Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

{Ο φιλοτσιπραίος periodista ψιλοπαραπληροφορεί! Π.χ.; Παρότι έχει σχεδόν... δίκαιο για τη Δούρου, μούγγα για τους Συριζαίους συνεργάτες της στην Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ, την Αντιπρόεδρο κυρία Μπιζά, τους εκτελεστηκάριους Ιατρού, Βρούστη και Κορωναίου και τον συγγενή της (καταγγελία ΠΟΕ-ΟΤΑ) γγ ΕΔΣΝΑ κύριο Γιάννη Δρίβα}!

Είναι κανείς να μην ξεκινήσει να ξηλώνει το πουλόβερ, γιατί τότε όλα γίνονται διάφανα. Νέα στοιχεία για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, του ΧΥΤΑ Λιοσίων - Φυλής και της... γνωστής εταιρείας, που αναδείξαμε χθες (Διαβάστε ΕΔΩ) επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ και τελικά κάνουν τις υποθέσεις μας πεποιθήσεις.
Πάλι εκεί πάνω στον Χ.Υ.Τ.Α υπάρχει ένα ταλαιπωρημένο εργοστάσιο ανακύκλωσης σκουπιδιών το οποίο έγινε με δημόσια χρήματα. Κάποτε αυτό το εργοστάσιο το λειτουργούσε η Αυτοδιοίκηση, αλλά πολύ σύντομα δόθηκε σε ιδιώτη. Πρόκειται και πάλι για την ίδια εταιρεία που λειτουργεί τον Χ.Υ.Τ.Α. Και... εντελώς συμπτωματικά ακολουθήθηκε η ίδια μέθοδος: διαγωνισμοί κόντρα διαγωνισμοί, ακυρώσεις κόντρα ακυρώσεις και μοναδική σταθερά πάλι ο ίδιος πασίγνωστος εργολάβος.
Είχε ξεκινήσει να το λειτουργεί με το τίμημα γύρω στα 100 €/τόνο σκουπιδιών και κάτω από την πίεση άλλων ανταγωνιστών έχει φθάσει όχι με διαγωνισμούς αλλά με διαπραγματεύσεις κάτω από 50€/τόνο με τον ίδιο γνωστό εργολάβο.
Το ερώτημα είναι ένα: Τι γίνεται ρε παιδιά; Υπάρχει αλλού τέτοια φάμπρικα;
Μόλις χθες γράφαμε: "Όλα αυτά τα χρόνια βγαίνουν διαγωνισμοί, οι οποίοι πάντοτε φωτογραφίζουν τη συγκεκριμένη εταιρεία, με αποτέλεσμα πάντοτε η ίδια εταιρεία να κερδίζει τον κάθε διαγωνισμό. Εάν, ωστόσο, υπάρχει πρόβλημα, οι αρμόδιοι – πάντοτε- φροντίζουν να ακυρώνουν τον διαγωνισμό και να συνεχίζουν το χαβά τους πάντοτε υπέρ της συγκεκριμένης εταιρείας. Η κατάσταση με την εν λόγω εταιρεία έχει εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο από μονοπώλιο με την ανοχή ή την συνενοχή όλων ή τουλάχιστον των πολλών. Το τελευταίο επεισόδιο είναι ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη κυττάρου ταφής των σκουπιδιών. Ενώ είναι γνωστή η ανάγκη από την ημέρα που ξεκίνησε η προηγούμενη σύμβαση, περίμεναν τέσσερα ολόκληρα χρόνια και δύο εβδομάδες πριν τη λήξη του προηγούμενου για να κάνουν διαγωνισμό. Τον χαρακτήρισαν μάλιστα κατεπείγοντα λόγω απρόβλεπτων συνθηκών (ποιο είναι το απρόβλεπτο;), ενώ βάζουν φωτογραφικές διατάξεις με νηπιακές δικαιολογίες (εκσκαφή κυττάρου, λες και διαφέρουν οι εκσκαφείς μεταξύ τους), για να παραμείνει εκεί η ίδια εταιρεία".
Και ένα ακόμη ερώτημα είναι το εξής: Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Τι θα κάνει, ας πούμε, ο νέος Περιφερειάρχης; 
Για να τελειώνουμε: Το τελευταίο χρονικό διάστημα λέγονται πολλά, οπως για παράδειγμα ότι ο εκδότης της εφημερίδας "Παραπολιτικά" και στενός φίλος του εφοπλιστή Βαγγέλη ΜαρινάκηΓιάννης Κουρτάκης, έχει κάνει το... πολιτικό συνοικέσιο ανάμεσα στην πρώην Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου και στον νυν Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη. Αν ισχύουν ή όχι οι φήμες, αυτό είναι κάτι που θα επιβεβαιωθεί από την ίδια τη ζωή και για να γίνουμε ακριβείς από την ίδια την πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος Περιφερειάρχης, δηλαδή από το εάν θα συγκρουστεί ο νέος Περιφερειάρχης με συμφέροντα και κατεστημένα δεκαετιών ή όχι ή από το αν θα νιώσει... κολακευμένος από την προσέγγιση συγκεκριμένων επιχειρηματιών. Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες τότε θα είναι πολύ εύκολο για τον κάθε ένα να καταλάβει για ποιον λόγο ο εκδότης... κόπτεται για το πολιτικό αυτό συνοικέσιο ή για ποιον λόγο αγωνιούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. 
Αποτέλεσμα εικόνας για γιάννης κουρτάκης
Μόλις χθες εδώ στο Periodista.gr γράφαμε μεταξύ άλλων:  Άνθρωπός μας μας ενημέρωσε πως κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής της Περιφέρειας Αττικής ανάμεσα στη Ρένα Δούρου στο Γιώργο Πατούλη, το κλίμα ήταν καλό σε… βαθμό παρεξηγήσεως, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος τι είχε προηγηθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ο άνθρωπός μας, μας μετέφερε από το παρασκήνιο ότι "συμφώνησαν σε πολλά". Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι συμβαίνει κάτι που μπορεί να συνδέει το καλό κλίμα ανάμεσα στη Ρένα Δούρου και τον Γιώργο Πατούλη με όσα διαβάσατε παραπάνω και την... προνομιακή μεταχείριση της εν λόγω εταιρείας. 
Εάν ο Πατούλης βάλει τάξη στον ΕΣΔΝΑ και στα σκουπίδια τότε σίγουρα δεν υπάρχει μυστικός δίαυλος συνεργασίας μεταξύ Πατούλη- Δούρου.
Εάν τα πράγματα συνεχίσουν ως έχουν με τον ίδιο γνωστό εργολάβο, τότε δυστυχώς, τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο πως ο Πειραιάς έχει την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου