Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

(Όρθη επανάλειψη) Μέρος πρώτο. Οι νάρκες που άφησε η Δούρου στα σκουπίδια για τον Πατούλη...

παρέμβαση ΕΔΣΝΑΑπερίφραστα και ξερά οι νάρκες:

Πρώτη. Η έλλειψη Επιχειρησιακού Σχεδίου 2014 - 2019 στον ΕΔΣΝΑ. Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος ΦΟΔΣΑ της Ελλάδας, ο ΦΟΔΣΑ που διαχειρίζεται τα σκουπίδια της Αττικής και της Πρωτεύουσας,  δεν ολοκλήρωσε μέσα σε πέντε χρόνια την κατάρτηση ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου για την πενταετία 2014 - 2019.

 Διευκρινιστική σημείωση 1: H Δούρου ανέλαβε τη Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ από τον Σγουρό την 1/9/2014 και την παρέδωσε στον Πατούλη την 1/9/2019.
Διευκρινιστική σημείωση 2: Η κατάρτηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου δεν ήταν στην... διακριτική ευχέρεια της Διοίκησης αλλά είναι εκ... του νόμου υποχρέωση - με ό,τι αυτό συνεπάγεται, κυρίες και κύριοι!
Διευκρινιστική σημείωση 3: Και ο τελευταίος Δήμος της Ελλάδας (Οργανισμός Α΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ο ΕΔΣΝΑ) σήμερα έχει Επιχειρησιακό Σχέδιο!

Το αποτέλεσμα της έλλειψης Επιχειρησιακού Σχεδίου ήταν οι αποσπασματικές δράσεις, τα αποσπασματικά έργα και η αποσπασματική... λειτουργία του Φορέα, το δε κόστος δεν μπορεί να καταγραφεί...
Ίσως... κάποιοι από την... αποσπασματικότητα να είχαν οφέλη...

Δεύτερη. Τα Οικονομικά. Ο Σγουρός περηφανευόταν ότι η Διοίκησή του είχε βάλλει σε τάξη τα οικονομικά του ΕΔΣΝΑ και ότι είχε εκταμιεύσει στην Περιφέρεια 200.000.000 από το ΠΕΠ Αττικής 2007 - 20013 για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Αττικής.
Και δίκαια περηφανεύεται ο Σγουρός, η αλήθεια είναι με το μέρος του.
Αντίθετα, η Διοίκηση Δούρου και στα Οικονομικά τα έκανε "μπάχαλο". Η προαναφερόμενη αποσπασματικότητα καθιστά αδύνατη την καταγραφή της σημερινής οικονομικής θέσης του ΕΔΣΝΑ, τουλάχιστον χωρίς χαρτί, μολύβι, πληροφόρηση και πρόσβαση στα αρχεία της Διεύθυνσης Οικονομικών. Πλατσουρίζοντας, όμως, στα ρηχά νερά μπορούμε να μιλήσουμε για τις εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις, ιδιαίτερα κατά την τελευταία περίοδο της Θητείας της (μάλιστα, δεκάδες τον τελευταίο μήνα), με κερασάκι στην τούρτα την καταγγελία του προέδρου των Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ.

Η καταγγελία:

{Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη μέσω της εκπομπής One Direct Weekend ο πρόεδρος Εργαζομένων στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής, Γιώργος Ζαχαρόπουλος.
Ο κ. Ζαχαρόπουλος ανέφερε πως «παραμονές Δεκαπενταύγουστου, η Περιφέρεια Αττικής υπό την κ. Δούρου πλήρωσε ως προκαταβολή για προμήθεια οχημάτων που θα κάνουν την συλλογή βιοαποβλήτων, περί τα 8-9 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δόθηκαν σε δύο εταιρείες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο, «παίρνουμε οχήματα για τη συλλογή βιοαποβλύτων, αλλά δεν έχουμε χώρους να τα πάμε}.
(Το πλήρες  ρεπορτάζ ΕΔΩ).

Το ρεπορτάζ αφήνει μερικά ζητήματα ηθικής τάξεως σκοτεινά. Τα θέτω στην κρίση σας με τη μορφή ταπεινών ερωτημάτων γιατί κι εγώ, ο φτωχός ραψωδός, δεν γνωρίζω:

Πόσο ηθικό είναι η Διοίκηση Δούρου 20 ημέρες πριν παραδώσει τη σκυτάλη να δεσμεύει τη νέα Διοίκηση και τον προϋπολογισμό του ΕΔΣΝΑ με 30.000.000 σε δράσεις που αυτή επέλεξε την τελευταία στιγμή;
Tα 8-9 εκατομμύρια ευρώ είναι το 50% της σύμβασης, ποιός πήρε την απόφαση για το ύψος της προκαταβολής; Ήταν ο αρμόδιος;
H προκαταβολή δόθηκε με επιταγή ή με τιμολόγιο, με ΦΠΑ, με παρακράτηση φόρου και τα λοιπά;
Στην προκαταβολή παρακρατήθηκαν οι τόκοι; Έντόκως, λέει ο "άτιμος" o νόμος, αν δεν κάνω λάθος!
Και πάλι αν δεν κάνω λάθος (σε οτιδήποτε κάνω λάθος είμαι διαθέσιμος με ταπεινότητα να επανορθώσω εγγράφως και μετά πολλών... συγγνώμων), τα αυτοκίνητα για τα βιοαπόβλητα (περί αυτών η σύμβαση και η προκαταβολή) χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως οι καφέ κάδοι, γιατί, λοιπόν, δόθηκαν από τα τακτικά έσοδα του ΕΔΣΝΑ;

ΛΟΙΠΟΝ, πόσο δεσμεύουν... αρνητικά τους μελλοντικούς προϋπολογισμούς,   το παρόν και το μέλλον του ΕΔΣΝΑ και τη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Αττικής οι δράσεις της Διοίκησης της κυρίας Δούρου;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου