Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός: Ανάθεση προμήθειας αντισηπτικών και μασκών από ΝΠΔΔ ΟΤΑ



Ερώτηση: Εμείς ως ΝΠΔΔ ΟΤΑ του Δήμου μπορούμε να προχωρήσουμε στη σύμβαση για προμήθεια αντισηπτικών και μασκών με την διαδικασία της περ. γ’ της παρ. 2 του άρθρου 32 του ν. 4412/2016 (Α’ 147),γιατι σε ένα ενημερωτικό δελτίο τύπου σχετικά με τις συμβάσεις για την αντιμετώπιση του covid-19 που έχετε εκδώσει αναφέρετε ότι , για προμήθειες υλικού και υπηρεσιών, συναφών με την αντιμετώπιση της κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για τη λήψη μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες μπορούν να αναθέτουν δημόσιες συμβάσεις προσφεύγοντας στη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, κατά την περ. γ’ της παρ. 2 του άρθρου 32 του ν. 4412/2016 (Α’ 147).

Απάντηση: Η διάταξη της περ. γ’ της παρ. 2 του άρθρου 32 του ν. 4412/2016 μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις αναθέτουσες αρχές που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Ν.4412/2016. Συνεπώς, εφόσον συντρέχει κατεπείγουσα ανάγκη, μπορεί και το ΝΠΔΔ, που είναι αναθέτουσα αρχή, να προβεί σε ανάθεση δυνάμει της ανωτέρω διάταξης. Σημειώνουμε πάντως ότι σε περίπτωση που η αξία της σύμβασης είναι στο όριο της απευθείας ανάθεσης εννοείται ότι μπορείτε να ακολουθήσετε και αυτή τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου