της μονάδας. Το έργο χαρακτηρίζεται ως Ιδιωτική Πρωτοβουλία Χρηματοδότησης (PFI).
  • Κατασκευή παρόμοιας μονάδας στο Βερολίνο (έργο "με το κλειδί στο χέρι") με δυναμικότητα επεξεργασίας 220.000 τόνων απορριμμάτων/έτος.
  • Κατασκευή παρόμοιας μονάδας στην πόλη του Trier (έργο "με το κλειδί στο χέρι") με δυναμικότητα 180.000 τόνους/έτος.
  • Κατασκευή και λειτουργία της μεγαλύτερης μονάδας βιοαερίου ΧΥΤΑ στην Ευρώπη (ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων) ισχύος 23,5 MW καθώς και κατασκευή και λειτουργία της μονάδας βιοαερίου του ΧΥΤΑ Ταγαράδων (5 MW). Η χρηματοδότηση και των δύο έργων έγινε μέσω δανειακών και ιδίων κεφαλαίων.
  • Κατασκευή και λειτουργία της μονάδας αποτέφρωσης ιατρικών αποβλήτων στην Αθήνα, με δυναμικότητα επεξεργασίας 30 τόνους/ημέρα.
  • Κατασκευή των μεγαλύτερων ΧΥΤΑ στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων εκείνων του Νομού Αττικής και Θεσσαλονίκης).
  • Κατασκευή και 10ετής λειτουργία του ΧΥΤΑ και της μονάδας επεξεργασίας στραγγισμάτων στην Πάφο της Κύπρου.
  • Κατασκευή και λειτουργία (6ετής σύμβαση) των μεγαλύτερων μονάδων επεξεργασίας στραγγισμάτων στην Ελλάδα (Φυλή και Άνω Λιόσια), με συνολική δυναμικότητα επεξεργασίας 755m3 την ημέρα.
  • Λειτουργία (6ετής σύμβαση) του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης & Κομποστοποίησης στην Αθήνα, συνολικής δυναμικότητας 300.000 τόνων/έτος.
  • Η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. υπέγραψε σύμβαση για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων (μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων & ΧΥΤΥ στο Νομό Ημαθίας, συνολικής δυναμικότητας 100.000 τόνων ετησίως).
  • Η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. μέσω Κοινοπραξίας με την ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. & ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., υπέγραψε σύμβαση παραχώρησης για το πρώτο έργο Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) όσον αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων στη Ρωσία. Το έργο δημοπρατήθηκε από την Κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης. Η δυναμικότητα της μονάδας είναι 350.000 τόνοι/έτος, ενώ ο χρόνος παραχώρησης ανέρχεται σε 30 έτη (συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής).
  • Η ΗΛΕΚΤΩΡ υπέγραψε συμβάσεις για δύο μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων μέσω Μηχανικής Βιολογικής Επεξεργασίας (ΜΒΕ συμπεριλαμβανομένου ΧΥΤΥ), στην Κροατία, συνολικής δυναμικότητας 190.000 τόνων ετησίως.
  • Η ΗΛΕΚΤΩΡ υπέγραψε σύμβαση έργου για Μονάδα ενεργειακής αξιοποίησης βιοαερίου εκλυόμενου από ΧΥΤΑ, στην Ιορδανία, δυναμικότητας έως 6MW.
http://www.etae.gr/article.asp?catid=22140&subid=2&pubid=13944994

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου