Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Γεωπολιτική και σκουπίδια 2 (Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα)!

 ... και ο νοων  νοειτο...


1). Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013.


(Εμείς τα λέγαμε)! Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πέτρος Τατούλης κάλεσε Χρυσαυγίτες στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου


Εμείς τα λέγαμε:

Tακίμια Χρυσή Αυγή και Τατούλης!

 Εδώ! 

Οδόφραγμα
Την απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη να προσκαλέσει στις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί το ΠΑΣΟΚ, που στήριξε τον συνδυασμό του στις εκλογές του 2010, να πάρει θέση.
Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, Κώστας Ζαχαριάς, Δημήτρης Κοδέλας και Θανάσης Πετράκος, με κοινή γραπτή δήλωσή τους, αναφέρουν ότι "εκτός από τον κ. Τζιτζικώστα τα ίδια έκανε και ο κ. Τατούλης στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου" αφού "κάλεσε τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής να παραβρεθούν στους εορτασμούς για την ιστορική επέτειο".
"Το ΠΑΣΟΚ του οποίου ήταν ο εκλεκτός στις περιφερειακές εκλογές του 2010, αλλά και τα στελέχη του, που είναι μέχρι και σήμερα συνεργάτες του, τι έχουν να πουν; Θα καταδικάσει το ΠΑΣΟΚ τον κ. Τατούλη και θα ζητήσει την παραίτησή του;" ερωτούν οι τρεις βουλευτές.
Για το ίδιο θέμα ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου Βαγγέλης Γούργαρης κατέθεσε επερώτηση στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, από τον οποίο ζητά εξηγήσεις για τη στάση αυτή της περιφέρειας.
Στην επερώτηση, ο κ. Γούργαρης επισημαίνει, μεταξύ άλλων πως, "παρότι ζητήσαμε και σε προηγούμενη επερώτησή μας να μην προσκαλείται η ναζιστική εγκληματική οργάνωση σε εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια, παρότι αυτό ζητήθηκε και από συμβούλους άλλων παρατάξεων κατά τη συζήτηση για τη Χρυσή Αυγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εσείς συνεχίζετε να τους προσκαλείτε" και προσθέτει:
"Προκαλεί η επιμονή σας να ενημερώνετε και να προσκαλείτε στις εκδηλώσεις της περιφέρειας Πελοποννήσου τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η Περιφέρεια για άλλη μια φορά και παρά τις εξελίξεις που αποκαλύπτουν τον ρόλο της Χρυσής Αυγής, προσκαλεί τα στελέχη της να παραβρεθούν στους γιορτασμούς για την επέτειο της 28ης Οκτώβρη".
Η απάντηση Τατούλη: Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κατ’ επάγγελμα επικοινωνιστές δημοσιολόγοι
Σκληρή ήταν η απάντηση του Πέτρου Τατούλη.  "Θέλετε να κάνετε μόνο επικοινωνιακό σαματά! Όταν είπα ότι πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ, εσείς σιωπούσατε επιδεικτικά!" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
"Οι κύριοι βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν αυτήν την στιγμή τον πόλεμο του συμμορίτη, που τόσο καλά γνωρίζουν, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ψεύτικες εντυπώσεις. Όταν έκανα την δήλωση κατά τα επεισόδια του Μελιγαλά  προκειμένου να κηρυχθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, εκείνοι σιωπηλοί, είχαν το κεφάλι τους βουτηγμένο στην λάσπη, σαν τη στρουθοκάμηλο. Μας έχουν συνηθίσει άλλωστε σε επικοινωνιακά τσιτάτα, σαν αυτό του προέδρου τους, του κ. Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε μετά από ημέρες ότι η ΧΑ δεν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, αλλά ενώπιον του νόμου! Φαίνεται ότι αυτή η φράση ακουγόταν καλύτερα ως σύνθημα για τους κατ’ επάγγελμα επικοινωνιστές δημοσιολόγους, που καταγγέλλουν ετεροχρονισμένα και σιωπούν όταν οφείλουν να μιλήσουν", υπογραμμίζει ο κ. Τατούλης.
"Η περιφρούρηση της Δημοκρατίας απαιτεί παρρησία λόγου και καθαρότητα πολιτικών θέσεων, την οποία οι συγκεκριμένοι κύριοι δεν μπορούν να καταθέσουν στο δημόσιο διάλογο, διότι δεν διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά, παρά εμμένουν να ασχολούνται ιδιοτελώς με πρωτόκολλα, απλώς και μόνο για να κάνουν λίγο επικοινωνιακό σαματά" προσθέτει.

http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/10/28_29.html


2). Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013


Προς Τατούλη και ΤΕΡΝΑ: Δύο απλά ερωτήματα για τα σκουπίδια Πελοποννήσου

1. Ποίο το κόστος κατασκευής των μονάδων διαχείρισης της τεχνολογίας που επιλέξατε στις άλλες χώρες (π.χ. Ισπανία και Βουλγαρία);

2. Ποίο το κόστος λειτουργίας τους ανά τόνο σε άλλες χώρες (π.χ. Ισπανία και Βουλγαρία);

Θα μάθουμε, είτε απαντήσετε είτε όχι

Οι περαστικοί...

http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/10/blog-post_96.html



3). Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013


Το σκάνδαλο με τις ΣΔΙΤ στη διαχείριση των απορριμμάτων - Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ


Εν κρυπτώ προωθεί η κυβέρνηση τις μονάδες επεξεργασίας 

Με ταχείες και εν κρυπτώ διαδικασίες προωθεί η κυβέρνηση τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την επεξεργασία σύμμεικτων απορριμμάτων σε κεντρικές μονάδες εισαγόμενης τεχνολογίας. Με τον σχεδιασμό κυβέρνησης και τρόικας δεσμεύονται πολύτιμοι οικονομικοί πόροι  υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων για εισαγόμενες τεχνολογίες, υποσκάπτεται η πρόληψη και η διαλογή στη πηγή και η ανάπτυξη του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού.
  
Αναλυτικά η ερώτηση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων»:





Η συγκυβέρνηση υπό τις οδηγίες της task force και του Φούχτελ προωθεί σε εθνικό επίπεδο,  με  ταχείες και εν κρυπτώ διαδικασίες, τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την επεξεργασία σύμμεικτων απορριμμάτων σε κεντρικές μονάδες εισαγόμενης τεχνολογίας με σκοπό την ενεργειακή αξιοποίηση. Με την κατάλυση των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών η τοπική αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σε καθαρά εισπρακτικό μηχανισμό στην υπηρεσία επιχειρηματικών συμφερόντων που ετοιμάζονται να λεηλατήσουν το δημόσιο πλούτο, τα λαϊκά εισοδήματα και με τη διαχείριση των απορριμμάτων, εκτοξεύοντας τα δημοτικά τέλη στα ύψη.



Είναι ήδη σε εξέλιξη 13 Διαγωνισμοί, Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησος , Αιτωλοακαρνανία, Σέρρες, Ηλεία, Αχαΐα, τέσσερις (4) διαγωνισμοί στην Αττική, Ήπειρος, Κέρκυρα και πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η ένταξη στις ΣΔΙΤ  της Μονάδας επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη.


  


Την ίδια ώρα ανακοινώνεται, μέσω του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ κ. Καλαφάτη και προέδρου της διυπουργικής επιτροπής για την εφαρμογή του σχεδιασμού διαχείρισης των αποβλήτων, ότι "η αναθεώρηση του εθνικού σχεδιασμού θα γίνει μέσα στους επόμενους λίγους μήνες" και ότι θα προχωρήσει  "το πρόγραμμα πρόληψης αποβλήτων".





Κατά την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων (17/5/2013) και όχι μόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανέδειξε το μεγάλο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο της διαχείρισης απορριμμάτων που προωθείται με τις ΣΔΙΤ. Εφαρμόζονται παρωχημένοι σχεδιασμοί που καταρτίστηκαν ερήμην των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών, δεσμεύονται πολύτιμοι οικονομικοί πόροι  υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων για εισαγόμενες τεχνολογίες, υποσκάπτεται η πρόληψη και η διαλογή στη πηγή και η ανάπτυξη του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού. Επί πλέον καταθέσαμε την Έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, 20/2012, που θέτει σε αμφισβήτηση την υποστήριξη υποδομών επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων και επισημάναμε το σοβαρό ενδεχόμενο  να αμφισβητηθεί η χρηματοδότηση από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. 





Ο ισχυρισμός που επιχειρείται από μέρους της συγκυβέρνησης, ότι όλα αυτά αφορούν τη νέα προγραμματική περίοδο (2014-2020),  απλά επιβεβαιώνει την αγωνία της συγκυβέρνησης να απορροφήσει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ενδεικτικά για την περίπτωση της Αττικής,  όπου και το μεγαλύτερο οικονομικό αντικείμενο,  αρκεί να αναφέρουμε την κυβερνητική απόφαση ότι «τα έργα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων θα χρηματοδοτηθούν και στη Νέα Προγραμματική Περίοδο" (ανακοίνωση Περιφερειάρχη Αττικής στην 5η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, 25.9.13).


  


Η κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται και αναφορικά με την παράλειψη της διαβούλευσης στα σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων. Το ίδιο το ΥΠΕΚΑ, με έγγραφό του στις 15/5/2013, που ήρθε στη μόνιμη επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής (21.5.2013), υποδεικνύει στους φορείς: «Σημειώνεται η ιδιαίτερη έμφαση που δίδεται από την Οδηγία 2008/98/ΕΚ (άρθρο 31 οδηγίας και άρθρο 32 Ν.4042/2012) στη συμμετοχή του κοινού κατά την εκπόνηση των σχεδιασμών και την πρόσβαση σε αυτούς μετά την εκπόνησή τους». Στη πράξη όμως κάνει άλλα! Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η εξέλιξη του διαγωνισμού της ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ούτε τα στοιχεία της προσφοράς του προσωρινού αναδόχου, ούτε τα στοιχεία των μελετών παρότι  έχουν υποβληθεί από 30 Σεπτεμβρίου.





Όμως,  η οδηγία πλαίσιο 2008/98 ΕΚ «για τα απόβλητα» που επιδιώκει να μετεξελίξει την ΕΕ σε μια «κοινωνία της ανακύκλωσης», με βασικό στόχο την αποφυγή της δημιουργίας αποβλήτων και την επαναχρησιμοποίηση των υλικών. Το άρθρο 29 της οδηγίας απαιτεί τη δημιουργία προγραμμάτων πρόληψης της δημουργίας αποβλήτων, με στόχο να διαρραγεί ο δεσμός μεταξύ οικονομκής ανάπτυξης και περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συνδέονται με την δημιουργία αποβλήτων. Με αυτόν τον στόχο κατά νου, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη, μεταξύ των άλλων να δημιουργήσουν Σχέδια Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων ως τον Δεκέμβριο του 2013.


Με το Νόμο 4042/2012 (ΦΕΚ24/Α/13.02.2012) ενσωματώθηκε στο εθνικό μας δίκαιο  η Οδηγία 2008/98 ΕΚ.


Στο Άρθρο 58 Μεταβατικές διατάξεις, στην παράγραφο 2, αναφέρεται : «2.Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εκπονεί μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2013, προγράμματα πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων».


Τέλος, θυμίζουμε, ότι κατά την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων (17/5/2013), ο Αν. Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Καλαφάτης δεσμεύτηκε για ευρεία διαβούλευση  του  εθνικού σχεδίου  για την πρόληψη για την δημιουργία αποβλήτων.


  
Μετά από τα παραπάνω και έχοντας υπόψη ότι το ΥΠΕΚΑ υποχρεούται να καταρτίσει μέχρι την 12η Δεκεμβρίου 2013 προγράμματα πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων.








1. Με την  οικ. 104390/30-4-13 Απόφαση Γεν. Γρ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΚΑ ( ΑΔΑ: ΒΕΝΕ0-ΟΨΖ) ανατέθηκε το έργο «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων» συνολικού προϋπολογισμού σαράντα τριών χιλιάδων εξακοσίων εξήντα πέντε ευρώ (43.665,00 ευρώ) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.


2. Σύμφωνα με το τεύχος πρόσκλησης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την επιλογή  Αναδόχου του Έργου «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων» (ΑΔΑ: ΒΕΥΘ0-ΘΗΒ, Απόφαση  του Γεν. Γρ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΚΑ), προβλέπεται " Διάρκεια του Έργου: 6 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης".


3. Αναφορικά με τα Παραδοτέα του Έργου και τις  χρονικές απαιτήσεις προβλέπονται ειδικότερα:


4.1 .Παραδοτέο 1: Μεθοδολογία Εκπόνησης του Έργου. Θα παραδοθεί ένα (1) μήνα μετά την υπογραφή της σύμβασης.


4.2. Παραδοτέο 2: Ανάλυση Υφιστάμενης Κατάστασης. Θα παραδοθεί δύο (2) μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης.


4.3. Παραδοτέο 3: Ορισμός Προτεραιοτήτων και Στόχων. Θα παραδοθεί τρεις (3) μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης.


Και επειδή


1. Οι δράσεις πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων, κατά την τεχνική, οικονομική και κοινωνική τους διάσταση, συνιστούν μέρος του συστήματος διαχείρισης και επηρεάζουν  και επηρεάζονται από  τις λοιπές συνιστώσες  αυτού.


2. Η αποσπασματική ανάληψη τοπικών δράσεων  πρόληψης ή και διαλογής στη πηγή  δεν  διασφαλίζει ούτε την επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων ούτε πολύ περισσότερο την αξιοποίηση των οικονομικών πόρων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος.


3. Οι σε εξέλιξη ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων αναμένεται να διαμορφώσουν καθοριστικά το σύστημα διαχείρισης  στα πλαίσια των προϋφιστάμενων σχεδιασμών οι οποίοι χρήζουν αναθεώρησης.


4. Η ενημέρωση και συμμετοχή του κοινού στη λήψη αποφάσεων  για τα σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων είναι υποχρέωση της πολιτείας (άρθρο 31 οδηγίας 98/2008  και άρθρο 32 Ν.4042/2012) και ως εκ τούτου προϋπόθεση  για την υλοποίησή τους .





Ερωτάται ο κ. Υπουργός:








1. Τι έχει πράξει η Κυβέρνηση  για την Αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων;








2.  Ποια είναι η μέχρι σήμερα εξέλιξη στην υλοποίηση του έργου  «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων» και ποιο το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση αυτού;








3. Ποιες συγκεκριμένες δράσεις διαβούλευσης  έχουν έως σήμερα αναληφθεί κατά την υλοποίηση του έργου «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων»;








4. Ποιες είναι οι προθέσεις της  Κυβέρνησης για την δημόσια διαβούλευση  προκειμένου για την έγκριση του  έργου «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων»;








5. Ποιες ενέργειες και δράσεις έχει ή και προτίθεται να αναλάβει η κυβέρνηση και με ποιους όρους  σχεδιάζει την ενσωμάτωση των προβλέψεων του «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου  Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων», στις ΣΔΙΤ που είναι ήδη σε εξέλιξη  για την υλοποίηση  των  περιφερειακών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων ;











Οι ερωτώντες και αιτούντες βουλευτές:








Χαρά Καφαντάρη


Αποστόλης Αλεξόπουλος


Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου


Γιώργος Βαρεμένος


Νίκος Βούτσης


Ιωάννα Γαϊτάνη


Όλγα Γεροβασίλη


Έφη Γεωργοπούλου


Βαγγέλης Διαμαντόπουλος


Θοδωρής Δρίτσας


Παναγιώτα Δριτσέλη


Αικατερίνη Ιγγλέζη


Χρήστος Καραγιαννίδης


Δημήτρης Κοδέλας


Σταύρος Κοντονής


Παναγιώτης Κουρουμπλής


Βασίλης Κυριακάκης


Κώστας Μπάρκας


Γιώργος Πάντζας


Θανάσης Πετράκος


Ιωάννης Σταθάς


Αφροδίτη Σταμπουλή


Δημήτρης Στρατούλης


Μαρία Τριανταφύλλου


Δέσποινα Χαραλαμπίδου


Βασίλης Χατζηλάμπρου

αναδημοσίευση από left.gr

http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1563.html



4). Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013


Tακίμια Χρυσή Αυγή και Τατούλης!


... τα γεγονότα χωρίς σχολιασμό...


1. Το Φεβρουάριο του 2013 ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πατσαρίνος της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»,  κατέθεσε ερώτηση-καταγγελία εναντίον του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου (μικρού) Πετράν Τατούλη για αδιαφάνεια και (οικονομική) διαπλοκή (βλέπε εδώ).



2. Από τα τέλη του Ιουλίου του 2013 οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου προετοιμάζονται να καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή κινούμενοι στο πνεύμα της ερώτησης-καταγγελίας του Νίκου Πατσαρίνου.


3. Στις 14 Αυγούστου 2013 ο Χρυσαυγίτης... Μπούκουρας καταγγέλλει τον (μικρό) Πέτρο (βλέπε εδώ και εδώ). 


4. Στις 23 Αυγούστου 2013 οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου (ΚΩΣΤΑΣ  ΖΑΧΑΡΙΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΚΟΔΕΛΑΣ  ΚΑΙ  ΘΑΝΑΣΗΣ  ΠΕΤΡΑΚΟΣ) με Δελτίο Τύπου (KOINH  ΔΗΛΩΣΗ-ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ) ξεβρακώνουν τον (μικρό) Πετράν 
της Πελοποννήσου  (βλέπε εδώ).



5. Επίσης, στις  23 Αυνούστου 2013  ο ( μικρός) Πετράν της Πελοποννήσου  με δήλωσή του, σε μια κρίση μεγαλείου,
επιτίθεται στον Α. Τσίπρα - σιγά που Αυτός ο Ύψιστος θα έδινε αξία σε τρεις βουλευτάκους - και εξισώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή - πιστός σκύλος της Σαμαρικής θεωρίας περί των άκρων (βλέπε εδώ καιεδώ).








6. Στη χρονική και αιτιώδη σχέση των γεγονότων  αν προστεθεί και η αδιάφορη έως εχθρική στάση της Χρυσής Αυγής για το περιβάλλον (βλέπε θέση  της για χρυσό στη Χαλκιδική εδώ) αποδεικνύεται ο προβοκατόρικος ρόλος της και σε αυτή την περίπτωση








7.  Ο προβοκατόρικος ρόλος της Χρυσής Αυγής με αντικειμενικό σκοπό τη στήριξη του μικρού Πετράν γίνεται ξεκάθαρος και στον πιο δύσπιστο στις 23 Αυγούστου 2013 με την επίσκεψη του Μπούκουρα στα γραφεία της ΤΕΡΝΑ  (Βλέπε εδώ  και  εδώ και  εδώ).  Στο ολιγόλογο Δελτίο Τύπου της Χρυσής Αυγής που ακολουθεί  εξαφανίζονται οι καταγγελίες περί οικονομικής  διαπλοκής της οικογένειας Τατούλη και το τεράστιο σκάνδαλο Τατούλη στην διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου παραπληροφοριακά υποβαθμίζεται στο αν γίνει ή δεν γίνει μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στα Δερβενάκια (βλέπε εδώ) !









8. Στο υποθετικό ερώτημα αφελών ακροδεξιών στο πώς η  Χρυσή Αυγή στηρίζει το <<αντεθνικό στοιχείο>> μικρό Πετράν (π.χ. η κοινή του θέση με τους γαπ τον μικρό και τη Δαμανάκη υπέρ του χασισιού στις γλάστρες ή οι κολεγιές του με το Ισραήλεδώ και εδώ και εδώ), τους απαντάμε ότι πάντα οι χρυσαυγουλίτες  στήριξαν τις μεγάλες επιλογές της κατοχικής τρόικας ενάντια σε ό,τι αυτοί λένε πατρίδα και Έθνος (π.χ., βλέπε εδώ και εδώ) - και η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μεγάλη επιλογή για τους τροϊκανούς.








9. Άλλωστε, η  Χρυσή Αυγή στήθηκε από τους ημιπαρακρατικούς μηχανισμούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (π.χ., βλέπε εδώ) και την χρηματοδοτούσαν επί δεκαετίες (π.χ., βλέπε εδώ).



 




1Ο. Επί πλέον, ας μην ξεχνάμε την άμεση συνεργασία που είχαν τουλάχιστον μια φορά ο μηχανισμός Τατούλη με τον μηχανισμό της Χρυσής Αυγής (βλέπε εδώ)




11. Τελευταίο... αλλά όχι ιδρωμένο: Ο Μητσοτακικός Τατούλης και η φωτογραφία του πληροφοριακού μας άρθρου!!!





Οδόφραγμα

http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/09/t_5.html




5). 07/02/2013 01:26 

Στην πρωτεύουσα του Ισραήλ ο Π. Τατούλης


Στη 19η International Mediterranean Tourism Market, που διεξήχθη το τελευταίο διήμερο,  συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στόχος της Περιφέρειας ήταν να προσεγγίσει την αγορά του Ισραήλ, μια νέα δυναμική αγορά που έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου
Στο πλαίσιο της πρώτης μέρας το περίπτερο επισκέφθηκαν tour operators, θεσμικοί εκπρόσωποι των τουριστικών αρχών του Ισραήλ και πλήθος πολιτών, οι οποίοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την αγορά της Πελοποννήσου.
Επιπρόσθετα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή του υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ, Noaz Bar Nir.
Σκοπός της συνάντησής τους ήταν η συμφωνία- πλαίσιο ανάμεσα σε Ισραήλ και Πελοπόννησο για τη δημιουργία μόνιμης συνεργασίας πάνω σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης. Επίσης, η συνεργασία με τη μορφή εταιρικής σχέσης εν όψει των νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Μεσογείου για την περίοδο 2014 - 2020.
Ο κ. Τατούλης τόνισε, μεταξύ άλλων, στον κ. Bar Nir ότι η Πελοπόννησος είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός, με ξενοδοχειακές υποδομές υψηλού επιπέδου, με έμφαση στην υψηλή ποιότητα υπηρεσιών εστίασης και φιλοξενίας.
Χθες, η Περιφέρεια είχε προγραμματίσει, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, παρουσίαση σε ειδικό κοινό (tour operators, retailers, πελάτες) του τουριστικού προϊόντος, αλλά και των εμπειριών που θα αποκομίσει κάποιος επισκεπτόμενος την Πελοπόννησο.

http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB-%CE%BF-%CF%80-%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82




6).Πηγή: ΑΠΕ  24/07/12-21:44
Με τον πρέσβη του Ισραήλ συναντήθηκε ο Πέτρος Τατούλης
Το Τελ Αβίβ θα επισκεφτεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ύστερα από πρόσκληση που δέχτηκε από τον πρέσβη του Ισραήλ, Αριε Μέκελ, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα.
Η επίσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ετήσιας εκδήλωσης που διοργανώνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε μετά το τέλος της συνάντησης, αποδεχόμενος την πρόσκληση, ότι αυτή η επίσκεψη θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ του Ισραήλ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία αποτελεί ελκυστικό προορισμό υποδοχής Ισραηλινών τουριστών στα απαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπία της.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κοινή υπήρξε η διαπίστωση του κ. Τατούλη και του κ.Μέκελ, ότι «οι δυνατότητες συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ισραήλ, στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και της ενέργειας, είναι ιδιαίτερα ελκυστικές επιχειρηματικά και παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα για βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα, ανάπτυξης και αμοιβαίου οφέλους».

Ο περιφερειάρχης αναφορικά με τη συνεργασία στον τομέα της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας, σημείωσε την αυξημένη τεχνογνωσία, αλλά και τις καινοτομίες που έχει να επιδείξει το Ισραήλ, οι οποίες όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μπορούν να βρουν εφαρμογή στα ιδιαίτερα εδάφη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στον τομέα του πολιτισμού, ο περιφερειάρχης και ο Ισραηλινός πρέσβης διατύπωσαν την κοινή άποψη ότι «η Μεσόγειος αποτελεί ενιαίο πολιτιστικά χώρο» και ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου από κοινού με το Ισραήλ έχουν τη δυνατότητα ανάδειξής του, αλλά και δημιουργίας σύγχρονου πολιτιστικού μεσογειακού αποθέματος».
Για τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας η οποία θα οργανώσει ανταλλαγές εκπροσώπων των δύο πλευρών και θα καθορίσει τα χρονοδιαγράμματα και τους στόχους.
http://www.express.gr/news/finance/629661oz_20120724629661.php3


7). Πέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2013 02:00
Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Ισραήλ 
Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Ισραήλ
Θετικά για τον τουρισμό και τον πολιτισμό της Περιφέρειας ήταν τα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Μεσογειακού Τουρισμού που πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ.
Μετά από σειρά επισκέψεων με φορείς και αιρετούς των πόλεων Χάιφα και Άκκο (Άκρα) του Ισραήλ, ο περιφερειάρχης Πελ/σου Π. Τατούλης συμφώνησε την ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού μεταξύ της Περιφέρειας και των προαναφερθέντων πόλεων.
Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση που είχε με τον αντιδήμαρχο Διεθνών Σχέσεων της Χάιφα και πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης «Haifa Economic Corporation» Eleizer Kulas, ο περιφερειάρχης αποδέχθηκε την πρόταση συνεργασίας πάνω στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, αλλά και σε γενικότερα ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης. 
Στον κ. Τατούλη παρουσιάστηκε το μοντέλο καινοτομίας υψηλής τεχνολογίας που λειτουργεί στην πόλη της Χάιφα, στο πλαίσιο της θερμοκοιτίδας Haifa High Tech Acceleration Center, ενώ με τη σειρά του ο περιφερειάρχης ανέλυσε την πρόταση της Περιφέρειας για την ανάπτυξη Τεχνολογικού πάρκου στην Πελοπόννησο. Τελικά, συμφωνήθηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο πλευρών πάνω στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, ενώ έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη κοινών δράσεων στον τουρισμό, δεδομένου ότι η Χάιφα αποτελεί διαχρονικά σημαντικό εμπορικό λιμάνι στο χώρο της Μεσογείου.
Παράλληλα, κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε ο περιφερειάρχης με το δήμαρχο Simon Lakri, δημοτικούς συμβούλους και στελέχη του Δήμου Άκκο, συμφωνήθηκε η σύνδεση της περιφέρειας Πελοποννήσου με τη συγκεκριμένη πόλη. Ο κ. Τατούλης πρότεινε τη συνεργασία των δύο πλευρών στα θέματα του πολιτισμού για ανάπτυξη ανταλλαγών και κοινών δράσεων στο μέλλον, ενόψει της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των νέων προγραμμάτων για το χώρο της Μεσογείου. Αφού τόνισε την ιστορική σημασία του λιμανιού και του κάστρου της πόλης του Άκκο, πρότεινε την ιστορική διασύνδεσή τους με τα λιμάνια και τα κάστρα της Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του δικτύου που προτίθεται να αναπτύξει η Περιφέρεια στο χώρο της Μεσογείου. 
Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, στο περίπτερο της Περιφέρειας στο χώρο της έκθεσης, σε ξεχωριστές εκδηλώσεις• στην πρώτη για τους δημοσιογράφους του τουρισμού και στη δεύτερη για τους επαγγελματίες του τουρισμού, tour operators, ξενοδόχους, ταξιδιωτικά γραφεία και θεσμικούς φορείς.
Το περιφερειάρχη συνοδεύουν ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης Θεοφάνης Στεφανόπουλος, καθώς και ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Αριστοτέλης Γκανάς. - See more at: http://lakonikos.gr/plus/item/32271-protokollo-sunergasias-metaxu-perifereias-kai-israilantallagi-technognosias-kai-diakratiki-sunergasia-se-themata-tourismou#sthash.rZbQ11Be.dpuf






8). 04/11/2013
Συμφωνία επένδυσης 100 εκ. ευρώ στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

 
Σε συμφωνία για την επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ από το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο York Capital στον ενεργειακό όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ήλθαν οι δύο εταιρείες.

Η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση του 9,99% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας, καθώς και την εξαγορά ποσοστού 3% στη θυγατρική της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Η York Capital είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης στον κόσμο, καθώς διαχειρίζεται περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ διαθέτει γραφεία σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Χονγκ Κονγκ.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/245245/sumfonia-ependusis-100-ek-euro-stin-gek-terna/#ixzz3YXRWcczW
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook





9). 20/04/2015

 Κοινά αεροπορικά γυμνάσια για Ελλάδα – Ισραήλ – ΗΠΑ

F-16 Θέμα


Μεγάλη στρατιωτική άσκηση στον ελληνικό εναέριο χώρο, με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών τηςΕλλάδας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 20 έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015.
Πρόκειται για τη Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας με την κωδική ονομασία «Ηνίοχος 2015», που θα διεξαχθεί σε συνδυασμό με την άσκηση «Αστραπή» του Πολεμικού Ναυτικού.
Οι Ισραηλινοί θα συμμετάσχουν με αεροσκάφη F-16, τα οποία μετασταθμεύουν στην Ανδραβίδα, ενώ οι ΗΠΑ με αεροσκάφη και πλοία που χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου.
Επίσης, άλλες αμερικανικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στην περιοχή της Λάρισας και με τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουν θα συνεργαστούν με τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, αλλά και της Ισραηλινής Αεροπορίας, στην εξουδετέρωση επίγειων στόχων μέσω της από εδάφους κατάδειξής τους.
Στην Πελοπόννησο, οι Ισραηλινοί θα ασκηθούν για ακόμη μια φορά σε αποστολές έρευνας διάσωσης σε πεδίο μάχης, ενώ τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη θα κάνουν «βυθίσεις» και εικονικές προσβολές ακριβείας κατά επίγειων στόχων.
Από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, θα συμμετάσχουν όλοι οι διαθέσιμοι τύποι των αεροσκαφών και ελικοπτέρων της, ενώ θα υπάρξει και διακλαδική συνεργασία με ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού. Θα συμμετάσχουν ακόμη και ειδικές Μονάδες του Στρατού Ξηράς.
* Από το ένθετο ΜΑΡΣ που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ το Σάββατο 18/04/2015.
πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi (αρχείο)
http://www.paraskhnio.gr/koina-aeroporika-gymnasia-gia-ellada/



Διεύρυνση αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Ισραήλ

Ως ιδιαίτερα «παραγωγική», όσον αφορά την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, αποτιμάται η επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου Σιμόν Πέρες στην Αθήνα. Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ετέθησαν οι βάσεις για πολύπλευρη διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, συμμετείχε στις περισσότερες από τις συναντήσεις που είχε ο κ. Πέρες.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, λοιπόν, η αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας συμφωνήθηκε υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που διαμορφώνουν στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου οι εξελίξεις στη Συρία. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει διπλωματική πηγή, «όποιος διαθέτει φρεγάτα τη στέλνει στην περιοχή». Στη λεκάνη της νοτιοανατολικής Μεσογείου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολεμικών πλοίων, καθώς υπάρχει έντονο διεθνές ενδιαφέρον γύρω από τη Συρία, ενώ δεν είναι άσχετο και με την ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής και την ανάδειξή της σε ένα νέο πεδίο ιδιαίτερου ενεργειακού ενδιαφέροντος.
Στην κατεύθυνση αυτή, η διαμόρφωση ενός ενιαίου αμυντικού «τόξου» μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου και Ισραήλ κρίνεται εξαιρετικά σημαντική για τη σταθερότητα της περιοχής. Ετσι, τον Σεπτέμβριο πρόκειται να επαναληφθούν τα κοινά γυμνάσια Ελλάδας - Ισραήλ και μάλιστα, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, με αναβαθμισμένα σενάρια, τα οποία ήδη έχουν επεκταθεί από την Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό. Συμφωνήθηκε, επίσης, λόγω των εξελίξεων, η αναβάθμιση της συνεργασίας για ανταλλαγή πληροφοριών.
Αμυντικά συστήματα
Ιδιαίτερη σημασία δίδει η Αθήνα, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας, στη συνεργασία για αμυντικά συστήματα. Τέλη Αυγούστου αναμένεται στη χώρα μας ο διευθυντής Εξοπλισμών του Ισραήλ, Shymaya Avieli, με ευρεία ατζέντα θεμάτων. Και οι δύο πλευρές ενδιαφέρονται για υλοποίηση προγραμμάτων συμπαραγωγής αμυντικών συστημάτων, με το Ισραήλ να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για ΕΑΣ και ΕΑΒ. Πολύ κοντά φαίνεται ότι βρίσκεται η συμφωνία για συμπαραγωγή οβίδων για τεθωρακισμένα οχήματα. Επιπλέον, από ισραηλινής πλευράς, όπως αναφέρουν πηγές του ΥΕΘΑ, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνεργασία και στον ναυπηγοεπισκευαστικό αμυντικό τομέα. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, το Ισραήλ στρέφεται στην ενίσχυση της αμυντικής δύναμής του στη θάλασσα. Ενδεχομένως μια συμφωνία σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να βοηθήσει και στην επίλυση του ζητήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που παραμένει σε εκκρεμότητα.
Προς αύξηση της θητείας
Ενα άλλο θέμα που συζητήθηκε στη διάρκεια της επίσκεψης Πέρες, από κοινού με τους κ. Παναγιωτόπουλο και τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, είναι η εισαγωγή από το Ισραήλ «τεχνογνωσίας» σε σχέση με τη στρατιωτική θητεία. Η επιμήκυνση της στρατιωτικής θητείας έχει προς το παρόν παγώσει. Ωστόσο, όπως αναφέρουν κύκλοι του ΥΕΘΑ, αυτό έγινε προκειμένου να μελετηθεί το θέμα καλύτερα, καθώς, τελικά, η αύξηση διάρκειας της θητείας θεωρείται αναπόφευκτη, δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την κάλυψη των αμυντικών αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό που επιδιώκουν στο ΥΕΘΑ είναι να διασφαλίσουν εκείνους του όρους που θα περιορίσουν τις αντιδράσεις στην αύξηση της θητείας, με σκοπό να μη θεωρείται αυτή χαμένος χρόνος. Ετσι, σχεδιάζουν να ενσωματώσουν διάφορες δυνατότητες κατάρτισης για τους στρατευμένους και διευκολύνσεις για ολοκλήρωση μεταπτυχιακών σπουδών παράλληλα με τη θητεία. Στο θέμα αυτό εκτιμάται ότι θα βοηθήσει η ανάλυση του τρόπου που διαχειρίζεται το Ισραήλ τη μεγάλης διάρκειας στρατιωτική θητεία που υποχρεούνται να υπηρετήσουν οι νέοι και οι δυνατότητες που τους δίδονται παράλληλα με αυτή.
http://www.kathimerini.gr/465294/article/epikairothta/politikh/dieyrynsh-amyntikhs-synergasias-meta3y-elladas---israhl



11). 03/12/2014

Στο Ισράηλ για αεροπορικά γυμνάσια πέντε ελληνικά F-16

Στο Ισράηλ για αεροπορικά γυμνάσια πέντε ελληνικά F-16

Ξεκινά την Κυριακή κοινή άσκηση της 330 Μοίρας με την 107 μοίρα της ισραηλινής αεροπορίας, στην αεροπορική βάση Ovda - Μαζί επισκέπτεται τη χώρα και ο αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς - Στο Ισραήλ θα μετασταθμεύσουν πέντε μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 - Μεταβαίνει επίσης κλιμάκιο 49 χειριστών, αξιωματικών και υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας  

Συνεχίζεται και ενισχύεται η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ. Από την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου και για πέντε ημέρες, Έλληνες πιλότοι από την 330 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο θα κάνουν κοινά αεροπορικά γυμνάσια με συναδέλφους τους από την 107 μοίρα της ισραηλινής αεροπορίας΄.




Επίσκεψη στο Ισραήλ πρόκειται να πραγματοποιήσει τις ίδιες ημέρες και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, από την Κυριακή 7 έως και την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ 2014.

 
Για το σκοπό αυτό, 49 χειριστές, μηχανικοί και άλλοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Μοίρας «Κεραυνός» μεταβαίνουν στην αεροπορική βάση Ovda στο Ισραήλ, όπου θα μετασταθμεύσουν επίσης πέντε ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 Block 30. 


 
Οι αεροπορικές ασκήσεις των Ελλήνων με τους Ισραηλινούς πιλότους, που στις τελευταίες διεθνείς ασκήσεις με την επωνυμία «Blue Flag» καταλαμβάνουν συνήθως τις δύο εκ των τριών πρώτων θέσεων, θα διαρκέσουν από την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014.


 
Η συνεκπαίδευση της 330 Μοίρας με την 107 μοίρα της ισραηλινής αεροπορίας εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ 2014. 




http://www.protothema.gr/greece/article/431494/sto-israil-gia-aeroporika-gumnasia-pede-ellinika-f-16/

Γιατί είναι ιστορικής σημασίας οι δηλώσεις Ρουπακιώτη για το χτύπημα στη Χ.Α.!




12). 19.11.2014  
Αγωγός φυσικού αερίου με συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου

Την άμεση συμμετοχή του στην επιλογή προώθησης των ενεργειακών φυσικών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του αγωγού East Med Pipeline, αλλά και στην κατασκευή του ίδιου του αγωγού, ζήτησε το Ισραήλ, δια στόματος του Ισραηλινού υπουργού Ενέργειας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΠΕΚΑ) της Ελλάδας Ιωάννης Μανιάτης.
Ο East Med Pipeline, με τη συμμετοχή της Edison, από τα θαλάσσια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου θα επεκταθεί στην Κύπρο, την Κρήτη, στη συνέχεια στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και Ήπειρο και θα συναντήσει, τελικά τον ελληνοϊταλικό αγωγό IGI (διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδα- Ιταλία).

Συμμετέχοντας στη διάσκεψη υψηλού επιπέδου στη Ρώμη με θέμα «Κτίζοντας μια ευρωμεσογειακή ενεργειακή γέφυρα- Η στρατηγική σημασία των ευρωμεσογειακών δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της ενεργειακής ασφάλειας», ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μίλησε για σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ.

«Ανοίγει μια νέα σελίδα στο ενεργειακό γίγνεσθαι της ευρύτερης περιοχής» τόνισε ο κ. Μανιάτης, προσθέτοντας ότι συναντήθηκε χθες βράδυ με τους ομολόγους του της Κύπρου, Γιώργο Λακκοτρύπη και του Ισραήλ, Σιλβάν Σαλόμ, όπως και με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα ενέργειας, Μάρος Σέφτσοβιτς.

«Κατά τη συνεργασία αυτή, ο Ισραηλινός υπουργός ζήτησε και συμφωνήσαμε να συμμετάσχει άμεσα η χώρα του στον αγωγό East Med Pipeline» όπως τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης. Πρόκειται για τον αγωγό – αποτέλεσμα συνεργασίας της Ελλάδας και της Κύπρου, ο οποίος, με τη νέα αυτή εξέλιξη θα μπορεί να μεταφέρει αέριο από τα κοιτάσματα του Ισραήλ, προς την Ευρώπη.

«Με τον Κύπριο και τον Ισραηλινό ομόλογό μου, κάναμε επίσης γνωστή τη βούλησή μας να οργανωθεί άμεσα συνάντηση στις Βρυξέλλες, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η σημαντικότατη πρωτοβουλία για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, στην οποία επιθυμούμε να συμμετάσχει και η Ιταλία. Ο νέος αυτός αγωγός εξασφαλίζει μια νέα πηγή τροφοδοσίας, που είναι τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου» πρόσθεσε ο κ. Μανιάτης.

«Το Ισραήλ, εκτός από τη συμμετοχή με τα κοιτάσματά του, εξέφρασε ενδιαφέρον να πάρει μέρος και στην κατασκευή του αγωγού East Med Pipeline» τόνισε ο Ιω. Μανιάτης και πρόσθεσε: «Μας ενδιαφέρει να συμμετάσχει και η ιταλική κυβέρνηση, αφού θεωρώ πως είναι ό,τι καλύτερο έχουμε πετύχει στον σημαντικότατο αυτό τομέα, τα τελευταία πέντε χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός ΤAP, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα μεταφέρει 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τον χρόνο. Ο East Med προβλέπεται να μπορεί να μεταφέρει από οκτώ μέχρι και 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά έτος.

Στη διάσκεψη της Ρώμης έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στην περιφερειακή συνεργασία με τις χώρες της Μεσογείου.

Ο κ. Μανιάτης είχε συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του και τους υπουργούς ενέργειας του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής, στο γενικότερο πνεύμα να λειτουργήσουν οι υδρογονάνθρακες ως μέσο για την επίλυση των προβλημάτων και όχι για την επιδείνωσή τους.

«Η Ελλάδα επιθυμεί να παίξει, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ρόλο του πρεσβευτή των χωρών της ευρύτερης περιοχής μας» τόνισε στην παρέμβασή του, ο Γιάννης Μανιάτης. Φράση στην οποία αναφέρθηκαν, κατά τις παρεμβάσεις τους, οι υπουργοί του Λιβάνου, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.
Πηγή ΝΕΡΙΤ
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/181984/agogos-fysikou-aeriou-me-synergasia-elladasisrailkyprou#.dpuf



13). 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Βάσεις για βομβαρδιστικά drones στη Σούδα και την Καλαμάτα σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

Η κυβέρνηση  μελετά τρόπους για να ικανοποιήσει το αμερικανικό «αίτημα» δημιουργίας βάσεων  για   βομβαρδιστικά  Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη  σε Σούδα και Καλαμάτα. Το αίτημα της Ουάσιγκτον  έχει υποβληθεί με πιεστικό τρόπο από τον περασμένο Μάιο και  απασχόλησε  την (ξαφνική) σύσκεψη που είχαν προ ημερών ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί εξωτερικών και άμυνας στο μέγαρο Μαξίμου.
sambenabr

Το αμερικανικό «αίτημα» δεν είναι καινούργιο. Εχει υποβληθεί στον Ελληνα Υπουργό Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος μάλιστα το αντιμετώπισε θετικά, πριν από περίπου ένα χρόνο κατά τη συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του.  Οι σχεδιασμοί για την εγκατάσταση των drones σε Σούδα και Καλαμάτα συνεχίστηκαν επί χάρτου. Ωστόσο, η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και οι αναμενόμενες εξελίξεις  πιέζουν την Ουάσιγκτον να επιταχύνει τους στρατιωτικούς της σχεδιασμούς και για αυτόν το λόγο το αμερικανικό αίτημα προς την ελληνική κυβέρνηση  επαναδιατυπώθηκε  με πιεστικό τρόπο όπως είπαμε τον περασμένο Μάιο.
Όπως σημειώνουν παράγοντες του υπουργείου Αμυνας, η Ουάσιγκτον είναι ενθουσιασμένη από το επίπεδο συνεργασίας το οποίο διαπιστώθηκε κατά την κρίση στη Λιβύη. Τότε, οι Αμερικανοί διαπίστωσαν  ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τη Βάση της Σούδας, στην οποία όπως υπογραμμίζουν οι γνωρίζοντες παρατηρείται και ένα χωροταξικός κορεσμός!
Παρά τη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τους φίλους (της) Αμερικανούς αυτό δεν είναι ούτε απλό ούτε εύκολο.
Κατ αρχήν, όπως σημειώνουν οι γνωρίζοντες αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου άμυνας, δεν υπάρχει το πλαίσιο της συμφωνίας. Η βάση της Σούδας σύμφωνα με την ελληνοαμερικανική στρατιωτική συμφωνία προσφέρει στους Αμερικανούς  «διευκολύνσεις» επιμελητείας και ανεφοδιασμού. Υπό αυτήν την έννοια η στάθμευση μιας μοίρας Μη Επανδρωμένων βομβαρδιστικών τα οποία, προφανώς θα αναλαμβάνουν αποστολές, δηλαδή θα χτυπούν όπου οι Αμερικανοί επιθυμούν, είναι εκτός πλαισίου των ελληνοαμερικανικών στρατιωτικών συμφωνιών. Και αν αυτό ισχύει για τη βάση της Σούδας, ισχύει πολύ περισσότερο και για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Το δεύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στην προσπάθεια που καταβάλλει να ικανοποιήσει τους Αμερικανούς φίλους (της) είναι η διατάραξη των σχέσεων της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο, καθώς τα αμερικανικά drones που τυχόν θα σταθμεύσουν στην Κρήτη και την Καλαμάτα  θα έχουν την ευθύνη επόπτευσης και επιβολής των αμερικανικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή.
Το τρίτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση έχει να κάνει με την δυσκολία που παρουσιάζει το εγχείρημα μιας «σιωπηλής συμμόρφωσης» με το αμερικανικό αίτημα. Όπως εξηγούν αρμόδιοι στρατιωτικοί παράγοντες η στάθμευση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών  σε ελληνικά αεροδρόμια, ακόμη και σε αυτό της Σούδας δεν μπορεί να παραμείνει κρυφή επί μακρόν. Υπό αυτήν την έννοια η αντιμετώπιση των εσωτερικών αντιδράσεων είναι μια ακόμη δύσκολη παράμετρος που δυσκολεύει την προσπάθεια των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου να ικανοποιήσουν τη συγκεκριμένη πιεστική αμερικανική απαίτηση…

Drones: Ιπτάμενες Μηχανές επιστημονικής φαντασίας

drone1

Τα Μη Επανδρωμένα Εναέρια Οχήματα (UAV ή drones),  είναι τα αεροσκάφη που  είτε ελέγχονται από «πιλότους» από το έδαφος είτε- όσο εξελίσσονται τεχνολογικά–  πετούν αυτόνομα  αφού προγραμματιστούν για την  εκτέλεση μια συγκεκριμένης αποστολής. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τύποι των drones , που βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
  • Αυτά που χρησιμοποιούνται για σκοπούς αναγνώρισης και παρακολούθησης
  • και αυτά που είναι οπλισμένοι με πυραύλους και βόμβες
Αυτά της δεύτερης κατηγορίας είναι τα drones που η Ουάσιγκτον ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να σταθμεύσουν σε  ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στα αεροδρόμια της Σούδας και της Καλαμάτας…
http://www.imerodromos.gr/usadrones/





14). Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

(Προς βλάκες αριστερούς)! Νέος στρατηγικός άξονας με Ισραήλ


Aφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους λένε ότι το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα - και άλλα τέτοια των μικρών πολιτικών Τοτών -  φυλάκισε την Χ.Α. !

Εμείς γράφαμε: <<Γιατί είναι ιστορικής σημασίας οι δηλώσεις Ρουπακιώτη για το χτύπημα στη Χ.Α.>>! (http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2210.html)

Οδόφραγμα
«Στρατηγική σχέση μακράς πνοής», που εκτείνεται σε τομείς όπως πρωτίστως η ενέργεια, αλλά και η άμυνα, η ασφάλεια, ο τουρισμός και οι επενδύσεις, αναπτύσσεται πλέον μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ.
Νέος στρατηγικός άξονας με Ισραήλ
Το γεγονός αυτό πιστοποιείται από τα αποτελέσματα που είχε η επίσημη επίσκεψη του Α. Σαμαρά στα Ιεροσόλυμα και στο Τελ Αβίβ, όπου συναντήθηκε με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.
Είναι χαρακτηριστική η πρόσκληση που απηύθυνε ο ίδιος ο Μπ. Νετανιάχου στους Ισραηλινούς επιχειρηματίες για επενδύσεις στη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι αγορές καταλαβαίνουν πως κάτι καινούργιο συμβαίνει στην Ελλάδα, ενθαρρύνω τους Ισραηλινούς να επενδύσουν στην Ελλάδα». «Ο έξυπνος μάνατζερ πηγαίνει τώρα στην Ελλάδα, αύριο θα πηγαίνουν όλοι», προσέθεσε.
Το κλίμα στην ισραηλινή πρωτεύουσα ήταν εξαιρετικά θετικό για την ελληνική αποστολή και δεν είναι υπερβολή να τονιστεί ότι σε αυτό συνέβαλαν τα μέγιστα και οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή, θέμα για το οποίο τόσο ο πρόεδρος Πέρες όσο και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου συνεχάρησαν δημόσια τον κ. Σαμαρά.
Α. Σαμαράς και Μπ. Νετανιάχου τόνισαν ότι μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ αναπτύσσεται «στρατηγική σχέση μακράς πνοής»
Α. Σαμαράς και Μπ. Νετανιάχου τόνισαν ότι μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ αναπτύσσεται «στρατηγική σχέση μακράς πνοής»
Στο επίκεντρο των ελληνοϊσραηλινών συνομιλιών ετέθη καταρχήν το θέμα της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας. Ο υπουργός Ενέργειας, Γ. Μανιάτης, υπέγραψε με τον Ισραηλινό υπουργό ομόλογό του (και νούμερο δύο της κυβέρνησης) Σιλβάν Σαλόμ συμφωνία 14 σημείων, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων τη διενέργεια κοινών ερευνών φυσικών πόρων (υδρογονάνθρακες) στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και την υλοποίηση του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Κύπρο και από τη μεγαλόνησο στην Κρήτη.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, από την Κρήτη ο αγωγός θα φτάνει στην Ευρώπη είτε μέσω της Αδριατικής είτε μέσω του Αιγαίου Πελάγους, όπου θα καταλήγει στην Καβάλα για να συνδεθεί με τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό.
«Ποτέ ξανά» ήταν το μήνυμα του Α. Σαμαρά που έστειλε από το Μουσείο Θυμάτων του Ολοκαυτώματος
«Ποτέ ξανά» ήταν το μήνυμα του Α. Σαμαρά που έστειλε από το Μουσείο Θυμάτων του Ολοκαυτώματος
Στην ίδια συνάντηση, συζητήθηκε επίσης και το θέμα κατασκευής υποθαλάσσιου καλωδίου ισχύος 2.000 μεγαβάτ που θα συνδέει το Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα. Τέλος, ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε τον κ. Σαλόμ πως η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διεθνή γύρο παραχωρήσεων ερευνών για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, και ζήτησε τη συμμετοχή και των μεγάλων ισραηλινών εταιρειών.
Λίγο νωρίτερα, στις δηλώσεις που έκαναν μετά την κατ' ιδίαν συνάντησή τους οι δύο πρωθυπουργοί έδωσαν έμφαση στη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας. Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να βοηθήσουν και να αποτελέσουν κρίκο του Ισραήλ με την Ευρωπαϊκή Ενωση και υπογράμμισε ότι οι τρεις χώρες διαθέτουν ενεργειακά αποθέματα που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση συνεργασίας.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από την πλευρά του συνεχάρη τον κ. Σαμαρά για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την οικονομική κρίση, λέγοντας ότι αυτή η προσπάθεια «ήθελε ηγεσία, κουράγιο και δύναμη».
Ικανοποίηση
Συγχαρητήρια από Νετανιάχου και Πέρες για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής
Με τη φράση «ποτέ ξανά» ο κ. Α. Σαμαράς έστειλε το μήνυμά του κατά του φασισμού, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και τη Χρυσή Αυγή.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα ήταν από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ του Ελληνα πρωθυπουργού και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του Ισραήλ. Τόσο ο πρόεδρος Πέρες όσο και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δεν έκρυψαν την απόλυτη ικανοποίησή τους, γεγονός, άλλωστε, που φάνηκε και από τα συγχαρητήρια που έδωσαν δημόσια στον κ. Σαμαρά και στον κ. Δένδια.
Ο πρόεδρος του Ισραήλ, υποδεχόμενος τον Ελληνα πρωθυπουργό, τόνισε ότι «καλώς δεν αφήσατε τους νεοναζιστές να σπιλώσουν την ιστορία της δημοκρατικής χώρας». «Θα προστατεύσουμε τη Δημοκρατία στη γενέτειρά της», απάντησε ο κ. Σαμαράς.
Νωρίτερα, στις κοινές δηλώσεις που έκαναν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, ο κ. Νετανιάχου τόνισε ότι «η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι μία χώρα ανοχής και ελευθερίας», ενώ ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως και οι δύο λαοί υπέφεραν από τον ναζισμό και πως τώρα αυτό που φωνάζουν είναι «ποτέ ξανά».
Αυτές οι δύο λέξεις ήταν και το μήνυμα που θέλησε να περάσει γράφοντάς τες στο βιβλίο επισκεπτών στο Μουσείο Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, το οποίο επισκέφθηκε χθες επικεφαλής σύσσωμης της ελληνικής αποστολής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς, στη συνομιλία του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, επαναβεβαίωσε την απόφασή του να φτάσει μέχρι τέλους τις έρευνες σε δικαστικό και αστυνομικό επίπεδο - προκειμένου να εξαρθρώσει πλήρως τη συγκεκριμένη εγκληματική - παραστρατιωτική οργάνωση, κάτι που υποδέχθηκαν με έκδηλη ικανοποίηση ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σαμαράς είχε συζητήσεις για τις κινήσεις που κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να εξαρθρώσει πλήρως τη Χρυσή Αυγή και στις συνομιλίες που είχε πρόσφατα στις ΗΠΑ.
- «Μηδενική ανοχή στον νεοναζισμό, θα εξαφανίσουμε τη Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή» διακήρυξε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματικό φόρουμ στην Ιερουσαλήμ.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «το νεοναζιστικό κόμμα ντροπή για οποιαδήποτε χώρα» και για την Ελλάδα που έχασε το 10% του πληθυσμού της στην Κατοχή. Προσέθεσε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή και υπογράμμισε ότι «η Δημοκρατία με σεβασμό στους νόμους είναι ισχυρότερη από τον εξτρεμισμό».
Γ. Σαραντάκος - Χρ. Κολώνας

http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8272.html


15). Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

Γιατί είναι ιστορικής σημασίας οι δηλώσεις Ρουπακιώτη για το χτύπημα στη Χ.Α.!

1. Το Οδόφραγμα προηγήθηκε του Ρουπακιώτη (εδώ).
2. Ο Ρουπακιώτης επιβεβαίωσε το  Οδόφραγμα (εδώ).
3. Ο Μπίστης (επιζητών εναγωνίως εδώ και χρόνια το ρόλο του θεωρητικού της κεντροαριστεράς) με την δήλωσή του, προσπαθεί να αποδυναμώσει την  ενάργεια των λόγων του  Ρουπακιώτη, με αντικειμενικό σκοπό να περάσουν σε δεύτερο πλάνο οι ευθύνες για το πώς και το γιατί του στησίματος και της δράσης της Χ.Α.  τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ (εδώ). 
4. Σας εφιστούμε την προσοχή στο <<περίεργο>> γεγονός ότι, το χτύπημα στη Χ.Α. έγινε χρονικά ανάμεσα στα δυο ταξίδια του Σαμαρά στην Αμερική και λίγο πριν πάει στο Ισραήλ.
5. Άποψη του Οδοφράγματος είναι πως  η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Πελοπόννησος επιλέχτηκε να <<γίνει>> γεωπολιτικά η ενδοχώρα του Ισραήλ - ίσως και σε βάρος των <<εθνικών>> της συμφερόντων - και έπρεπε, όσοι είχαν <<σηκώσει>> ναζιστικά το χέρι, να θυσιαστούν προς χάριν της εβραϊκής κοινής γνώμης εντός κι εκτός Ισραήλ - αλλά και της ελληνικής. (Εδώ κι εδώ κι εδώ κι εδώ - κιΕΔΩ, ιδιαίτερα τους δύο συνδέσμους του 8 περί φιλοεβραϊκής πολιτικής του Τατούλη εδώ κιεδώ  - <<μερικά>> στοιχεία).
6. Κάτω από αυτό το πρίσμα οι δηλώσεις 
 Ρουπακιώτη - λόγω υπογραφής - δεν είναι απλά σημαντικές, είναι ιστορικές!
Οδόφραγμα


(Εδώ, για όσους θέλουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο γράφτηκε το κείμενο). 



http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2210.html



  16).10|02|2014
Κασιδιάρης-Μιχαλολιάκος μαλώνουν τώρα και για τους υποψηφίους δημάρχους -Τι προτείνουν για την Πάτρα

Έχουν χωριστεί στα δύο οι οπαδοί και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής και δεν το κρύβουν. Οι μεν είναι οι λεγόμενοι «αρχηγικοί» που παραμένουν πιστοί στον έγκλειστο, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, «αρχηγό» τους, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Οι δε είναι οι λεγόμενοι... «Κασιδιαρικοί», που δηλώνουν πίστη στον Ηλία Κασιδιάρη, με τον οποίο ο κ. Μιχαλολιάκος δεν διατηρεί πλέον τις καλύτερες των σχέσεων. Η διαμάχη καλά κρατεί.
Ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος τελευταίως μοιράζει χρίσματα υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών ανά την Ελλάδα, θέλει να δώσει το χρίσμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στον εκλεκτό του Δημήτρη Κουκούτση, βουλευτή Μεσσηνίας.
Ο κ. Μιχαλολιάκος, όμως, επιθυμεί να αναβαθμίσει την υποψηφιότητα στην Πελοπόννησο, δεν θέλει υποψήφιο βουλευτή και επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει ο προσωπικός του φίλος και πρώην εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Χρήστος Γούδης, καθηγητής Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και πρώην υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πάτρας.
Ωστόσο, ο Ηλίας Κασιδιάρης που θέλει να εμφανίζεται ότι πλέον εκπροσωπεί την «καθαρότητα της πολιτικής της Χρυσής Αυγής», θυμήθηκε ότι ο εκλεκτός του «αρχηγού» είχε γράψει, παλαιότερα, ένα ποίημα με τον τίτλο «Ω, μεγάλο έθνος» που αναφέρεται στους Ισραηλινούς και άρχισε να το διαδίδει ευρέως στις οργανώσεις, σύμφωνα με το τοπικό σάιτ της Πάτρας dete.gr.
Ο βουλευτής Κουκούτσης:


Πηγή: Κασιδιάρης-Μιχαλολιάκος μαλώνουν τώρα και για τους υποψηφίους δημάρχους -Τι προτείνουν για την Πάτρα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/142400/%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%C2%AB%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%C2%AB%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82%C2%BB-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA#ixzz3YXotSbmR


  




17). Τρίτη, 21 Απριλίου 2015


Πρώτο αίτιον της παραπαίουσας αριστεράς: η μη κατανόηση της ιστορίας και της δομημένης γεωστρατηγικής

Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

..κ

Λόγος υπέρ ΚΚΕ (νέα οπτική για εθνικά, ιστορία παγκόσμιο κίνημα)...


... γιατί το επαναστατικό μαρξιστικό κίνημα υπήρχε  προ του πατριωτικο-αστικού ΕΑΜ!




Κυριακή, 20 Μαΐου 2012



1. Η θέση μας για τα εθνικά ζητήματα, τη «Βόρειο Ήπειρο», το «συνωστισμό», τη γενοκτονία των Ποντίων κ.τ.λ. (Η κυρία Ρεπούση είναι η προσωποποίηση και το χαρακτηριστικό παράδειγμα του νέου τύπου ακροδεξιού)!


Η θέση του επαναστατικού μαρξισμού απέναντι στον πόλεμο, σε οποιοδήποτε πόλεμο, ήταν, είναι και θα είναι καταδικαστική. Οι μαρξιστές έναν πόλεμο προωθούν και υπερασπίζονται: τον ταξικό. Τον πόλεμο που στοχεύει στην απελευθέρωση του ανθρώπου από τον άνθρωπο, στον πόλεμο που στοχεύει στην απελευθέρωση της κοινωνίας, στον πόλεμο που καταργεί άπαξ δια παντός τον πόλεμο. Οι μάχες του πολλές και ποικιλόμορφες, ο πόλεμος, όμως, πάντα ο ίδιος.


Με αυτή την αρχή, κάθε «εθνικό ζήτημα», κάθε ζήτημα που ενδέχεται να φέρει πόλεμο, είναι και ζήτημα του λαϊκού κινήματος. Ιστορικά, οι μαρξιστές τάσσονται κατά του πολέμου, με εξαίρεση την εποχή του Ιμπεριαλισμού τον επιθετικό (αντιαποικιακό, απελευθερωτικό καταπιεσμένων λαών) και αμυντικό (άμυνα στην ιμπεριαλιστική επίθεση) εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Όλους τους άλλους πολέμους οφείλουν οι λαοί να τους κάνουν εμφυλίους, δηλαδή, ταξικούς, γιατί γίνονται – πέρα από τα ιδεολογικά περιτυλίγματα – για τα κέρδη των πλουτοκρατών με άμεσα ή έμμεσα θύματα τους λαούς.


Σήμερα, τα λαϊκά κινήματα σε όλες τις χώρες της γης έχουν την ιστορική υποχρέωση από τη μια μεριά, να αποτρέπουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, και, από την άλλη, να στέκονται αλληλέγγυα στους λαούς που δέχονται την ιμπεριαλιστική επίθεση. Για να το επιδιώξουν αυτό, θα πρέπει πρώτα – πρώτα να έχουν κατακτήσει την ηθική μάχη στο εσωτερικό της χώρας που δραστηριοποιούνται: να έχουν υπερασπιστεί νικηφόρα το δικαίωμα των εθνοτήτων στο εσωτερικό της χώρας για ισονομία, αναγνώριση της πολιτισμικής ιδιαιτερότητας (εθνοτική ταυτότητα) και σεβασμό στην διαφορετικότητα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουν το λαϊκό αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση και αποδυναμώνουν τα παιγνίδια ιμπεριαλιστικών κύκλων, καθυστερημένων σωβινιστών και  πολεμοκάπηλων λαϊκιστικών πολιτικών.


Παράλληλα, στο λαϊκό κινήμα κάθε χώρας μπαίνει και η ηθική υποχρέωση να υπερασπιστεί σε όλη τη γη  και κάθε εθνικότητα που καταπιέζεται. Ιδιαίτερα, πρέπει να υπερασπίζεται, για λόγους αρχών και πολιτικής σκοπιμότητας (αποφυγή προπαγάνδας περί δύο μέτρων και δύο σταθμών), τις εθνικές μειονότητες του έθνους της χώρας που δραστηριοποιείται, σε άλλες χώρες. Με αυτή τη λογική, εμείς είμαστε αλληλέγγυοι με θέρμη στους Έλληνες της Νότιας Αλβανίας στον αγώνα τους ενάντια σε κάθε διάκριση απέναντί τους. Σημειώνουμε, όμως, ότι με διπλάσια θέρμη θα αντικρούσουμε κάθε απόπειρα – και λεκτική έστω – απόσχισης της «Νοτίου Αλβανίας» από την Αλβανία. Τα κατάλοιπα του μεσοπολέμου – και μάλιστα ανέφικτα - δεν μπορούν να βασανίζουν τους λαούς των Βαλκανίων. Αρκετά, με την Γιουγκοσλαβική τρέλα.


Οι μαρξιστές γνωρίζουν μια μεγάλη αλήθεια,  την οποία με την αγοραία μορφή της την γνωρίζουν όλοι οι λαοί: Την ιστορία τη γράφουν οι νικητές. Ήδη, από την αρχαιότητα κατηγορούσαν τον Όμηρο ότι ήταν μεροληπτικός και εχθρικός προς τους Θερσίτη και Παλαμήδη.


Κάτω από αυτό το πρίσμα, η αναγκαιότητα για αναθεώρηση της Ιστορίας υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες των «σημερινών νικητών», των σημερινών αφεντάδων του διεθνοποιημένου κεφαλαίου. Επί πλέον, υπάρχουν στο συγκεκριμένο σχολικό βιβλίο Ιστορίας της κυρίας Ρεπούσης και δύο σημεία που δεν έτυχαν της αρμόζουσας κριτικής. Το ένα είναι η υπονόμευση της Γαλλικής Επανάστασης και το άλλο η απόκρυψη του κατασταλτικού ρόλου της Ιεράς Συμμαχίας. Με άλλα λόγια, η κυρία Ρεπούση και οι συνεργάτες της με το βιβλίο τους εμπεδώνουν στην νέα γενιά την ματαιότητα της ανυπακοής, τον ραγιαδισμό.


Ποια είναι η αριστερή άποψη για τα προαναφερθέντα γεγονότα και για τη «σχολική» τους τύχη; Η Γαλλική Επανάσταση ήταν μια απελευθερωτική επανάσταση της αστικής τάξης και του λαού που άλλαξε την ιστορία όλης της ανθρωπότητας, η Ιερά Συμμαχία ήταν η πολιτική έκφραση ενός κατασταλτικού μηχανισμού που διατηρούσε την «ειρήνη» τόσο στο εσωτερικό της κάθε χώρας όσο και σε όλο τον κόσμο και ο οποίος κατασταλτικός μηχανισμός δέχτηκε ισχυρό χαστούκι με την ελληνική επανάσταση το 1821 και, τέλος, ο "συνωστισμός της Σμύρνης"  δεν ήταν συνωστισμός αλλά σφαγή – άλλη μια βαρβαρότητα στην ατέλειωτη αλυσίδα των καπιταλιστικών πολέμων.


Οι αριστεροί δεν εξωραΐζουν, δεν αποκρύπτουν και δεν δικαιολογούν την καπιταλιστική βαρβαρότητα των πολέμων, αλλά πράττουν ακριβώς το αντίθετο: δείχνουν όλο το μέγεθος, όλες τις ανατριχιαστικές πτυχές της βίας του πολέμου και, κυρίως, τις οικονομικο-πολιτικές αιτίες του, για να καταδικάζεται από τις ανθρώπινες συνειδήσεις. Δεν έχουμε αυταπάτες: η συναδέλφωση των λαών επιτυγχάνεται με το τέλος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας! Αυτό είναι το σχολικό εγχειρίδιο του αύριο! Μόνο με την αλήθεια αφοπλίζεται το χέρι του ξένου και ντόπιου φονιά!


Η κυρία Ρεπούση μπορεί να είναι αριστερή με τον ίδιο τρόπο που ένας παίκτης του Παναθηναϊκού συμπαθεί τον Ολυμπιακό: εκτός γηπέδου, εκτός αγώνος!


Η κυρία Ρεπούση στο γήπεδο της Ιστορίας είναι νέο-ακροδεξιά: παίζει για τα συμφέροντα του διεθνοποιημένου κεφαλαίου!


Στο ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων – ποιος χέζει τη γνώμη της Ρεπούση - η αριστερά είναι το πρόβλημα.


Η γενοκτονία των Ποντίων άπτεται της Ιστορίας της ΕΣΣΔ και της Ιστορίας των Κομουνιστικών Κομμάτων, κυρίως της περιοχής. Η δημιουργία της ΕΣΣΔ, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις εναντίον της (και με την συνδρομή της Ελλάδας, παρακαλώ), η περικύκλωσή της από εχθρικές δυνάμεις, ώθησαν την ΕΣΣΔ να «συμμαχήσει» με το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα του Κεμάλ, που πολεμούσε εναντίον των Γάλλων, των Ιταλών, των Άγγλων και των ενεργούμενών τους Ελλήνων του Βενιζέλου, γεγονός που το πλήρωσε ακριβά ο ελληνισμός - και οι Πόντιοι «κατ’ εξακολούθησιν». Παρενθετικά, αυτή η σχέση έφτασε στο σημείο ο Κεμάλ να είναι ο φύλακας-άγγελος του εξόριστου Τρότσκι. Τα  κομμουνιστικά κόμματα της εποχής έθεταν – και σωστά - ως πρώτη προτεραιότητά τους την διαφύλαξη της χειροπιαστής ελπίδας της ανθρωπότητας, της ΕΣΣΔ. Κατά κάποιο τρόπο, η γεωπολιτική πραγματικότητα της εποχής μετατράπηκε σε πολιτική πρακτική των κομμουνιστικών κομμάτων. Πολύ μεγάλο μέρος της δράσης τους και της πολιτικής τους υπαγορευόταν από το διεθνιστικό καθήκον τους. Μέσα στο πλαίσιο αυτό το ΚΚΕ –και κατά επέκταση όλη η ελληνική αριστερά – εγκλωβίστηκε. Απέναντι στον Κεμάλ και στον Κεμαλισμό κράτησε μια θετική στάση, με αποτέλεσμα να παραβλέπει τον βάρβαρο ακραία εθνικιστικό χαρακτήρα του εθνικοαπελευθερωτικού τους κινήματος, που είχε ως κύρια αιχμή της πολιτικής του την συστηματική γενοκτονία των λαών της Τουρκίας.


Σήμερα, προβάλλει απαιτητική η αναγκαιότητα η αριστερά να ακούσει τις φωνές των αριστερών Ποντίων.


Πρέπει κάποτε το ΚΚΕ αλλά και όλη η «κομμουνιστικογενής» αριστερά να παραδεχτούν το γεωπολιτικό παιγνίδι γύρω από την ΕΣΣΔ και να πάρουν τις ευθύνες τους.


Ίσως με αυτή την εξέλιξη δικαιωθούν και πολλοί κομμουνιστές ηγέτες (και του εμφυλίου), που σήμερα η μνήμη τους αμαυρώνεται με τη στάμπα του προδότη.





Οδόφραγμα κριτικής 





Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014  2. (Κι όμως, ο Μαϊλης έχει δίκαιο): ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΟ Β’ ΠΑΓΚ. ΠΟΛΕΜΟ!




Μικρό σχόλιο κριτικής στην κριτική. Η ιμπεριαλιστική παρέμβαση κατά και μετά την επανάσταση στην Ρωσία και, στη συνέχεια, η πολύμορφη και πολυεπίπεδη ιμπεριαλιστική περικύκλωση της ΕΣΣΔ , έθεσαν - και σωστά - στο διεθνές  κομμουνιστικό κίνημα ως πρώτη του προτεραιότητα την ανάγκη υπεράσπισης της πατρίδας των εργατών όλου του κόσμου, της Σοσιαλιστικής Πατρίδας. Παράλληλα, η επαναστατική αίγλη, το πρωτοφανές εγχείρημα  του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας και το τεράστιο δυναμικό της χώρας (οικονομικό, εδαφικό, ανθρώπινο, στρατιωτικό, πολιτιστικό και επιστημονικό) αναπόφευκτα, με ιστορική σχεδόν νομοτέλεια, οδήγησαν στο να μετεξελιχτεί η ΕΣΣΔ σε αποφασιστικό κέντρο του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η σε παγκόσμιο επίπεδο ταξική πάλη πήρε χαρακτηριστικά γεωπολιτικής σύγκρουσης και, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα μετατράπηκε σε μεγάλο βαθμό πιόνι στη σκακιέρα των γεωπολιτικών επιδιώξεων - ακόμη και επαναστατικών - της ΕΣΣΔ.

Οι συνέπειες ήταν καταστροφικές.

Βραχυπρόθεσμα, τα αποτελέσματα της ταύτισης και της οργανικής ενότητας του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος με την ΕΣΣΔ ήταν θετικά. Μια σειρά χωρών πέρασαν στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο είτε χάρη του νικηφόρου κατά τον Β΄Παγκόσμιο Σοβιετικού Στρατού (Ανατολικές χώρες), είτε της τεράστιας πολυεπίπεδης βοήθειας και παγκόσμιας πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτικής βαρύτητας της ΕΣΣΔ (κυρίως, Κίνα και Βιετνάμ). Εξαίρεση - όχι σε όλα τα επίπεδα και σίγουρα όχι σε όλη την ιστορική τους διαδρομή - αποτελούν οι σοσιαλιστικές απόπειρες των Κούβα και Αλβανίας. 

Μεσοπρόθεσμα, όμως, και μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα δεν ήταν απλώς αρνητικά, ήταν καταστροφικά.

Η ισχύς της ΕΣΣΔ, η γεωπολιτική πραγματικότητα και, κυρίως, ο ιστορικός της ρόλος απέτρεψαν την ανάπτυξη από το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα (και στο εσωτερικό των σοσιαλιστικών χωρών) μιας αντικειμενικής κριτικής διαλεκτικού ξεπεράσματος των αντισοσιαλιστικών πλευρών του κοινωνικού μοντέλου στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Οι κριτικές που αναπτύχτηκαν στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, δεξιές (π.χ. Ευρωκομμουνισμός) και αριστερές (π.χ. Μάο), πέρα από το γεγονός πως αποτελούσαν έκφραση πολιτικών σκοπιμοτήτων έξω από την ιστορική υπόθεση του σοσιαλισμού, αποδείχτηκαν μέσα στο χρόνο το ίδιο αναποτελεσματικές με το αντικείμενο κριτικής τους.

Παρένθεση. Ιστορικά, προσπάθεια άρθρωσης διαλεκτικής κριτικής έκαναν κάποιες τάσεις στα περιθώρια του κομμουνιστικού κινήματος (π.χ. τροτσκιστές), οι οποίες, βέβαια, ήταν δέσμιες της

ιστορικότητας που έφερναν, και, άρα - παρά τις όποιες σωστές επισημάνσεις τους -, αναποτελεσματικές. 

Από εδώ πηγάζει, όμως, η κατηγορία για τροτσκισμό, που αποδίδουν κάποιοι εγκυκλοπαιδικοί τσιτατοφόροι οπορτουνιστές, σε κάθε προσπάθεια του ΚΚΕ να ξαναοροθετήσει θεωρητικά τα ιστορικά γεγονότα και τη σύγχρονη φιλοσοφία της δράσης. Κλείνει η παρένθεση.
Η δομική καταστροφικότητα  του σφικτού εναγκαλισμού του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος με την ΕΣΣΔ φάνηκε με όλες – και σε όλες – τις διαστάσεις της με την <<κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού>>. Μαζί με την ΕΣΣΔ δεν κατέρρευσαν μόνο οι χώρες του σοσιαλιστικού στρατοπέδου αλλά και το οργανωμένο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. Απροετοίμαστα ιδεολογικά και πολιτικά τα κομμουνιστικά κόμματα περιθωριοποιήθηκαν, διαλύθηκαν ή ενσωματώθηκαν στις συστημικό πλαίσιο.


Και κάτι επιπλέον. Τα πάνω από τάξεις  λαϊκά μέτωπα, η συμμαχική αλληλεγγύη το <<μοίρασμα>> του κόσμου από τις νικήτριες δυνάμεις του Β΄Παγκοσμίου πολέμου και το ευρωπαϊκό μεταπολεμικό status quoβοήθησε ή κτύπησε το ΕΑΜ;

Παραμένει παράδοξο το πώς το ΚΚΕ με τέτοιες θεωρητικές προσεγγίσεις δεν στηρίζει σήμερα το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Απέναντι στο πανίσχυρο παγκόσμιο κατεστημένο, χωρίς Σοσιαλιστικές χώρες και το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα αδύναμο τι μας απομένει σαν λαός;
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε, το ΚΚΕ έπρεπε να τον … εφεύρει!



Σ.Καστριώτης

mailis-makis

(Πεμ. 6/2/14 - 15:55)
ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΤΟ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!
ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΑΜ ΚΑΙ ΕΛΑΣ!
Το ΚΚΕ, δια του Μάκη Μαΐλη, συνεχίζει ακάθεκτο την κατεδάφιση των καλύτερων και πιο ηρωικών σελίδων του κομμουνιστικού κινήματος.
Στόχος τώρα η καρδιά των ηρωικών αγώνων των κομμουνιστών στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αγώνες που είχαν ως επίκεντρο την ήττα του φασισμού και το άνοιγμα του δρόμου για εθνικοαπελευθερωτικές,αντιφασιστικές, δημοκρατικές, προοδευτικές εξελίξεις, με προοπτική τοσοσιαλισμό.
Ο Μ. Μαΐλης, σε ομιλία του σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα τον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της ιστορίας, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα δεν μπόρεσε να διαμορφώσει επαναστατική στρατηγική για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας. Ενώ αρχικά ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος σωστά χαρακτηρίστηκε ως ιμπεριαλιστικός, στη συνέχεια εκτιμήθηκε ως αντιφασιστικός - πατριωτικός. Επιλέχθηκε η στρατηγική των αντιφασιστικών μετώπων, καθώς και η διαπλάτυνση των συμμαχιών από το 1943, με στόχο τη συγκρότηση κυβερνήσεων «εθνικής ενότητας», στρατηγική άμεσα συναρτημένη με ένα κολοσσιαίας σημασίας γεγονός: Την αυτοδιάλυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς.
Αυτή η στρατηγική δεν επιβεβαιώθηκε. Αν δεν υπήρχε ο καθοριστικός ρόλος του Κόκκινου Στρατού, γενικά της Σοβιετικής Ένωσης, θα ήταν αδύνατη η απόσπαση 8 χωρών της Ευρώπης από το ιμπεριαλιστικό σύστημα.» (*)
Με δυο λόγια, ο Μ. Μαΐλης στην ουσία ισχυρίζεται ότι ήταν λάθος εκτίμηση ο χαρακτηρισμός του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως αντιφασιστικού - πατριωτικού και έπρεπε να ονομαζόταν ιμπεριαλιστικός, πράγμα που, αν συνέβαινε, θα οδηγούσε την τότε Σοβιετική Ένωση να άνοιγε διπλό μέτωπο τόσο κατά του φασιστικού άξονα όσο και κατά των Αγγλοαμερικανών, με ό,τι αυτό θα σήμαινε για την ίδια, την έκβαση του πολέμου και το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. Το τελευταίο, επίσης, σύμφωνα με τα νέα αποφθέγματα του Μ. Μαΐλη, θα υποχρεώνετο να προχωρήσει σε ανατροπές πχ σε Αγγλία και ΗΠΑ, ενώ εσωτερικά σε κάθε κατεχόμενη χώρα πχ Γαλλία, θα έπρεπε να μάχεται τόσο τα κατοχικά στρατεύματα του άξονα όσο και τους «εισβολείς» Αγγλοαμερικανούς, που υποτίθεται ήθελαν την απελευθέρωση της Γαλλίας.
Τόσο ωραία!!!
Η προέκταση όλων τούτων για την Ελλάδα είναι σαφής: Λάθος η γραμμή του ΚΚΕ στην κατοχή και λάθος η γραμμή για ΕΑΜ και ΕΛΑΣ!
Η στρατηγική που, παρά τις όποιες αδυναμίες και λάθη, ανέδειξε το κομμουνιστικό κίνημα σε μεγάλη ηγεμονική δύναμη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το καταξίωσε στην Ελλάδα και άλλαξε τον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης και του πλανήτη, πετιέται από τους συντρόφους στην ηγεσία του ΚΚΕ με μιααπίστευτη ανευθυνότητα στον κάλαθο των αχρήστων.
Η ιστορική πραγματικότητα ξαναγράφεται στα μέτρα της σημερινής αδιέξοδης κατεύθυνσης του ΚΚΕ.
(*) Η ομιλία του Μάκη Μαΐλη δημοσιεύθηκε στο «Ριζοσπάστη» την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014.
"Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ"
Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014.

http://odofragma-skas.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7931.html



Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014 3. Σχόλιο αντικριτικής στη κριτική στο ΚΚΕ για τη θέση του περί "ιμπεριαλιστικής" Ελλάδας


Σχόλιο αντικριτικής. Όταν στο ίδιο κείμενο μερικών εκατοντάδων λέξεων μπερδεύεις τα σώβρακα με τις γραβάτες (ανόμοια πράγματα) και σαλτάρεις από την Ουκρανία στα χρυσαυγουλίτικα σώου, τότε κάτι δεν πάει καλά και είναι πρόβλημα αποκλειστικά δικό σου (του αρθρογράφου). Όταν, όμως, "δημοσιολογείς", επιζητάς, δηλαδή, να διαμορφώσεις συνειδήσεις με το δικό σου σκεπτικό πλαίσιο κι όταν, μάλιστα, το "μωσαϊκοειδές" πλαίσιό σου αθωώνει τους "μισούς δολοφόνους" και την ιστορικά αιματοβαμμένη επεμβατική άρχουσα τάξη της  Ελλάδας (π.χ. Κριμαία, Κορέα, Αφγανιστάν), τότε σταματά να είναι αποκλειστικό σου πρόβλημα, γιατί η προβολή του βλαχομπαροκισμού αποκρύπτει την ¨ιδιαίτερη κακουργηματική" φύση της ελληνικής άρχουσας τάξης εντός κι εκτός Ελλάδας.

Εμείς ρωτάμε, όλους όσοι θέλουν να βλέπουν την Ελλάδα με τσαρούχια (μικρή καπιταλιστική ανάπτυξη) και σμόκιν να σέρνεται παρά τη θέλησή της σε "ανόσιους παρά φύση βιασμούς" λαών, τα εξής:
1). Μήπως, η Ελλάδα είναι τμήμα του ιμπεριαλιστικού τέρατος και μάλιστα οργανικό - έστω και σαν απόφυση;
2). Μήπως, τμήματα της ελληνικής άρχουσας τάξης έχουν ενσωματωθεί στο διεθνοποιημένο κεφάλαιο (π.χ. Λάτσης);
3). Ποιές άλλες "μη" ιμπεριαλιστικές χώρες - εκτός της άβουλης για εσάς Ελλάδας - συμμετείχαν και συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ;
4). Μήπως, η Ελλάδα συμμετείχε και συμμετέχει στον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό οικονομικό καταμερισμό οργανικά  με συγκεκριμένους κλάδους (π.χ. "ελληνικό" διεθνοποιημένο κεφάλαιο, εφοπλιστικό κεφάλαιο, τουριστικό κεφάλαιο, τραπεζικό κεφάλαιο) και, άρα, συμμετείχε και συμμετέχει στη μοιρασιά των ιμπεριαλιστικών λαφύρων;
5). Ποία άλλη χώρα "μη" ιμπεριαλιστική - πλην της κατά εσάς έντιμης και πτωχής Ελλάδας - είχε το προ κρίσεως Α.Ε.Π. της χώρας μας;
Παρότι θα μπορούσαν στην αλυσίδα των ερωτημάτων να προστεθούν κι άλλοι πολλοί κρίκοι, οι οποίοι θα αναδείκνυαν περαιτέρω τις αντιφάσεις του βλαχομπαροκισμού, κλείνουμε με ένα τελευταίο ερώτημα ως εργασία... για το σπίτι:
Μηπως, τα χρυσαύγουλα "σπονσοναρίστηκαν" από αυτήν την... δακρύβρεχτη άρχουσα τάξη;
Η Ελλάδα δεν φοράει σμόκιν και τσαρούχια, φοράει δυτικό επίσημο ένδυμα με στρατιωτικές μπότες!

Οδόφραγμα

«Η ιμπεριαλιστική Ελλάδα που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις» και άλλα ανέκδοτα με τον Τοτό…

Ο μισός πλανήτης έχει πάρει «φωτιά». Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα του διαμελισμού, οι αμερικάνοι απειλούν, ότι σε περίπτωση που υπάρξει στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα ενεργοποιήσουν τις διαδικασίες ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ.
Στη Συρία συνεχίζεται ο εμφύλιος, στην Αίγυπτο και στο Ιράκ επικρατεί αναβρασμός, στη Τουρκία δοκιμάζονται οι αντοχές της κυβέρνησης Ερντογάν  από τις συνεχείς αποκαλύψεις για οικονομικά σκάνδαλα στα οποία ενέχονται υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ενώ την Κύπρο η κυβέρνηση Αναστασιάδη προωθεί σχέδιο διχοτόμησης του νησιού.
Και μέσα σε αυτή την κοσμοχαλασιά και την καταστροφή, αναδύεται ο… ελληνικός ιμπεριαλισμός για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις και να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα!
Έτσι προσπαθεί να εξηγήσει τις διεθνείς εξελίξεις ο Ριζοσπάστης, στην προσπάθεια του να διασώσει την τυχοδιωκτική – αντεπαναστατική θεωρία της «αλληλεξάρτησης» και της «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας».
Όταν τα γεγονότα δεν  συμφωνούν με τις θέσεις μας, τόσο το χειρότερο για τα γεγονότα…
Σε άρθρο παρέμβασης η εφημερίδα την Παρασκευή (28/2), αφού σωστά επισημαίνει, ότι, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, την Κύπρο, τη Συρία κλπ, «οξύνονται επικίνδυνα οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις», στη συνέχεια, ανατρέποντας κάθε λογικό ειρμό, αναφέρει τα ακόλουθα:
«Σε αυτές τις συνθήκες, έχει σημασία να δούμε πώς στέκεται η ελληνική αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό.
Η ελληνική αστική τάξη αξιοποιεί τη θέση του Προεδρεύοντος της ΕΕ για να πρωτοστατήσει στις εξελίξεις. Εξασφάλισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, βιάζεται να κλείσει το Κυπριακό. Δηλώνει ετοιμότητα να πρωτοστατήσει στους σχεδιασμούς για την Ουκρανία. Στόχος να κατοχυρώσει τη θέση της στην περιοχή εις βάρος ανταγωνιστών της (π.χ. Τουρκία), η αναβάθμιση της συμμετοχής της στο μοίρασμα αγορών, στον έλεγχο κόμβων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων».
Όλα αυτά κάνει ο… τρομερός «ελληνικός ιμπεριαλισμός», ο οποίος «πρωτοστατεί» στις διεθνείς εξελίξεις, μαζί με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Γερμανία…
Τώρα να γελάσει κανείς, ή να βάλει τα κλάματα, για το πως κατάντησαν το ΚΚΕ οι «θεωρητικοί» της «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας».
Αλήθεια ρε παλληκάρια, τι συμφέροντα έχει η ελληνική αστική τάξη στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, για να παίξει… πρωταγωνιστικό ρόλο; Η αλήθεια βέβαια είναι πολύ διαφορετική. Οι Γάλλοι ιμπεριαλιστές, οι οποίοι έχουν συμφέροντα στη χώρα αυτή, υπαγορεύουν τις προθέσεις τους στην… προεδρεύουσα Ελλάδα και η τελευταία, σαν καλή μαθήτρια, εκτελεί τις εντολές.
Πόσο υποτελείς και υποτακτικοί είναι απέναντι στον αμερικάνικο και γερμανικό ιμπεριαλισμό, οι… προεδρεύοντες της ΕΕ, αποδεικνύεται και από το γεγονός, ότι δεν τόλμησαν να αρθρώσουν ούτε λέξη για την προστασία της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία, που, μαζί με άλλους πληθυσμούς, έχει βρεθεί στο στόχαστρο των φασιστικών – νεοναζιστικών ορδών, επειδή οι τελευταίες έχουν την εύνοια των  μεγάλων αφεντικών. Τόσο δουλοπρεπείς και εξαρτημένοι είναι.
Θα ζητούσαμε πολλά, αν απαιτούσαμε από την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει την ανοιχτή φασιστική πρόκληση στην Ουκρανία, που ξεχειλίζει  στους δρόμους του Κιέβου. Για να το κάνεις όμως αυτό θέλει κότσια. Και που να τα βρουν εκείνοι που παίρνουν κατευθείαν εντολές από την αμερικάνικη και γερμανική πρεσβεία; Στα πλαίσια της «αλληλεξάρτησης» βεβαίως, βεβαίως.
Για καταδίκη της νεοναζιστικής αλητείας είπατε; Ποιος λέει τέτοιες κακές κουβέντες; Απεναντίας ο Βενιζέλος, εκ μέρους της… προεδρεύουσας, μετέβη στο Κίεβο και είχε «κρίσιμες συνομιλίες» με όλο το φασιστικό σκυλολόι, που με τις ευλογίες των αμερικάνων και των γερμανών έχουν σχηματίσει προσωρινή κυβέρνηση.
Και υπάρχει έστω και ένας κάτοικος αυτής της χώρας, που να πιστεύει ότι ο Βενιζέλος συναντήθηκε με τους ουκρανούς φασίστες για να προωθήσει τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης; Το σκονάκι από τα αφεντικά διάβασε ο άνθρωπος και μετέφερε τις απόψεις τους στους Ουκρανούς φασίστες. Αν και οι τελευταίοι δεν περιμένουν από τον Βενιζέλο να μάθουν τις σκέψεις των αφεντικών. Μιλούν απευθείας μαζί τους και παίρνουν «ζεστές» τις εντολές.
Είναι τόσο πεισματάρικα τα γεγονότα, που κυριολεκτικά βοούν  και φωνάζουν ότι η Ελλάδα δεν είναι απλώς εξαρτημένη από τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό (γερμανικό) ιμπεριαλισμό, αλλά είναι χειροπόδαρα δεμένη σαν λουκάνικο Φρανκφούρτης.
Και όλοι το καταλαβαίνουν αυτό, εκτός από τη νεοτροτσκιστική ομάδα στην ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία με όσα λέει και όσα κυρίως κάνει, έχει καταδικάζει το κάποτε ακμαίο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας σε μαρασμό και απαξίωση. Είναι μήπως τυχαίο, ότι, ενώ οι εξελίξεις στην Ουκρανία, βάζουν σε κίνδυνο τη διεθνή ειρήνη, δεν έγινε ούτε μια κινητοποίηση στην Ελλάδα, όπου στο παρελθόν το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και το κίνημα Ειρήνης, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις;
Κάποιοι κοιμούνται βαθιά. Ας μη τους χαλάσουμε τον ύπνο τους και την ονειροπόληση τους για την «ιμπεριαλιστική Ελλάδα» που «πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις».
Μα καλά κανείς δεν αγαπάει αυτό το κόμμα και του συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο; Δεν τους προβληματίζει, ότι, ενώ η κοινωνία βράζει από τα προβλήματα, μετά τις εκλογές του Ιούνη του 2012, δεν κουνιέται φύλλο; Δεν τους προβληματίζει η αδράνεια και η απραξία του ΠΑΜΕ, το οποίο καθημερινά χάνει την επαφή με το κίνημα; Που ήταν οι κομμουνιστές στη κινητοποίηση των απολυμένων σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών στις 28/2; Πως φτάσαμε στο σημείο, να πρωταγωνιστούν στις – τραγικά λίγες και χωρίς αγωνιστικό πλαίσιο είναι αλήθεια – κινητοποιήσεις, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να είναι απόντες οι κομμουνιστές; Ποιος παίρνει τέτοιες ευθύνες;
Δεν αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν κάποιοι, για την εισβολή των φασιστοειδών στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά; Το Περιστέρι, το Αιγάλεω, οι Άγιοι Ανάργυροι, η Νέα Ιωνία, τα Λιόσια, η Κοκκινιά, η Δραπετσώνα, το Πέραμα, το Κερατσίνι, ο Κορυδαλλός, αποτελούν τα προπύργια, είναι η καρδιά του επαναστατικού κινήματος της χώρας. Και τις περιοχές αυτές, τις φυλάμε σαν κόρη οφθαλμού. Όχι να τις παραδώσουμε αμαχητί  στις φασιστικές ορδές.
Είναι τόσα πολλά τα γεγονότα που καταδεικνύουν, ότι το ΚΚΕ βαδίζει σε λάθος δρόμο, ώστε θα ήταν περιττό να αναφερθούμε σε καθένα ξεχωριστά από αυτά.
Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες κομμουνιστές, ριζοσπάστες αγωνιστές, που αγωνιούν και προβληματίζονται για την πορεία του κομμουνιστικού κινήματος, το οποίο για σχεδόν ένα αιώνα αποτελούσε την ραχοκοκαλιά του λαϊκού κινήματος.
Ας κάνουν κάτι σήμερα, πριν η κατάσταση επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό, που η πορεία προς την καταστροφή δεν θα μπορεί πλέον να αντιστραφεί.
Και αυτό θα ήταν τραγικό.
Ο Στωικός

http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-03-12-20-13-03/1639-l-r-

http://odofragma-skas.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1139.html








 Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 4. Η σύγκρουση Αγγλοσαξώνων και Γερμανών στην Ελλάδα σήμερα. Ο κύριος Χρυσοχοϊδης και οι αντιπασόκοι πρώην πασοκάρες!!!!! (Eπανάλειψη μεν, πάντα επίκαιρη δε)!
μικρό σχόλιο

Το μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ και η πλήρης αποσύνθεσή του, οι διεργασίες στη ΝΔ αλλά και οι «αντιθέσεις» στο εσωτερικό των κομμάτων της Αριστεράς  δεν είναι το τέλος ενός πολιτικού σκηνικού που οδήγησε - με τους ίδιους σημερινούς πρωταγωνιστές  - τον τόπο στα κατοχικά μνημόνια. Αντίθετα, είναι η αρχή του νέου .
Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις όσο περνάει ο καιρός θα εκφράζονται στη χώρα μας με το ερώτημα ΕΥΡΩ η Δραχμή .Από τη μια μεριά θα συντάσσονται οι φιλοευρωπαϊστές και από την άλλη οι ευρωσκεπτικιστές αγγλοσαξωνικού δακτύλου. Από τη μια μεριά, θα βρίσκεται η παλιά Ν.Δ. , τα σημητικά υπολείματα του ΠΑΣΟΚ και η παλιά αριστερά και από την άλλη, το «νέο» του Σαμαρά - ίσως και χωρίς τον Σαμαρά - και ο «κεντροαριστερός» του «ναι μεν αλλά» Χρυσοχοϊδης.
Πολλοί από τους από τους όψιμους ή λιγότερο όψιμους  αντιπασόκους πασοκικής προέλευσης,  μεθαύριο θα ξανασυνωστίζονται στους διαδρόμους των πολιτικών γραφείων των σαμαροχρυσοχοϊδηδων.
Και ο ελληνικός λαός; Ζαλισμένος και θολωμένος  στη μέση !
 Και η αριστερά;  Δίχως πρόταση, αγναντεύει το γκρεμό και το ρέμα. Η ολιστική άρνηση της παγκόσμιας δομημένης ισχύος (δηλαδή Έξω από το Ευρώ, Έξω από την ΕΕ και Έξω από το ΝΑΤΟ ) περιορίζει την Ελλάδα - μόνη κι έρημη - στα όρια του βαλκανικού εφιάλτη - και  με την Τουρκία να κρατάει τα κλειδιά της κόλασης . Η ολιστική κατάφαση (δηλαδή  Ναι στο ευρώ , Ναι στην ΕΕ , Ναι στο ΝΑΤΟ)  βυθίζει τη χώρα όλο και πιο πολύ στο βούρκο της εξοντωτικής για το λαό Γερμανικής κατοχής.
Εμείς ένα λέμε : Η Ελλάδα του ελληνικού λαού σε αυτό το παιχνίδι δεν θα έχει στρατηγικούς συμμάχους  (ούτε καν τα ανύπαρκτα κινήματα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους  λαούς κλπ κλπ), παρά μόνο ευκαιριακούς συμμάχους,  που θα την χρησιμοποιήσουν σαν πιόνι για τα ευρύτερα γεωπολιτικά συμφέροντά τους .
Εμείς λέμε : Η βάση της σκέψης και της δράσης  της  αριστεράς  θα πρέπει να συγκροτηθεί πάνω στο ερώτημα  τι συμφέρει τον ελληνικό λαό σήμερα, τώρα, έξω από ιδεολογικές αγκυλώσεις και πάνω σε αυτό να χτίσει ένα παλλαϊκό κίνημα.
Η αριστερά, ας μην κάνει το στρατηγικό λάθος που έκανε ο Κ. Καραμανλής ο νεώτερος. Το σημερινό διεθνές σκηνικό δεν είναι μια επανάληψη του μεσοπολέμου, είναι κάτι  εντελώς νέο.

Οδόφραγμα κριτικής 



http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/09/e_17.html








Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

5. Αποσαφήνιση της πολιτικής τοποθέτησης του Οδοφράγματος.(Αναδημοσίευση).




1 Το Οδόφραγμα τοποθετείται στην αριστερά υπό την έννοια πως, η αριστερά είναι η μόνη κοσμοθεωρία, η μόνη φιλοσοφία της πράξης που μπορεί να αντισταθεί και να αντιπαραταχθεί ιδεολογικοπολιτικά, με συνέχεια και ολιστική περιεκτικότητα, στο νέο δρομολογούμενο Μεσαίωνα.
2.  Για το Οδόφραγμα ως αριστερά ορίζονται οι πολιτικοϊδεολογικές τάσεις της Α΄ Διεθνούς: οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί.
3. Αυτή η θέση δεν είναι κάποιο
«νέο εμπόρευμα στην πολιτική πιάτσα», ένα νέο μόρφωμα στα τόσα, μια παραπάνω οργανωτική συντήρηση της διάσπασης των δυνάμεων ανατροπής, ούτε «τόπος συγκρότησης πολιτικής ταυτότητας χώρου» και, βέβαια, δεν είναι στείρος ιστορισμός. Ίσα – ίσα, η μία από τις δύο κύριες επιδιώξεις του είναι η - με σύγχρονους όρους - μεγάλη ενότητα της Α΄ Διεθνούς, η συνεισφορά του στην ενότητα.
4. Η μεγάλη ενότητα δεν είναι σε καμία περίπτωση ευχή ρομαντικών ή νοητό κατασκεύασμα γραφείου ή λεκτικός ιδεαλισμός. Είναι η αποκρυστάλλωση της εμπειρίας του λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια.
Έχουμε ζωτική ανάγκη, ως κίνημα με αντικειμενικό σκοπό τη συντριβή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, και την βαριά οργανωτική υποδομή ενός Λενινιστικού Κόμματος για την κατάληψη των όποιων Χειμερινών Ανακτόρων και την ευελιξία της αναρχικής αυτοοργάνωσης. Άλλωστε, εκ των πραγμάτων, οι Κομμουνιστές και οι Αναρχικοί εκφράζουν καλύτερα διαφορετικά κοινωνικά στρώματα: Τους εργαζόμενους οι πρώτοι και τους κοινωνικά περιθωριοποιημένους – με την κλιμακούμενη παραβατικότητά τους - οι δεύτεροι.
 Η σύνθεση των δύο δημιουργεί το νέο επαναστατικό υποκείμενο.
5.  Η μεγάλη ενότητα συμπεριλαμβάνει σαν «μετωπικούς μηχανισμούς» τόσο τα κινήματα του «εποικοδομήματος» (νέων, οικολογίας, τοπικών προβλημάτων κ.λπ.), όσο και τα αριστερά κόμματα που απορρίπτουν την σοσιαλδημοκρατική ιστορική και πολιτικοκοινωνική πρόταση – παλιά και νέα.
6.  Κάτω από αυτό το πρίσμα το Οδόφραγμα από τη μια χαιρετίζει όλες τις ενωτικές πρωτοβουλίες και από την άλλη μπορεί να λέει:
Αν η μισή μας καρδιά είναι με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η άλλη μισή είναι με τους Αντιεξουσιαστές, σήμερα όμως στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της ενότητας και των κινημάτων.

Η Πολυκεντρική Αριστερά είναι το μέλλον!

http://odofragma-skas.blogspot.gr/search/label/%CE%B8%CE%AD%CF%8


3%CE%B5%CE%B9%CF%82


http://odofragma-skas.blogspot.gr/2015/04/blog-post_95.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου