Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Πρακτική σπουδαστών των ΤΕΙ στον ΕΔΣΝΑ

skoupidia-idiotis
Πρακτική άσκηση στις δραστηριότητες του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) θα έχουν στο εξής 15 σπουδαστές των ΤΕΙ, ανά εξάμηνο, (με αμοιβή και ασφάλιση) έπειτα από πρόταση της προέδρου και περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, στην 40ή συνεδρίασή της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως εισηγήθηκε η Ρ. Δούρου, «οι ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ έχουν υποχρέωση να απασχολούν σπουδαστές της Τριτοβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν άσκηση στο επάγγελμα. Ο ΕΔΣΝΑ, έχοντας την πεποίθηση ότι οι εγκαταστάσεις και το αντικείμενό του μπορούν να συμβάλουν στην ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών φοιτητών ΤΕΙ, δίνει την ευκαιρία της πρακτικής άσκησης».
Κατόπιν της εγκριτικής απόφασης της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ, θα σταλεί το σχετικό αίτημα στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομικών.
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.ergasianet.gr/menu-epikairotita/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7/18179-meta221215-18179

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου