Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

-Heather Heyer; -Παρούσα!




Κοινή ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε και των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου (IWW Greece) για την δολοφονία της Heather Heyer στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια των ΗΠΑ


Το Σάββατο (12/8), στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, μια αηδιαστική συμμαχία ρατσιστών, ακροδεξιών και φασιστών μεταξύ των οποίων και η Κου Κλουξ Κλαν, μια συμμαχία που ακούει στο όνομα «Unite The Right» («Ενώστε την Δεξιά») και περιοδεύει σε όλες τις πολιτείες, πραγματοποιούσε συγκέντρωση ενάντια στην αποκαθήλωση του αγάλματος του στρατηγού Λι, αρχηγού των Νότιων κατά τον Αμερικανικό Εμφύλιο. Παράλληλα, μια αντιρατσιστική συγκέντρωση διαδήλωνε ενάντια στην παρουσία των συγκεκριμένων καθαρμάτων στην πόλη. Οι αντιρατσιστές και οι αντιρατσίστριες έκαναν αυτό που οφείλει ο κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του όταν το δηλητήριο του φασισμού επιχειρεί να εισβάλει στον ζωτικό του χώρο: προσπάθησαν να το διώξουν. Ένας από τους φασίστες αποφάσισε να μπει στο αυτοκίνητό του, να οδηγήσει προς την αντιρατσιστική συγκέντρωση, να χτυπήσει με ταχύτητα το πλήθος των αντιρατσιστών/ριών και να φύγει. Πίσω του άφησε νεκρή την 32χρονη Heather Heyer και αρκετούς τραυματίες.

Η δολοφονία της Heather Heyer  είναι η φυσική προέκταση του φασιστικού μίσους που βρίσκεται σε άνθιση όλη αυτή την περίοδο στις ΗΠΑ. Η δολοφονική αυτή επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα πολλών παρόμοιων περιστατικών με τους θύτες να προέρχονται από το ίδιο ρατσιστικό και φασιστικό συνονθύλευμα, όπως ο πυροβολισμός ενός μέλους των IWW/GDG στο Σιάτλ, η διπλή δολοφονία με μαχαίρι στο Πόρτλαντ και η πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο τέμενος Νταρ-Αλ-Φαρούκ στη Μινεσότα.
Αυτή η έξαρση φασιστικών επιθέσεων δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποσυνδεθεί από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Είναι άλλωστε η δικιά του ρητορική που νομιμοποίησε τον φασιστικό λόγο στις ΗΠΑ, είναι η δικιά του ρατσιστική εκστρατεία που έδωσε χώρο ανάπτυξης στους  νεοναζί της χώρας. Συν τοις άλλοις, σε αυτούς τους εννιά μήνες διακυβέρνησής του, έχουν καταργηθεί βασικά ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, έχει ψηφιστεί νόμος κατά των αμβλώσεων, έχει αποσυρθεί η συμμετοχή των ΗΠΑ από την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, έχουν νομιμοποιηθεί εκ νέου τα αντι-οικολογικά πλάνα για τον αγωγό πετρελαίου στην βόρεια Ντακότα, έχει δημιουργηθεί ένα καθεστώς άπαρτχαιντ που απαγορεύει την είσοδο μουσουλμάνων στην χώρα και τελευταία έχει στηθεί ένα σκηνικό πολέμου με την βόρεια Κορέα και την Βενεζουέλα. Πίσω από αυτή την πολιτική, αναδύθηκαν και στέκονται σαν πιστά μαντρόσκυλα οι νεο-ακροδεξιοί της Alt-Right, η Κου Κλουξ Κλαν και κάθε λογής φασιστικό σκουπίδι που παλεύει να φιμώσει όποιον επιλέγει να αντισταθεί.
H Heather Heyer και όσοι/ες τραυματίστηκαν πλήρωσαν ακριβώς αυτή την επιλογή τους να ασκούν  κοινωνική αντιπολίτευση στον δρόμο απέναντι στην φασιστική κυβέρνηση του Τραμπ. Από την ημέρα της ορκωμοσίας του μέχρι και σήμερα, το κοινωνικό κίνημα των εργαζομένων, των μαύρων, των γυναικών, των ΛΟΑΤ κοινοτήτων, των περιβαλλοντικών-οικολογικών κινημάτων αποτελεί την μεγαλύτερη ελπίδα και την μόνη εναλλακτική απέναντι στο σκοτάδι του ολοκληρωτισμού που σκεπάζει τις ΗΠΑ. Οι σκέψεις μας βρίσκονται μαζί με τους συντρόφους μας και σε όποιον άνθρωπο δίνει καθημερινά τον αγώνα για ισότητα και ελευθερία απέναντι στην κυριαρχία της οικονομικής εκμετάλλευσης, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του σεξισμού, των ιδεολογημάτων περί φυλετικής ανωτερότητας. Το γεγονός ότι η εξουσία επιστρατεύει όλη της την βιαιότητα για να συντηρηθεί, δείχνει βέβαια ότι αυτή η κυριαρχία είναι πιο ευάλωτη από ποτέ.
Πέρα και έξω από αναλύσεις της πλάκας για τους Τραμπ αυτού του κόσμου που «κάνουν τα κατεστημένα κέντρα να τρέμουν», όπως ακούσαμε στην Ελλάδα από κάτι γίγαντες διανοητές της συνωμοσιολογίας και του πατριωτισμού, αναλύσεις που έχουν το θράσος να προσπαθούν να πλασαριστούν ως τμήμα μιας αντικαπιταλιστικής οπτικής και όχι ως νερόμυλος του φασισμού, η παγκόσμια εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να αντισταθεί στο κλίμα μεσοπολέμου που εγκαθιδρύεται παγκοσμίως.
Τα κινήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, οι νέες πολυεθνικές εργατικές τάξεις που συγκροτούνται στις μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη, οι αγώνες των μαύρων και των ΛΟΑΤ ατόμων στις ΗΠΑ, όλες εκείνες οι νέες ταξικές ταυτότητες που δομούνται μέσα σε αυτή την παγκόσμια συνθήκη αυξανόμενου αυταρχισμού του καπιταλισμού είναι τα εν δυνάμει στοιχεία συγκρότησης μιας νέας διεθνούς ένωσης των εργαζομένων. Αυτή είναι η μεγαλύτερη, η διαχρονικότερη ανάγκη όλων των καταπιεσμένων και όλων των εκμεταλλευόμενων και οι αγώνες της εργατικής τάξης των ΗΠΑ έρχονται να μας το υπενθυμίσουν με τον πιο επιτακτικό τρόπο.
Μακριά από τα ψεύτικα κυβερνητικά δίπολα του καπιταλισμού, μακριά από την λογική του «ελάχιστου κακού», το παγκόσμιο προλεταριάτο θα οργανωθεί και θα στείλει τους Τραμπ αυτού του κόσμου στον χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Για την Heather, για κάθε δολοφονημένο/η από την εξουσία, για τις ζωές μας.
-Heather Heyer;
-Παρούσα!

http://rocinante.gr/heather-heyer-parousa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου